ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ! ΣΒΗΝΕΙ, ΓΡΑΦΕΙ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ και ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΡΘΡΑ από τη (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ! Τον ΤΡΕΜΟΥΝ ακόμη και μέσα από τη ΦΥΛΑΚΗ! ΜΕΤΑ θα πάρει σειρά ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ…. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ

Παρά τις βελτιώσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης οι οποίες ενσωματώνουν πολλές από τις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε πως «η εμμονή της κυβέρνησης στο άρθρο 29 του Συντάγματος δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε την συγκεκριμένη διάταξη και επιλέγουμε το «παρών»».

Απαντώντας, ο παριστάμενος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είπε «Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το 2014 ο Σταύρος Δήμας προτεινόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε πει ότι αν εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής θα αρνηθεί την εκλογή του. Σε εκείνη την ψηφοφορία εσείς συμμαχήσατε με την ΧΑ για να ρίξετε την κυβέρνηση. Στήνατε κρεμάλες και φωνάζατε να καεί να καεί η Βουλή απ την μια εσείς και από την άλλη οι χρυσαυγίτες». Παράλληλα ο Υπουργός υπενθύμισε δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου «έλεγε τότε ο κ. Παρασκευόπουλος « πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε : μια προσπάθεια ένταξης της ΧΑ στη δημοκρατία ή ρήξη; Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση και ένταξη της ΧΑ στο δημοκρατικό πλαίσιο» αυτά λέγατε».

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ. ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΝΑΙ ΜΕΝ…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ – ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Προηγουμενη ενημερωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πλειοψηφία προσανατολίζεται σε δύο αλλαγες

– θα συμπεριλάβει την κοινοποίηση των πορισμάτων του Αρείου Πάγου στα ενδιαφερόμενα κόμματα

– θα αναδιατυπώσει το άρθρο για την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος με την φράση «να μην αντιστρατεύεται» την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:


Πάντως, η προκαταρκτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην κοινοβουλευτική επιτροπή αποσαφήνισε τις πιθανές οδούς σύγκλισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα όμως επιβεβαίωσε πως το χάσμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία παραμένει μεγάλο.

Φαίνεται μάλιστα ότι το χάσμα αυτό δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το περιεχόμενο της προτεινόμενης κυβερνητικής ρύθμισης αλλά κυρίως με το πρόσφατο πολιτικό και επικοινωνιακό πρόσταγμα που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταθέσει την δική του διάταξη που είχε παρουσιάσει με ειδική αναφορά σε φασισμο ναζισμο, ρατσισμο με το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζει και την Ελληνική Λύση να μην έχει ξεκαθαρίσει αν θα απέχει από την ψηφοφορία ή αν θα επιλέξει το «παρών».

Τροπολογία Κασιδιάρη: Πολιτικό αδιέξοδο λόγω κυβερνητικής αδιαλλαξίας

Παρά τους ισχυρισμούς περί πρόθεσης για ευρύτερες συγκλίσεις στον στρατηγικό στόχο «φρεναρίσματος» της εκλογικής καθόδου του κόμματος που ίδρυσε ο Κασιδιάρης, η κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση της Γ΄ παραγράφου στην επίμαχη τροπολογία, η οποία ερμηνεύει για πρώτη φορά μετά το 1974 το άρθρο 29 του Συντάγματος περί της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ειδικότερα, στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής απαλείφεται από τη Β΄ παράγραφο η αναφορά περί ποινής ισόβιας κάθειρξης για οποιοδήποτε αδίκημα και περιορίζονται σε αυτά που ενέχουν πολιτειακή απαξία.

Ως προς την παράγραφο Γ, ο υπουργός περιόρισε τα αδικήματα σε 187 (εγκληματική οργάνωση), 187Α (τρομοκρατικές πράξεις) και 134 (εσχάτη προδοσία) του Ποινικού Κώδικα, αλλάζοντας τη διατύπωση αναφορικά με το πώς θα διασφαλίζεται η -σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος- «ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Επίσης, ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε ότι η τελική διάταξη δίνει το δικαίωμα στους υπό εξέταση συνδυασμούς ή εκλογείς να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα. «Σε περίπτωση αυτεπάγγελτου ελέγχου ο Άρειος Πάγος καλεί το ελεγχόμενο κόμμα να λάβει γνώση και να υποβάλλει υπόμνημα» είπε χαρακτηριστικά και επιφυλάχθηκε για νέα ρύθμιση που θα διευρύνει τον χρόνο ελέγχου από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ
Παίρνοντας τον λόγο μετά τον υπουργό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε για άλλη μια φορά την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμπερίληψη του άρθρου 29 στην τροπολογία, καθώς -σύμφωνα με την κριτική που άσκησε και ο Αλέξης Τσίπρας- η ερμηνευτική διάταξη για το εν λόγω άρθρο μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε επικίνδυνες ατραπούς.

«Η δική μας πρόταση δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στο άρθρο 29. Άρα, δεν κατανοώ γιατί πρέπει να επιστρέφουμε στην προηγούμενη φάση της συζήτησης» απάντησε στο σχετικό ερώτημα του Μ. Βορίδη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναπάντητο το ερώτημα Καστανίδη
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την κυβερνητική τροπολογία, όμως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών προσπέρασε το ευθύ ερώτημα του Χάρη Καστανίδη.

«Θέλω να ρωτήσω το εξής: μετά την νομοτεχνική βελτίωση κλείνει για εσάς ο διάλογος;» ρώτησε τον κ. Βορίδη, ο οποίος δεν απάντησε. Εν συνεχεία, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ναι μεν οι βελτιώσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά «υπάρχουν ορισμένες πλευρές που χρήζουν διορθώσεως».

Από εκεί και πέρα, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσουν τη διάταξη, ενώ αίνιγμα παραμένει η στάση της Ελληνικής Λύσης.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβερνητική τροπολογία για Κασιδιάρη

Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα. Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του βρέθηκε στην πρωτοπορία της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και του αγώνα εναντίον των απολογητών του χιτλερισμού.

Το 2013, όταν το Κίνημα μας οργάνωνε επικοινωνιακή καμπάνια για να διατρανώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παράλληλα μιλούσε για την ανάγκη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος έναντι του φαινομένου του νεοναζισμού, άλλες πολιτικές δυνάμεις “ξέπλεναν” το εν λόγω μόρφωμα. Είτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή” όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είτε υιοθετώντας στη Βουλή το απαράδεκτο δόγμα εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”, αποκλειστικά και μόνο για να προωθούν τα νομοσχέδια της αρεσκείας τους μαζί με τους Χρυσαυγίτες.

Ήταν μετά από προσωπική μου επιστολή, τον Οκτώβριο του 2020, προς τον αείμνηστο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, που έκλεισαν οριστικά οι πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, παρά την καθυστέρηση, που είχε επιδείξει η τότε Κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει πιστό στις παραδόσεις του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Γι’ αυτό και καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα.

Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Είχε δίκιο ο Χίος. Οι νομικοί σύμβουλοί σου σε έκαψαν. Αφού τους έζησες, ξέρεις τι καθάρματα είναι, γιατί δεν φρόντισες να φυλάξεις τα νώτα σου; Τί στο διάβολο, όλοι για τον πούστη δουλεύουν;

  2. Ηρεμειστε γιατι ο Λουδοβικος γκεσταπιτης Μητσοτακης θα φερει τροπολογια που θα σας πεταει ολους οξω απο τη βουλη !

  3. Γιατί ρε βλάκα Τζανακόπουλε, θέλουν να πετάξουν έξω και το Τζήμερο και τη Μέρα 25 και αύριο και εσάς όταν ξανακυβερνήσετε (στο κύκλο της σχιζοφρένειας που ζούμε) και στο τέλος θα καταλήξετε πάλι και εσείς ξανά στον πάτο των ποσοστών και γενικά όποιον δε γουστάρουν οι Σβαμπίτες

  4. Ντροπη της Δημοκρατιας ειστε και οι 300 κηφηνες

  5. ΜΠΡΑΒΟ ΗΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΧΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΤΟΡΩ ΠΟΙΟ ΠΟΡΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ( ΝΔ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΩ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ) ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΧΕΖΝΕΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.