ΠΥΡΚΑΛ Δερβενοχωρίων : Θα έχουμε μια νέα Βηρυττό από την εγκατάλειψη και την υποτυπώδη φύλαξη; Αδιαφορούν οι αρμόδιοι!

Κοινοποίηση:
image-13

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Δερβενοχωρίων για την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στα Δερβενοχώρια και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης και αποσύνθεσης που παρουσιάζουν.

Η απαρχαιωμένη περίφραξη είναι διαλυμένη και προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε οποιονδήποτε να εισβάλει από οπουδήποτε σε έναν χώρο 1000 στρεμμάτων στον οποίο φυλάσσονται υποτυπωδώς πυρομαχικά! Α δ ι α ν ό η τ ο! Τρομοκράτες, τζιχαντιστές, προβοκράτορες, βοσκοί, ζώα…είσοδος ελεύθερη και ανεμπόδιστη!

Οι 40 φύλακες που υπήρχαν κάποτε αποδεκατίστηκαν, η ασφάλεια του χώρου ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και έχουν μείνει μόνο 2 μόνιμοι φύλακες για την φύλαξη του χώρου, οι οποίοι, με ρεπό και άδειες, ισοδυναμούν με…μισό άτομο για μια τόσο μεγάλη έκταση, στους χώρους της οποίας -θα επαναλάβω- φυλάσσονται πυρομαχικά! Το μόνο που θα κάνει ο ένας και μοναδικός φύλακας, αν κάτι συμβεί στην βάρδιά του, θα είναι να τρέξει! Υπάρχει και μια περίπολος, τις βάρδιες της οποίας κάνουν συνολικά 2 άτομα. Α δ ι α ν ό η τ ο!

Αμέλεια, λάθος, προβοκάτσια, πυρκαγιά; Αδιάφορο. Τα Δερβενοχώρια κινδυνεύουν να γίνουν ανά πάσα στιγμή παρανάλωμα του πυρός και να εξαφανιστούν από τον χάρτη της Ελλάδας. Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν χαθεί έστω και μια ανθρώπινη ζωή; Ποιος θα ευθύνεται αν καταστραφούν οι περιουσίες των κατοίκων; Γιατί ένα θέμα τόσο ζωτικό δεν είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια για να πιεστούν οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα; Πώς μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι οι διοικούντες της ΕΑΣ και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας και ο Δήμαρχος Τανάγρας όταν στην «καρδιά» της Ελλάδας και μια ανάσα από την Αθήνα υπάρχει μια σχεδόν αφύλαχτη έκταση 1000 στρεμμάτων, στα «σπλάχνα» της οποίας κρύβονται πυρομαχικά;

Ο κ. Μάκης Θεοχάρης, συνδικαλιστής της ΕΑΣ και άριστος γνώστης των προβλημάτων της ΠΥΡΚΑΛ μας κατήγγειλε απίστευτα πράγματα. Μας μίλησε για την τωρινή «αμαρτωλή διοίκηση», όπως την χαρακτήρισε, της ΕΑΣ, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε «κομπίνες» εκατομμυρίων. Ως τρανταχτό παράδειγμα ανέφερε την πρόσφατη προμήθεια και τοποθέτηση καμερών στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, οι οποίες κόστισαν το μυθικό ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ και στην πλειοψηφία τους δεν δουλεύουν και έχουν τεράστιο μηνιαίο κόστος συντήρησης! Μήπως υπάρχει «οσμή σκανδάλου» πίσω από αυτήν την προμήθεια και παχυλές μίζες; Ποιος παρακολουθεί τις κάμερες; Τι θα κάνει ο ένας φύλακας ακόμα κι αν δει κάποιον ύποπτο να εισβάλλει στον χώρο;

Το τραγικότερο όλων είναι ότι η διοίκηση της ΕΑΣ ετοιμάζεται να κάνει περικοπές στο προσωπικό της φύλαξης και απολύσεις! Α δ ι α ν ό η τ ο! Αντί να προσλάβει νέο προσωπικό και να φτιάξει την περίφραξη και όσα υπολειτουργούν θέλει να αφήσει έρμαιο τα Δερβενοχώρια στο έλεος του Θεού; Θα γίνει νέα Αγχίαλος ο τόπος που τους φιλοξενεί τόσα χρόνια και τους ανέχεται χωρίς κανένα όφελος; Πότε πρόσφερε η ΠΥΡΚΑΛ οτιδήποτε στα Δερβενοχώρια; Τι έφτιαξε; Ποια δωρεά έκανε; Ποιον βοήθησε; Κανέναν! Αν θέλουν να αφήσουν τον χώρο αφύλαχτο και να απολύσουν το προσωπικό να πάρουν όλα τα πυρομαχικά από τα Δερβενοχώρια για να είμαστε ήσυχοι κι ας κάνουν τα 1000 στρέμματα βοσκότοπο (για να ωφεληθεί και κάποιος)… Αλλιώς, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ, ο κ. Κωστόπουλος, να έρθει και να μείνει στα Δερβενοχώρια -όπως έκανε ο αείμνηστος κ. Μποδοσάκης, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Λαύριο για να κοιμούνται ήσυχοι οι κάτοικοι) για να είναι σίγουροι οι Δερβενοχωρίτες ότι δεν κινδυνεύουν.

Η εφημερίδα μας έχει πολλές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ΠΥΡΚΑΛ :

-Οι σωλήνες του νερού είναι απαρχαιωμένοι -από το 1970-, άδειοι και έχουν διαρροές από παντού. Πώς δίνει άδεια η Πυροσβεστική;

-Η Πυρασφάλεια του χώρου δεν λειτουργεί! Γιατί δεν γίνεται έλεγχος από την Πυροσβεστική;

-Το σύστημα ηλεκτροδότησης είναι διαλυμένο. Παντού κρέμονται γυμνά καλώδια, υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος ανάφλεξης, ο φωτισμός του χώρου και ο περιμετρικός φωτισμός είναι υποτυπώδεις!

-Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων είναι άθλιες. Δεν υπάρχουν τουαλέτες! Οι εγκαταστάσεις πρέπει άμεσα να ελεγχθούν από την Επιθεώρηση Εργασίας και να γίνει έλεγχος των αδειών των φυλάκων (κάποιοι εργάζονται χωρίς ειδική άδεια και προϋπηρεσία)!

-Η περίφραξη τελεί υπό αποσύνθεση σε όλα τα σημεία της! Αλλά έβαλαν… κάμερες!!!

Το άρθρο θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με ενδελεχή έρευνα και συνέντευξη του κ. Θεοχάρη εφ’ όλης της ύλης, γιατί το θέμα δεν εξαντλείται τόσο απλά και πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα τόσο καίριο και ευαίσθητο θέμα που άπτεται -κατά κύριο λόγο- σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ζητάμε άμεση επέμβαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, της Διοίκησης της ΕΑΣ, του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, του Δημάρχου Τανάγρας, της Πυροσβεστικής, της Επιθεώρησης Εργασίας και όλων όσοι είναι αρμόδιοι! Να πάρουν άμεσα θέση για να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Δεβενοχωρίων εάν και πόσο κινδυνεύουν από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΠΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ??? ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑΧΕ ΨΩΜΗ ΟΠΩΣ Η ΕΛΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΝΤΖΑΜΠΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΗΣ

Comments are closed.