ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα πιο ραδιενεργά είδη που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας

Κοινοποίηση:
radioactive-min-640x431

Κάθε μέρα, η Γη δέχεται επιθέσεις ραδιενέργειας, αλλά ευτυχώς για εμάς, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ακτινοβολίας εμποδίζεται από την ατμόσφαιρα και από το μαγνητικό μας πεδίο.

Το έδαφος της γης περιέχει σωματίδια ουρανίου και θορίου, τα οποία είναι και τα δύο ραδιενεργά από τη φύση τους, όμως στη συνέχεια κάποια μπορεί να καταλήγουν στο φαγητό μας.

Καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να αξιοποιούν τη δύναμη της ραδιενέργειας και τα στοιχεία αυτά, τα περίεργα πειράματα και οι εγκαταστάσεις όπλων μετατράπηκαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες πηγές ραδιενέργειας, πολύ μεγαλύτερες από ό, τι θα συνέβαινε φυσιολογικά στον πλανήτη.

Στη συνέχεια θα δείτε μερικά από τα καθημερινά αντικείμενα που βάζουμε σπίτι μας ή στο στομάχι μας, από τα πιο ραδιενεργά στον κόσμο.

Μπανάνες

Ξεκινώντας με το λιγότερο ραδιενεργό πράγμα σε αυτόν τον κατάλογο, οι μπανάνες είναι κάτι που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε αυτή τη λίστα.

Πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε κάλιο το οποίο υπάρχει σε μια μπανάνα! Ωστόσο, ίσως δεν γνωρίζετε ότι το κάλιο που βρίσκετε σε αυτό το φρούτο είναι στην πραγματικότητα ραδιενεργό!

Ωστόσο, οι μπανάνες περιέχουν ελάχιστες ποσότητας ραδιενέργειας, γι’ αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τις τρώτε. Θα πρέπει να φάτε τεράστια ποσότητα από αυτές μέχρι να φτάσει το ποσό εκείνο που απαιτείται για να αισθανθείτε τη δηλητηρίαση από την ακτινοβολία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.