ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κοινοποίηση:
rosikos-stratos

Πάνω από 500 άτομα έχουν σχηματίσει ομάδες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, προκειμένου να προστατεύσουν κρατικά κτίρια, πολίτες και επιχειρήσεις.


Πολιτοφυλακές από εθελοντές σχηματίζονται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Νουρ-Σουλτάν, από άτομα που θέλουν να προστατεύσουν κρατική περιουσία, επιχειρήσεις και πολίτες από παράνομες ενέργειες και λεηλασίες, μετάδωσε σήμερα, Παρασκευή, ο τηλεοπτικός σταθμός Khabar 24.
Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι αθλητές, γιατροί, επιχειρηματίες και δάσκαλοι, μετέδωσε το κανάλι.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, στο Αλμάτι, παλιά πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε όρους πληθυσμού, εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο γραφείο του δημάρχου και στην παλιά προεδρική κατοικία. Υπήρξαν πολλές αναφορές για επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Πληροφορίες για πάνω από χίλιους τραυματίες
Οι βίαιες συγκρούσεις που κλονίζουν τη χώρα εδώ και μέρες έχουν σαν αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, 182 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ωστόσο άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από χίλιους τραυματίες.

Στο μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή, ο Πρόεδρος της χώρας, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ, δήλωσε ότι διέταξε τον στρατό και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να χρησιμοποιήσουν θανάσιμα όπλα ενάντια στους τρομοκράτες και να ανοίξουν πυρ χωρίς προειδοποίηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οπλισμένοι διαδηλωτές εκπαιδεύτηκαν και συντονίστηκαν από ένα ενιαίο κέντρο και οι τρομοκράτες θα εξαλειφθούν, αν αρνηθούν να παραδοθούν.

Ο Τοκάγιεφ συνομίλησε σήμερα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια σειρά τηλεφωνήματα που είχαν οι ηγέτες των χωρών της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).
Αντικείμενο των συνομιλιών με τον Πρόεδρο του Καζακστάν ήταν η κατάσταση στη χώρα, οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και η διασφάλιση της τάξης στο Καζακστάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. RT 8.1.2022.Ο φημισμένος πολιτικός επιστήμονας καί γνώστης τής Μέσης Ανατολής Γεβγιένι Σατανόφσκι δήλωσε στό Ρωσικό κανάλι “Ρωσία 24″ότι τήν εξέργεση στό Καζακστάν διοργανώνουν εμπειροπόλεμοι Τζιχαντιστές καί όχι οί πολίτες πού διαρτύρονται γιά τίς ακριβές τιμές τού φυσικού αερίου.Είναι μαχητικές ομάδες μέ εξαιρετικές γνώσεις οδομαχίας πού διοργανώνουν τίς ταραχές στό Καζακστάν.Οί Τζιχαντιστές είναι τέλεια εκπαιδευμένοι στόν χειρισμό όπλων.Σύμφωνα μέ τόν Σατανόφσκι τά επεισόδια στό Καζακστάν γίνονται λόγω τής αποχώρησης τών Αμερικάνων από τό Αφγανιστάν.Χιλιάδες Τζιχαντιστές πού έγιναν περιττοί επέστρεψαν μέ τόν οπλισμό τους καί μέ τήν εμπειρία μάχης στίς χώρες τους στήν Μέση Ανατολή
    Γιάννης Λάκων

  2. Να φυλάξουν καλά τις συναγωγές από όπου προέρχονται όλες οι εντολές.

  3. Καμπανακι μου χτυπησε, το: “Οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας”! Και ως συνηθως η φαντασια μου, αρχισε τις υπερωριες! Αναμενω με ανυπομονησια, την συνεχεια και την καταληξη! Που το πανε;

  4. Καθαρίστε τους μισθοφόρους, δεν παλεύουν για καμία πατρίδα.

Comments are closed.