ΠΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ; ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ. ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ. ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ…ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, έκλεισε το μεσημέρι από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα. Δεκάδες λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, με τους επιβάτες να ξεσπούν…

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού γύρω από τη Λαμία. Τα λεωφορεία κατευθυνόταν με επιβάτες προς την Αθήνα και ακινητοποιήθηκαν από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν σε διάφορα μοτέλ.

 


Εκατοντάδες επιβάτες διαμαρτύρονται και θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ μεταξύ των εγκλωβισμένων επιβατών είναι και λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές προς την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 17:00 δόθηκε εντολή από την αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας τα ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα από τη Λαμία μέχρι το Κάστρο να προωθηθούν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Εθνική οδό.

Τα λεωφορεία αναμένεται να συνεχίσουν προς Αθήνα, μόνο αν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα παράπονα είναι συνεχή όπως και οι έλεγχοι των αστυνομικών, που προσπαθούν να προλάβουν χειρότερες καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η Αθηνών – Λαμίας είχει κλείσει από τη Λαμία προς την Αθήνα και από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα – θα παραμείνει ανοικτός για λίγες ώρες ακόμα  καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τις 23:00 θα διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νωρίτερα και λόγω της κακοκαιρίας, η Τροχαία Αττικής προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 23.00 της 5 Φεβρουαρίου 2023.

Από την 23.00 ώρα σήμερα 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, και στα δύο (2) ανωτέρω ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία στη Σαλαμίνα στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα.

Παράλληλα, η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα προς Αθήνα και από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 14:10΄ ώρα σήμερα 05.02.2023 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως ακολούθως

-Από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα και

-από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων/μέσων :

-από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)

-από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11

-από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )

-από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών

-στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. υπερβολές…Δεν έκλεισαν όλα,τα σύνορα ήταν και παραμένουν ανοιχτά….

  2. Φαντασθείτε ότι στέλνουν μηνύματα μέ τό 112 πρός όλες τίς κατευθύνσεις γιατί είναι ανίκανοι νά εντοπίσουν τά σημεια κινδύνου . Ένα τέτοιο μήνυμα τούς ξέφυγε καί έφθασε τόν Αύγουστο τού 2021 στό Αφγανιστάν καί οί Αμερικανοί εκκενωσαν τήν Kabul !

  3. Μένω κεντρικά (Γουδί) και δεν υπάρχει ίχνος χιονιού μόνο κάτι ψιχάλες που πέφτουν ό,τι ώρα θυμηθούν!! Θα τρελαθούμε μωρέ;;;; Έχε χάρη που έρχονται εκλογές και παλεύουν να μας πείσουν ότι ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει ενώ παράλληλα ο καιρός τους τα σκάει και δεν τους τα επιβεβαιώνει όπως θα ευχόντουσαν!! Μας βλέπουν κάτι Φλώρινες κάτι Καρπενήσια και κάτι Γρεβενά και γελάνε με την πάρτη μας!

  4. Επί πλέον ξέχασαν νά ειδοποιήσουν οδηγούς Φορτηγών από τό εξωτερικό ότι απαγορεύθηκε κυκλοφορία μεγάλων Φορτηγών στίς Εθνικες οδούς πού φυσικά έπηξαν !

  5. Ένα κράτος χαρβαλο σε ολα.που δε μπορεί να αντιμετωπίσει τόσα χρονια τώρα λίγο χιόνι και κλείνουν τα πάντα θα αντιμετωπίσει τη Τουρκία αν μας κάνουν κάνα πέσιμο..δειθνως ρεζίλι. γελάνε και στη Ζιμπάμπουε με τα χάλια μας.

  6. Φέρτε πίσω χαρδαλιά που ήταν στην πολιτική προστασία και μίλαγε συνέχεια για εμβόλια! Φέρτε πίσω τον πασοκτζή χρυσοχοίδη που τον είχατε υπουργό που έλεγε δεν διάβασε το μνημόνιο! Και όπως είπε ο φίλος παρακάτω, θα εκκενώνατε εσείς το Μάτι σε 10 λεπτά, εσείς που αφήσατε τον κόσμο εγκλωβισμένο 24 ώρες πέρσι στην Αττική οδό! Αντί να ασχολείστε να κάνετε κάτι για την Ελλάδα και τα παιδιά, ασχολείστε να κάνετε νόμους για να αποκλείσετε τον Κασιδιάρη από τις εκλογές! Αλλά και εκεί ξεφτιλιστήκατε γιατί μέχρι και αριστεροί Συνταγματολόγοι σας λένε ότι δεν περνάει τέτοιος Νόμος! Έφτασαν οι κάλπες μισέλληνες!

  7. Θα εκκενωναν το Μάτι σε 10 λεπτά αυτοί που μετά από 10 λεπτά χιόνι έκλεισαν την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

  8. Η κυβέρνηση των αχρήστων.
    Εσείς νεοελληναράδες τους ψηφίσατε για το ρουσφέτι και το βόλεμα.
    Πάρτε τώρα είναι πάρτε και βολέματα.

    1. Οπωσδήποτε! Το κακό είναι ότι μέχρι στιγμής το φχαριστιούνται κιόλας…

  9. Δέν έχω καταλάβει γιατί γίνεται όλο αυτό.
    Ναί στα βουνα χιονίζει.
    Εδώ Αθήνα ψιχάλησε και ανακοινώσαν αργία σε όλη τη χώρα.
    Έτσι θέλουν τον Έλληνα?
    Τεμπέλη και να φοβάται τη βροχή?
    Τί φτιάχνουν?

    1. “““ Τί φτιάχνουν?“““. δεν φτιαχνουν!!!!! Εχουν να κυβερνησουν εναν βδελυγματικο, λαο κατοικιδίων διαφόρων οικογενειακων ηγετων της ««τρανης περικεφαλαιομενης ελλαδιστα-νικης ηγεσιας»». Απλα πραγματα.

Comments are closed.