Πάλι άνοιξαν το βρ@μόστομα τους και τα “βάζουν” με την Θεία Κοινωνία! Νέα στοχοποιήση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Την διακοπή της Θείας Κοινωνίας ζήτησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, καθώς όπως υποστήριξε ελοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η λήψη της Θείας Κοινωνίας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής επέστησε την προσοχή σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας και της Θείας Κοινωνίας: “Δεν είναι κάτι περίεργο, για τους περισσότερους είναι κάτι πολύ λογικό. Η λογική είναι πολύ απλή, αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, πλησιάζουμε σε πολύ σοβαρά μέτρα, υπάρχουν μέτρα που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ζωής μου, υπάρχει όμως κι ένα κομμάτι που από επιστημονικής άποψης κρύβει πολλές παγίδες και δεν το συζητάμε, γιατί είναι ταμπού, αυτό της Θείας Κοινωνίας. Αν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται μπορεί να αποτέλεσει ένα επιπλέον μέτρο, που θα μειώσει την μετάδοση. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν ταμπού”.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, τόνισε πως πρόκειται για ένα “καθαρά εκκλησιαστικό θέμα πίστεως που έχει θεολογικές προεκτάσεις” οπότε ζήτησε να το χειριστούν οι ίδιοι.

“Η εκκλησία συμφώνησε να είναι ενωμένη γιατί ενώνει τον λαό. Είναι όμως κρίμα να επανέρχεται το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Έχουμε την προσωπική μας εμπειρία. Αν ισχύουν όσα ακούγονται θα έπρεπε μέσα στις εντατικές να είναι μόνο ιερείς κι επίσκοποι”, ανέφερε συγκεκριμένα.

“Δεν πρέπει αυτό το θέμα να διχάσει το λαό”, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ότι άλλες εκκλησίες ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει τον τρόπο τέλεσης της Θείας Κοινωνίας.

Ακούστε όσα είπαν

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ρέ γιουρούκι καθηγητή τού βόθρου η θεία Κοινωνία δέν είναι “δουλειά”. Είναι κυρίαρχο μυστήριο τής θρησκείας μας.Τό ψωμί καί τό κρασί συμβολίζουν τό Σώμα καί τό Αίμα τού Χριστού.Ού νά χαθείς αντίχριστε Νεοταξίτη Καλβίνε.
    Γιάννης Λάκων

  2. Μην τολμήσετε!! Εμείς κοινωνουμε σώμα και αίμα Χριστού. Όποιος δεν θέλει ας απέχει. Σατανομορφα διποδα.

  3. Από τη θεία κοινωνία πιθανόν να μη μεταδίδεται κάποια ασθένεια. Πιστεύω όμως πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Και η εξήγηση είναι ότι στη θεία κοινωνία ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται είναι το ζέον δηλαδή το ζεστό νερό. Το ζεστό νερό επειδή ακριβώς έχει υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει τα μικρόβια.

  4. Λυσαξε ο σατανας και τα οργανα του οι μαριονετες πολιτικοι
    και ορμουν με λυσα και μανια εναντιων της Ελλησιας,
    της θειας κοινωνιας του μαθηματος των θρησκευτικων
    αλλα εις κεντρα λακτιζουν
    στο τελος θα Νικησει ο Χριστος διοτι εξηλθε νικων και ινα νικησει
    δεν θα περασουν τα σκοτεινα τους σχεδια,οπως εβρεξε ψωτια και θειαφει και καικαν τα Σοδομα και Γομορα
    και βγαινει καπνος αιωνιος
    ετσι θα καουν αιωνια και οσοι πολεμουν την Εκκλησια του
    μαζι με τον πατερα τους σατανα αιωνιως,αν δεν μετανοησουν.

  5. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΠΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ

  6. Αφου κηβερνουν αυτη τη χωρα οι δρακουμελ
    ειναι δυνατον να μην τα βαζουν και να μη διωκουν τη θεια κοινωνια και την Εκκλξησια

  7. Άλλος ένας τηλεμαιντανος σαν τον συψα που προκειμένου να τον καλέσουν σε μια εκπομπή θα πει ότι ποιο εμετικό.

  8. Κάντε τη θεία κοινωνία με ξεχωριστή Αγία λαβίδα, ίσα ίσα για να μη λένε όλοι αυτοί τα δικά τους.

    1. Oχι κυριε. Αν θες να μη “λενε οι αλλοι” ας μη πατας εσυ στην εκκλησια. Δεν θ αλλαξει η θρησκεια επειδη “λενε οι αλλοι”

      1. Εγώ συντάσσομαι με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο που ακολουθεί αυτή την τακτική. Και ασφαλώς δεν πρέπει να αλλάξει η θρησκεία μας, αλλά ο τρόπος λήψης της θείας κοινωνίας εν μέρει και για ένα χρονικό διάστημα.

Comments are closed.