ΠΥΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ – Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Η “ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Κοινοποίηση:
pap oi yreis

Γράφει ο Ανδρέας Κουβελογιάννης

21Η Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Υ …* ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ… ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
*******************************
ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ την επταετία, κατά συνέπεια έζησαν και τις μετέπειτα ” Δημοκρατικές” Κυβερνήσεις. ΜΠΟΡΟΥΝ και δικαιούνται να έχουν μια γνώμη ανάλογη με τις πεποιθήσεις και την κρίση τους. Τα νέα παιδιά όμως που τους έχουν πιπιλίσει το κεφάλι τα κονομημένα παιδιά του Πολυτεχνείου” καλό θα είναι να διαβάσουν , να ασχοληθούν και να ζυγίσουν…
ΠΡΙΝ απ’ όλα να δηλώσω ότι δεν δέχομαι να καταλύεται το Δημοκρατικό πολίτευμα με τα όπλα… Αν και το Σύνταγμα – κάτι ξεχασμένο αναφέρει πως…” Αν κινδυνεύει η πατρίδα ,,,κλπ.
Ας κάνω όμως την αναδρομή μου δίχως φιλοδοξίες του αλάθητου η του αμερόληπτου και ιδανικού κριτικού…
Στην κεντρική φωτογραφία πρώτος ο Παπαδόπουλος ΕΝΑ ΠΑΣΧΑ … Θυμάμαι πως χάρισε τα δάνεια, πως μας χάρισε ασφάλεια και πως…μάντρωσε αυτους που από το Πολυτεχνείο, απο τα Εξάρχεια και πολλών άλλων περιοχών καίνε την Αθήνα σε κάθε διαμαρτυρία τους. Προ καιρού με Μολότοφ προσπάθησαν να κάψουν μια εκκλησία, στο Νέο Κόσμο, τη παλιά γειτονιά μου

Το πρώτο διάστημα της επταετίας, υπήρξαν χιλιάδες συλλήψεις, ΄όπως και αργότερα, ενώ πολλοί αθώοι ταλαιπωρήθηκαν και υπέφεραν. Με γρήγορο όμως ρυθμό η Ελλάδα αναπτύχθηκε.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ, ούτε εμείς στο κράτος και στις τράπεζες, ούτε το κράτος μας στην Ευρώπη. ΔΟΥΛΕΙΕΣ υπήρχαν…. Λεφτά υπήρχαν. Χτίστηκαν σπίτια, γυμναστήρια, έγιναν δρόμοι, ηλεκτροφωτίστηκαν χιλιάδες χωριά. ΚΑΙ ΤΟ σπουδαιότερο, η δραχμή γύρω στο 70 ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο…

Πάμε και πάλι στη κεντρική φωτογραφία μου. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΧΟΡΟ. ΔΕΥΤΕΡΟΣ χορεύει ο στρατηγός Γκιζίκης. που ΠΑΡΕΔΩΣΕ την εξουσία στον Καραμανλή.
ΑΥΤΟΣ πάλι ο Καραμανλής, αρχομανής και αυστηρός ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ τον Βασιλιά Κωνσταντίνο να μην έρθει στην Ελλάδα- αλλά να περιμένει στο εξωτερικό.για την … ασφάλεια του,
ΓΡΑΦΩ ΨΕΜΑΤΑ ;
Στη συνέχεια προκήρυξε δημοψήφισμα – άρχισε δηλαδή να δουλεύει η ,,,Δημοκρατία,- αλλά δεν επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να έρθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τη Βασιλευομένη Δημοκρατία..
Αν γράφω κάτι ανακριβές θα ήθελα Να μου το γράψετε…
ΚΑΙ τρίτος χορεύει ο Ιωαννίδης. Ο αρχηγός της ΕΣΑ .που βασάνιζε τον κόσμο.  ΑΥΤΟΣ που βασάνισε και τους πραγματικούς αντιστασιακούς. Η ΧΟΥΝΤΑ ήταν ξενοκίνητη.
Ο Παπαδόπουλος τον Ιωαννίδη, τον θεωρούσε….αρσακειάδα, αλλά ήταν ο μεγαλύτερος ρουφιάνος. Αυτός πρόδωσε και συνέλαβε τον Παπαδόπουλο. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ αρνήθηκε να προδώσει τη Κύπρο και γι αυτό τον συνέλαβαν. ΕΝΩ είναι γνωστό ότι βλέποντας την πρόοδο της οικονομίας – ετοίμαζε εκλογές για να επαναφέρει τη χώρα στη συνταγματική τάξη. ΔΕΝ πρόλαβε όμως. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ. ΑΥΤΕΣ είναι οι αλήθειες μου, και όταν τις γράφω δεν ανήκω σε κανένα κόμμα

Στην άλλη φωτογραφία – μία εφημερίδα της εποχής – “αντικειμενική “ όχι σαν τις … ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ, ενημερώνει το κοινό και τις νεώτερες γενιές που θα διαβάζουν, πως έπεσαν χιλιάδες σφαίρες από ελεύθερους σκοπευτές από τις γύρω ταράτσες πάνω στο τεράστιο πλήθος που βρισκόταν στο Πολυτεχνείο..
Και πυροβολούσε – έγραφαν- και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος. ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΎΣΩ,,, ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ.
Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος αθωώθηκε γενικά στη δίκη της ΧΟΥΝΤΑΣ. Αλλά και τα τρία αδέλφια πέθαναν μέσα σε έξι μήνες, οι δυο στις φυλακές..

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Να πουμε 2 πραγματα ”εδω”… .1ον. H Eλλαδα εχει χιλιαδες χρονια ιστορια… , ο Πλατωνας λεει για Αθηνα Ατλαντιδα πριν 11.500 χρονια… και λεει οτι η Αθηνα πλησιαζε την ιδανικη πολιτεια , …σε μια χωρα που εχει ιστορια πανω απο 10.000 χρονια μονο ανιστορητοι ασχολουνται ( ”αρκετα” ) με τα 7 χρονια χουντας οπου καποιοι ”κυβερνησαν” με τανκ ( η τανκς ) . 2ον. Παμε στο τι ερχεται γιατι αν περιμενεις απο μερικους λυση μπορει να περιμενεις 10 ζωες και να μην εχει αλλαξει τιποτα… . Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο , μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινουν αλλα . Στην Παγκοσμια Κυβερνηση θα αλλαξουν σχεδον τα παντα στη γη… .

  2. ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΤΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟ 1973!!!

  3. Το ότι εξαπατήθηκε από τους αμερικανούς και στράφηκε εναντίον του Παπαδόπουλου με ξένες εντολές δεν τον τιμά και ακυρώνει πάραυτα τα όσα βραβεία αριστείας και να έχει. Ίσως οι αμερικανοί του υποσχέθηκαν ένα βραβείο προδοσίας για την ζημιά που έκανε στον Ελληνισμό. Ο Βενιζέλος ξεγελάστηκε και παρέδωσε την Ανατολική Θράκη και αυτός παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους και την Ελλάδα στους διεφθαρμένους ελληνόφωνους πολιτικούς.
    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

    1. Άμα δεν ξέρεις τα ιστορικά γεγονότα, πως κάνεις κρίσεις; Είχε προηγηθεί η επιστολή του Μακάριου, ο οποίος ζητούσε να αποχωρήσουν άμεσα από την Κύπρο όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί! Η απόφαση για την ανατροπή του Μακάριου, ήταν απόφαση όλης της χούντας, όχι μόνον του Ιωαννίδη. Οι δε Αμερικανοί εξαπάτησαν όλη τη χούντα, όχι μόνον τον Ιωαννίδη. Μετά την εισβολή των Τούρκων, κατέφθασαν στο Πεντάγωνο ο Σίσκο και ο Τάσκα και προέτρεψαν την στρατιωτική ηγεσία να μην επέμβει στρατιωτικά στην Κύπρο, και διαβεβαίωσαν ότι οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν από την Κύπρο λόγω της πίεσης που θα ασκήσουν οι ΗΠΑ! Αν ποτέ δοθούν στην δημοσιότητα τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, που πολύ αμφιβάλλω, θα ακούσεις τα μπινελίκια του Ιωαννίδη στους Αμερικανούς, ο οποίος έστειλε έτσι κι αλλιώς τους καταδρομείς και έσωσε την Λευκωσία. Ήταν πολύ βολικό να τα φορτώσουν όλα στον Ιωαννίδη… Αυτός που έστειλε τους καταδρομείς στην Κύπρο πέθανε στη φυλακή, ενώ οι Αραπάκης, Παπανικολάου, που αρνήθηκαν να στείλουν τα υποβρύχια και τα Φάντομ, διατηρήθηκαν από τον Καραμανλή στις θέσεις τους ως το 1975! Τα συμπεράσματα είναι εύκολα…

  4. Σεβαστός ο κ. Κουβελογιάννης για τις γνώσεις του στο χώρο του θεάματος, αλλά δεν μπορεί να αποκαλεί προδότη τον Ιωαννίδη, που είχε 5 αριστεία ανδρείας σε μάχες. Η πραγματικότητα είναι ότι εξαπατήθηκε από τους Αμερικανούς, όταν όμως το κατάλαβε έκανε το εθνικό του καθήκον: Έστειλε τα Νοράτλας με τους καταδρομείς να σώσουν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Το ότι υπάρχει ελεύθερη η Λευκωσία σήμερα σε αυτόν οφείλεται. Επίσης, διέταξε τον αρχηγό του Ναυτικού Αραπάκη να στείλει τα υποβρύχια στην Κύπρο και να βυθίσει τον τουρκικό στόλο, ο κολλητός του Καραμανλή όμως αρνήθηκε! Επίσης, διέταξε τον πτέραρχο Παπανικολάου να στείλει τα Φάντομ στην Κύπρο και αυτός αρνήθηκε! Ποιός είναι ο προδότης λοιπόν; Αυτός που έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την Κύπρο; Ή αυτοί που αρνήθηκαν να στείλουν τα Φάντομ και τα υποβρύχια και άφησαν τα παληκάρια μας της ΕΛΔΥΚ στην τύχη τους;

  5. !!! Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!! Ο Γιωργαρος είναι δίπλα σε κάθε πραγματικό Πατριώτη !!! Έρχεται η νέα έκδοση μην ανησυχείτε…!!!
    Τι ’67 – ’73 κι όχι ’74 όπως πλασάρουν οι κομμουνιστές…τι ’27 – ’33 και γιατί όχι παραπάνω..!
    Ετοιμαστείτε για “κρεμαλ€ς”… απατεώνες της Μεταπολίτευσης…της Αρπαχτης και της Προδοσίας…ένας ένας στη σειρά ( Όχι σαν τον Γιωργαρο που σας έστειλε να τον πολεμάτε απ’ το Παρίσι κι όπου αλλού..)..- κι έχει για όλους..!!!

  6. ΕΥΓΕ στον ΚΎΡΙΟ που με σεβασμό στην αλήθεια * άγνωστο είδος σήμερα * έγραψε το ιστορικό κείμενο .

Leave a Response