ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ… ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ – ΗΣΑΠ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΩΤΑ, ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ! ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Κοινοποίηση:
ΗΣΑΠ

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε κεντρικούς σταθμούς του ηλεκτρικού: Σοβάδες που πέφτουν, ένας κουβάς κάτω από σημείο που στάζει νερό, σπασμένα φώτα, μουχλιασμένοι τοίχοι και ξεχαρβαλωμένα καλώδια πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

Αυτά αντικρίζουν καθημερινά πολίτες που χρησιμοποιούν τον ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, ενώ ανάλογες είναι οι εικόνες στον σταθμό της Αττικής, με διαλυμένες κολώνες και φθορές στις αποβάθρες, στη Βικτώρια όπου τα προβλήματα ξεκινούν από την είσοδο και στο Μοναστηράκι με τα στέγαστρα πάνω από τους επιβάτες όχι μόνο να δείχνουν, αλλά και να είναι ετοιμόρροπα όπως εξηγούν οι αρμόδιοι.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί, όπως φαίνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega, συμπληρώνουν οι μαρτυρίες επιβατών και εργαζομένων. «Η εικόνα είναι πάρα πολύ άσχημη, όχι μόνο σε αυτά που είδατε, αλλά και σε αυτά που δεν είδατε. Φαίνεται η εγκατάλειψη, όπως σας είπα δεν υπάρχει προσωπικό για να τα επισκευάσει. Οι συνάδελφοι που δούλευαν έχουν πάρει σχεδόν όλοι σύνταξη» είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Οι φθορές στα φώτα και τον εξαερισμό έρχονται να κάνουν ακόμα χειρότερη την όλη κατάσταση, ενώ στην Ομόνοια υπάρχουν σημεία με σκουριά, σοβάδες που έχουν καταρρεύσει και καθημερινά επιστρατεύονται κουβάδες για σημεία όπου στάζει νερό, ακόμα και τις μέρες που δεν έχει βρέξει.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί του ΗΣΑΠ βάφτηκαν για τελευταία φορά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε πέρασαν 19 χρόνια χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.

«Η εικόνα εγκατάλειψης είναι σε όλους τους σταθμούς, όχι μόνο σε αυτούς τους τρεις που είναι υπόγειοι. Από το 2004 που έγινε η ανακαίνιση λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχει πέσει ένα κιλό μπογιά» λέει ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων της ΕΣΥ.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

«Χρειαζόμαστε άμεσα κόσμο και χρηματοδότηση» τόνισε ακόμα από πλευράς του ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Το απαρχαιωμένο δίκτυο καταρρέει και οι επιβάτες επισημαίνουν τα αυτονόητα, μέχρι στιγμής όμως δεν ιδρώνει κανένα αυτί και η εγκατάλειψη στον ηλεκτρικό συνεχίζεται, με τις εικόνες να προβληματίζουν και να αποτυπώνουν διαχρονικά μια σειρά από κινδύνους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Η αναπτυξη που παπαγαλιζουν και ευαγγελιζονται πρωι βραδυ με αριθμους στην πραγματικοτητα ειναι αυτο, σταση πληρωμων σε ολα για να βγαινουν τα λεφτα για τους επενδυτες εταιρους του μνημονιου που κατοχυρωσαν την χωρα και κανουν παρτυ σαν αλλοι σταυροφοροι του 1204 που στην ουσια τοτε τελειωσαν και ολα για τον Ελληνισμο.

  2. Τα τεμπη ειναι εδω…
    Τσιπροκουλισταν φορ εβερ!
    Στο κουλισταν… ολοι 60χρονοι σταθμαρχες κι ολα ρολοι κομπολοι! 🤣

  3. Οι δούλοι οι γραικυλοι θέλουν και καθαρό και συντηρημένο ΗΣΑΠ !!
    Ρε ουστ υπανθρωπα κατακάθια ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ και κουτοπόνηροι του προδοτικού τόξου .

  4. Πώς ονομάζεται το μπουρδεεέεελλλλοοοο που ζούμε????

  5. ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ…ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    1. Με τα ζώα που μπαίνουν μέσα και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ είναι το πρόβλημα !

      1. Έχω να βγάλω εισιτήριο κάτι χρόνια..το τσάμπα είναι το καλύτερο!!! Όταν φτιάξουν τα βαγόνια που είναι 30 χρόνων και πάρουν καινούργια μπορεί να βγάλω εισιτήριο. Τα Ραφαήλ μας μαραναν

  6. επιτελικό κράτος και επενδυτική βαθμίδα, του Αδώνιδος το κάγκελο

  7. Καί Υπουργός υπάρχει και η Επιτροπή Οδικης Ασφάλειας τής Βουλής υπαρχει !

  8. KANTE ENA ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ…ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ!!! ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ…ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΘΟΡΥΒΟ…

    1. Πρέπει να ρίξει ο κοντός δικτάτορας και πρώην Καγκεμπιτης τα πυρηνικά. Δεν έχεις ιδέα σε τι τρικοσμικα χάλια ζουν οι Ρώσοι μεθυστακες. Ειδικά έξω από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Comments are closed.