ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΙΑ; Δείτε τι παρανοϊκό λέει ο Κώστας Τσόκλης: “Εγώ θα έσωζα έναν γέρο κι όχι ένα μωρό από τον κορονοϊό”(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΚΩΣΤΑΣ-ΤΣΟΚΛΗΣ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γνωστός εικαστικός εμφανίστηκε ενοχλημένος με τον τρόπο διαχείρισης των ηλικιωμένων, σημειώνοντας ότι θα έσωζε έναν γέρο κι όχι ένα μωρό, επειδή «δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία».

«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…», ανέφερε ο κ. Τσόκλης, χρησιμοποιώντας κι ένα παράδειγμα:

«Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΝΤΠ ΕΝΩ Ο ΓΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

  2. Αν ξέραμε, όταν σε γέννησε η μάνα σου και τους άλλους ανώμαλους, ότι θα γίνετε κομμουνιστές φυσικά θα είχαμε την ίδια άποψη. Με τη διαφορά όμως ότι εμείς θα σώσαμε τον πλανήτη από εσάς τα παράσιτα και τα υπόλοιπα μωρά θα είχαν ένα καλύτερο μέλλον.
    Επίσης γνωρίζουμε το μίσος που έχετε εναντίον των Ελλήνων και θα ήταν βολικό για εσάς να μην γεννιούνται άλλα ελληνόπουλα ώστε οι λαθρό να μας αντικαταστήσουν. Άλλωστε για έναν ηλικιωμένο τα χρόνια του είναι μετρημένα.

  3. Αξιολύπητε γέροντα! Έζησες, ρούφηξες την ζωή για τα καλά και τώρα στη δύση σου θα θυσίαζες ακόμα κι ένα βρέφος προκειμένου να ζήσεις! Μήπως να το ψήσουμε κιόλας ή θα το φας ωμό;

  4. Οταν μεγαλώνει ο ” άνθρωπος ” και αρχίσει να τα χάνει, η μα@ακεία πάει εικαστικό σύννεφο.

  5. Μπούρδες απλά για να συζητηθεί και να βγει στα κανάλια.

  6. AKOYΣΕ ΜΕ, ,ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ,ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΝΟΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΣΑΣ.

  7. Τι έγινε Τσόκλη; Φοβάσαι τον Χάρο και άρχισες τις αρλούμπες;
    Το κάθε παιδί μπορεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει τα πάντα, αρκεί να του δοθούν καθαρή γνώση, τα σωστά παραδείγματα, τα σωστά μέσα και οι σωστές κατευθύνσεις.
    Δεν θυμάμαι σε ποιό λαό προσκυνούν τα παιδιά, γιατί λέει μπορεί να γίνουν κάποτε βασιλιάδες !
    Εσύ έζησες την ζωή σου όπως την έζησες, αντί να πείς ότι θα την θυσίαζες ευχαρίστως αν χρειαζότανε για να ζήσει ένα παιδί, μιά εκ του ασφαλούς σωστή τοποθέτηση που θα σου έφερνε και υστεροφημία, μιάς και κανείς δεν θα σου κάνει ποτέ αυτή την ερώτηση, πάς και αραδιάζεις μαλακίες και μάλιστα δημόσια !!!
    Έστω κάνε ένα παράπονο για τό ότι και οι γέροι έχουν δικαίωμα στην ζωή, αλλά όχι αυτά που ξεστόμισες !
    Πάει, τό ‘χασες. Κάνε κανένα εγκεφαλογράφημα, να μετρήσεις λευκές περιοχές στον εγκέφαλό σου, για να καταλάβεις ότι ξεκούτιανες. Φαίνεται και από τα τελευταία έργα σου. Μόνο θάνατο έχουν. Την ζωή την ξέχασες και δεν την τιμάς.
    Ελπίζω να σε μαζέψουν οι δικοί σου για να μην ρεζιλευτείς περισσότερο και μειωθεί η αξία της κληρονομιάς σου από τα λεγόμενά σου.
    Μάγια μάζευτον !!!

  8. Ξεχνάει ο ξεφτίλας ότι καταστράφηκε η χώρα (και πολλές-πολλές άλλες) με lockdown για να σωθούν οι γέροι (μέσος όρος ηλικίας θανόντων, βάσει ΕΟΔΥ, 80 έτη).

  9. μπαααα αγανακτησε ο παππους ολη και οι γεροι πεθαινουν και οι γεροι πεθαινουν ολη μερα τα καναλια στα αρχιδια μας ρε το ξερουμε οι γεροι πεθαινουν γιαυτο πεθαινουν ρε γιατι ειναι γεροι δεν βλεπεις εσυ που πεθαινεις νεος μηλας κιολας ρε αι σηχτηρ σου λεει χαχαχχα κλαιω

  10. Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

  11. Εσυ κύριε Τσόκλη παντρεύτηκες την αδερφή της γυναίκας σου. Στο μωρό θα κολλούσες;

  12. Ψωφος στους κωλογερους και τις κωλογριες που με την ψηφο τους μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν και βολεψαν παιδια εγγονια και δισέγγονα. Οταν θα ειναι στα σκαλια μια κλωτσι στην πλατη και σιχτιρι

  13. Επειδή είναι με το ένα πόδι στον τάφο τον συμφέρει μάλλον.

  14. ναι γιατί ίσως δεν υπάρχουν πια δάσκαλοι να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά. από την άλλη οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είναι της νοοτροπίας “άσπρο-μαύρο” απόλυτα χειραγωγούμενοι

  15. Ναι ρε κωλογερε να σκοτώσουμε το βρέφος για να ζήσεις εσύ το πολύ κάνα 2 χρονάκια ακόμα.
    Πας καλα;

Comments are closed.