Πάλεψαν αλλά λύγισαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού κόντρα στην Σαμπαντέλ (16-10)

Κοινοποίηση:
Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 16-10

Κρίμα κι άδικο για αυτά τα φανταστικά κορίτσια του Δημήτρη Κραβαρίτη. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 41ο του ευρωπαϊκό τελικό ως σύλλογος αλλα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον 8ο του τίτλο στο πόλο Γυναικών καθώς ηττήθηκε με από την Σαμπαντέλ στον τελικό του LEN Champions League Women.

Οι Ερυθρόλευκες πλήρωσαν το κακό τους διάστημα στην επίθεση στο 3ο οκτάλεπτο όταν αφού μείωσαν με το γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου σε 8-7 στον παραπάνω στα 4’23” για τη λήξη της περιόδου.

Οι Ισπανίδες κράτησαν χωρίς γκολ για πάνω από 6′ τις νταμπλούχες Ελλάδας και στο ίδιο διάστημα με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Τζουστίνι έτρεξαν σερί 7-0 και ουσιαστικά εξασφάλισαν το 7ο LEN Champions League και δεύτερο σερί.

Μόνο χειροκρότημα αξίζει στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι ανήκουν στο υψηλότερο επίπεδο. Οι 20 φορές πρωταθλήτριες Ισπανίας με πρωταγωνίστρια την Τζουστίνι (πέντε γκολ) υπερασπίστηκαν το στέμμα τους μπροστά στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Βαρκελώνης με τις Ερυθρόλευκες να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο τους στον τέταρτό τους ευρωπαϊκό τελικό στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις.

Την 3η θέση στο Final Four κατέλαβε στον μικρό τελικό η Σαντ Αντρέου που επιβλήθηκε με 8-7 της Ματαρό.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 16-10

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ, Ορτίθ, Λέιτον, Φαν Ντερ Σλοτ 2, Χιούνινγκ, Κασάδο 1, Tζουστίνι 5, Γκαρσία 2, Φόρκα 2, Ορτίθ 1, Χουράδο, Γκονθάλεθ 3, Καράσκο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Ελευθεριάδου 1, Σιούτη 1, Βάσω Πλευρίτου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response