ΠΥΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!!!!! Φάκελος Ζακύνθου: Α Μπε Μπα Μπλομ….Φτου Ξελευθερία Ναυάγιο! [ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ]

Κοινοποίηση:
shutterstock_2047959887

*Γράφει ο Γιώργος Τσουκαλάς – Μανιάτης

Το κρυφτούλι
Στο διαχρονικό παιδικό παιχνίδι επέλεξαν να συμμετάσχουν τρία υπουργεία με αφορμή την ερώτηση της κας Καλλιόπης Βέττα, Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
σχετικά με το «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ».

 

Το Σκάνδαλο Ζακύνθου

Στις 2 Φεβρουαρίου 2024, η κα Βέττα κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού. Αρχικά, στο κείμενο της Τομεάρχη αποτυπώνεται η σκληρή πραγματικότητα αναφορικά με το Σκάνδαλο της Ζακύνθου, δηλαδή ότι «το πλοίο μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την υφαρπαγή των 14.500 στρεμ. της περιοχής των ορεινών πάνω από την παραλία του Ναυαγίου. Μια παράνομη αγοραπωλησία περιοχής που περιλαμβάνει ναούς, μοναστήρια, αιγιαλούς, παραλίες, ρέματα και δημόσιους δρόμους, βάζοντας χέρι πέραν όλων των άλλων, και στην περιουσία διακοσίων οικογενειών, φτωχών χωρικών της ορεινής Ζακύνθου, για την οποία έχει επιληφθεί η ποινική δικαιοσύνη.»

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Γνωρίζουν αν έχει περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου το πλοίο
«Παναγιώτης», γνωστό ως «Ναυάγιο» Ζακύνθου, και αν ναι από πότε;
2. Στην περίπτωση μη περιέλευσης του πλοίου στην κυριότητα του Ελληνικού
Δημοσίου, σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί προκειμένου να καταστεί αυτή δυνατή
και πότε αναμένονται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες;
3. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού,
συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών ενεργειών προς τα συναρμόδια
υπουργεία, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο καταστροφής του πλοίου, γεγονός που
θα δυσφημίσει την Χώρα και τον Ελληνικό τουρισμό;

4. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν από δω και πέρα, ώστε να μην
υπάρχουν εμπόδια στην άμεση συντήρηση του πλοίου και να μη μετατραπεί αυτό
σε τοπόσημο με ημερομηνία λήξης;

Α Μπε Μπα Μπλομ

Κι αφού είπαν το πασίγνωστο παιδικό τραγουδάκι τα τρία Υπουργεία, ο κλήρος έπεσε στον κο Χατζηδάκη να τα «φυλάξει» πρώτος. Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι,…., φτου και βγαίνει το Υπουργείο Οικονομικών με την γραπτή απάντηση στις 21 Φεβρουαρίου 2024: «Σε απάντηση της υπ΄αριθμ.πρωτ.2990/2.2.2024 Ερώτησης, που κατέθεσε η ανωτέρω Βουλευτής, σας γνωρίζουμε ότι θα σας απαντήσει το συνερωτώμενο Υπουργείο Τουρισμού.» Αχ αυτός ο ζαβολιάρης Χατζηδάκης…την έφερε σε όλους!

Του Κίθε Μπλομ

Ήρθε η σειρά του κου Στυλιανίδη να τα «φυλάξει». Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι,…., φτου και βγαίνει το Υπουργείο Ναυτιλίας με την γραπτή απάντηση στις 23 Φεβρουαρίου 2024: «Τα διαλαμβανόμενα στην εν θέματι Ερώτηση για το «Ναυάγιο» Ζακύνθου εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.» Και με αυτήν την τρίπλα, ο Στυλιανίδης τους ξετρυπώνει και τους δύο: «φτου» Χατζηδάκη, «φτου» Κεφαλογιάννη!

Μπλιμ Μπλομ

Ναι ναι, τώρα τα «φυλάει» η κα Κεφαλογιάννη! Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι,…., φτου και βγαίνει το Υπουργείο Τουρισμού με την γραπτή απάντηση στις 27 Φεβρουαρίου 2024: «[…]κάθε αναγκαία άδεια για τη διενέργεια των ενδεδειγμένων επεμβάσεων συντήρησης, αντιστήριξης, διάνοιξης οδών και διαμόρφωσης ασφαλούς πρόσβασης στην περιοχή χορηγείται με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργείου[…] Σημειώνεται ότι για την έκδοση της ως άνω αναφερόμενης απόφασης, επισπεύδων φορέας δεν είναι πλέον το Υπουργείο Τουρισμού αλλά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας.»

Τα παιδία παίζει

Τα παιδία παίζει και μάλιστα ζητούν κι άλλους παίχτες! Μα γιατί κα Βέττα δε δώσατε την ευκαιρία και σε άλλα Υπουργεία να συμμετάσχουν στο κρυφτούλι ευθυνών γύρω από το Ναυάγιο; Εν τω μεταξύ, για το Σκάνδαλο της Ζακύνθου και την παράνομη πώληση 14.500 στρεμμάτων στην ορεινή περιοχή πάνω, τριγύρω, πλησίον του Ναυαγίου, επικρατεί κυβερνητική «ομερτά».

*Γιώργος Τσουκαλάς – Μανιάτης, Μαθηματικός, με καταγωγή από την πωληθείσα Αναφωνήτρια Ζακύνθου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. θέλουν να κυβερνήσουν κιόλας χώρα ολόκληρη οι άχρηστοι εδώ δεν ξέρουν τι τους γίνετε.

  2. Δηλαδή τί θέλει το κουμμούνι; Να πληρώσει ο λαός για ένα σκουριασμένο πλοίο και να τα μασάνε τα αλμπάνια της Ζακύνθου; Δε σφάξανε. Αυτά, τέλος με τον Κυριάκο.

  3. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδος.Ποιός και γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει είναι απορίας άξιον.Είναι ποτέ δυνατόν να έχουμε γίνει όλοι τόσο ηλίθιος λαός????

Leave a Response