Πάνε κι αυτοί ζωή σε μας! – ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ): ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη μη συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

Κοινοποίηση:
επαμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΕΠΑΜ) η συγκρότηση της Συμμαχίας Ανατροπής υπήρξε εξ αρχής, εδώ και αρκετά χρόνια, Στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση και όχι μια ευκαιριακή τακτική επιλογή συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου με όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας Ανατροπής και φέραμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο πολιτικός μας στόχος ήταν -και εξακολουθεί- να υπάρξει εντός κοινοβουλίου μια πραγματική και μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης και ανάχωμα στις επιλογές του καθεστώτος και των σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας ήδη ειλημμένων αποφάσεων τόσο στα εθνικά και τα θέματα του κράτους Δικαίου και της δημοκρατίας, όσο και στα ζέοντα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ως εκ τούτου εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν θα γίνουμε απολογητές προσωπικής ατζέντας ή πολιτικής ιδεοληψίας του οποιουδήποτε, ούτε θα βάλουμε πλάτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς τρίτων.

Το ΕΠΑΜ και η Συμμαχία Ανατροπής δεν παραιτούνται, αλλά επιλέγουν τις μάχες που θα δώσουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Εδώ και 13 χρόνια το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει ότι δεν είναι δύναμη «κοινοβουλευτικού κρετινισμού» για να τα περιμένει όλα από το κοινοβούλιο. Οι μάχες δίνονται πρωτίστως μέσα στην κοινωνία και το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι είναι παρόν με όλες τις δυνάμεις του σε κάθε αγώνα.

Εκτιμούμε, ότι κάτω από τις διαμορφωμένες περιστάσεις δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των πολιτικών στόχων του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας Ανατροπής με την κάθοδό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η απόφαση για μη συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου λήφθηκε, επίσης, προκειμένου να υπάρξει η ευκαιρία για μια ουσιαστική αναδιοργάνωση των δυνάμεων τόσο του ΕΠΑΜ, όσο και της Συμμαχίας Ανατροπής και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαχών που θα κληθούμε να δώσουμε στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Ευχαριστούμε, γι’ ακόμη μια φορά, τα μέλη, τους φίλους του ΕΠΑΜ και της Συμμαχίας, τους υποψηφίους και κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές θα πράξουν, κατά τη συνείδησή τους, το καλύτερο για την πατρίδα και τον λαό.

Διαβεβαιώνουμε, εμφαντικά και για μια ακόμη φορά, όλους, ότι δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Θα είμαστε παρόντες, μπροστά σε κάθε αγώνα στους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας.

Αθήνα 31 Μαΐου 2023

Το Γραφείο Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. “Αυτοι” είναι εδω 13 χρόνια και δεν πάνε πουθενά. Οταν κάνεις αντάρτικο, διαλέγεις τις μάχες σου, αλλιώς είσαι θύμα. Θα είμαστε παρόντες για τις τρίτες εκλογές.

  2. Αυτος έλεγε οτι ψαχνεται να βρεί συμμάχους και εγραφε πριν τις εκλογες οτι οποιος δεν μετεχει η απεχει ειναι για φτ’υσιμο. Μεσα σε μια μερα , αυτοδιαψεύδεται και παιρνει την αποφαση να μην κατεβει ( χασαμε ενα “σωτηρα”) , αλλα το πιο χαρακτηριστικο ειναι οτι αυτος που δηθεν παλευε για δημοκρατια και δημοκρατικες διαδικασιες – οι απατεωνες παντα εχουν στο στομα μεγαλα και κουφια λογια- πηρε μονος του αυτη την αποφαση [γιατι δε βλεπουμε οτι καποιο οργανο η συμβουλιο αποφασισε κατι τετοιο ] γραφοντας στα παλια του τα παπουτσια τη γνωμη των δικων του εκει στο μαγαζάκι του. Ενας λοιπον απατεωνας και πραγματικος φασιστας λιγωτερος -αυτα για κατι αφελεις που χαφτουν ,λογω αμάθειας- τα λογια του καθε απατεωνισκου ,που νομιζει οτι ειναι ολοι οι αλλοι ηλιθιοι και αυτος ειναι ο εξυπνος που τους δουλευει.

    1. Η απόφαση ήταν συλλογική από το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο (ΕΣΣ του ΕΠΑΜ) κατά πλειοψηφία δεδομένων των αντικειμενικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου. Τα παραμύθια σου αλλού λοιπόν. Αν ψάχνεις σωτήρες επί της γης δεν υπάρχουν καημένε.

  3. Ο/Η ΕΠΑΜ= Εαμοβουλγαρικη Παλλαικη Ανασυγκροτηση Μασουλωντας λέει:

    ποιος ξερει ποσα τσεπωσε για να μην κατεβει και πανε χαμενοι οι ψηφοι…
    Ετσι μου ρχετε να φτιαξω και γω ενα κομμα και να πουλαω παπατζα….

  4. Χαχαχαχα… Ενταξει, το συστριγγλο θα γινει με τον Εμφι, εκει μαζευτηκαν πολλοι Ντουτσε κσι θα χασουν το λογαριασμο. Γιατι να μη γινονται εκλογες καθε χρονο,Παναια μ ? Θα γελαγαμε χωρις εισιτηριο.

  5. Το ΕΠΑΜ δεν ήταν ποτέ καιροσκοπικός εκλογικός μηχανισμός. Από την ίδρυσή του σκοπός του ήταν να βρίσκεται μέσα στη κοινωνία για τη κοινωνία με τις δυνάμεις του που είναι τα μέλη που το απαρτίζουν έχοντας πάντα ξεχωριστό πολιτικό λόγο και προτείνοντας λύσεις για τα καίρια ζητήματα.. Γι αυτό όταν άλλα κι άλλα ευκαιριακά αποκόμματα ακόμα κι αυτά που μπήκαν στη βουλή διαλύθηκαν (βλέπε ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και οσονούπω Μέρα 25 και ΣΥΡΙΖΑ) το ΕΠΑΜ παρέμεινε ζωντανό. Έτσι σε πείσμα των καιρών θα παραμείνει ζωντανό και θα αναδιοργανωθεί. Αν γύρευαν καρέκλες οι ΕΠΑΜίτες κι ο Καζάκης να βολέψουν το κώλο τους είχαν ευκαιρίες όλα αυτά τα χρόνια.

  6. Αντε Κουλη /Τσιπα τυχερακηδες,γλυτωσατε καποια εκατομμυρια που θα ξοδευατε για να “ανεξαρτητοποιηθουν” κατι δικολαβακια και κατι αλλα λαμογακια ,σε περιπτωση που εβγαζε βολευτες ο καραγκιοζακης. Η μουσιτσα ο νατσιος θα σου ζητησει Κουλη υπουργειο η ετσι θα ερθει,τι εχετε κανονισει ? Ευτυχως με τις εκλογες γελαμε και ξεχναμε την πεινα μας… Στη λαικη χτες, το πρασο διπλη τιμη,αλλα ειδη 30,40ο/ο επανω… Καλα σαραντα,ζωη σ ελογου μας!

  7. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα που δεν έπιασαν ούτε 1% (η Συμμαχία Ανατροπής ήταν το μεγαλύτερο από αυτά με 0,9%). Μόνο έτσι θα πάμε σε 8κομματική Βουλή και δεν θα έχουμε χαμένες ψήφους.

  8. Απόφαση υψηλής πολιτικής, μπράβο στη Συμμαχία Ανατροπής. Απελευθερώνεται το 0.9% να πάει στα τρία κόμματα που ήταν κοντά στο όριο εισόδου.

Comments are closed.