ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΕΒΑΛΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ; ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ; ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ; ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗΣ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Εδώ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ρωτάμε: Ποιος κερατάς έβαλε πάνω στο πτώμα του προδότη την ελληνική σημαία μας;;

Θυμίζουμε την τραγική δήλωση του προδότη για τα Ίμια…

 «Τη σημαία την πήρε ο αέρας» 

Στις 31 Ιανουαρίου 1996, ζήσαμε μία μεγάλη κρίση που μας έφερε στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία.

Ο λόγος για την κρίση στα Ίμια και τα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνες τις ημέρες. Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν Τούρκοι «δημοσιογράφοι» – πράκτορες αποβιβάστηκαν στα Ίμια, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική.

Με απόφαση του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών αναλαμβάνουν τη φύλαξη της ανατολικής Ίμιας, όπου υψωνόταν η ελληνική σημαία, ενώ η δυτική θα επιτηρείτο από περιπολούντα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

«Θα πείτε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας»
Τα γεγονότα αυτά συνοδεύθηκαν, τις επόμενες ημέρες, από κωμικοτραγικές καταστάσεις και άστοχες ενέργειες εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Τα ξημερώματα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντοπίζει δέκα Τούρκους βατραχανθρώπους πάνω στα Ίμια, αλλά κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην ελληνική φρεγάτα «Ναυαρίνον» συντρίβεται, κάτω από αδιευκρίνιστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

Σταδιακά, και μετά από αμερικανική παρέμβαση προς τις δύο πλευρές, αρχίζει η απομάκρυνση όλων των δυνάμεων του στρατού και των δύο χωρών από τις βραχονησίδες, με την ταυτόχρονη υποστολή τής ελληνικής σημαίας από τα Ίμια.

Όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αργότερα, όταν ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, τι θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την απομάκρυνση της σημαίας από τα ελληνικά Ίμια, ο Πάγκαλος απάντησε αφοπλιστικά:

«Θα πείτε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας!».

Είχε αναφέρει ακόμη:

«Είναι αλήθεια ότι εγώ συνηγόρησα υπέρ της αφαίρεσης της σημαίας και είπα ότι σημαία-σύμβολο δεν είναι οποιοδήποτε πανί με τα εθνικά χρώματα βάζει ο καθένας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες όπου και όποτε του καπνίσει. Σημαία-σύμβολο, και μάλιστα κάτω από τέτοιες περιστάσεις, είναι σημαία επίσημη, με σταθερή βάση, γερά προσδεμένη, φρουρούμενη και επιτηρούμενη».

ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΙΑ..

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών.

Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου του Θεόδωρου Πάγκαλου όπως είχε ανακοινώσει η οικογένειά του.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δίδυμα παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν πολιτικοί όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Λίνα Μενδώνη, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Παύλος Χρηστίδης δημοσιογράφοι όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Έλλη Στάη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Ελένη Κόκκαλη κ.α..

Ο Κώστας Μήτσης ήταν ένας από αυτούς που εκφώνησαν επικήδειο στην τελετή που έγινε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας

Επικήδειους εκφώνησαν επίσης και ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας.

Δείτε φωτογραφίες

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

49 Σχόλια

  1. ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΤΕ ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    03/06/2023

  2. Τωρα το θυμηθηκα,
    τη βραδια των Ιμιων, τοτε που Σημιτης Παγκαλος και αρχηγοι των ΕΔ ειχαν βρεξει ακομα και τα πάμπερς που φορουσαν,
    ο Παγκαλος απελπισμενος ειπε για την ηγεσια των ΕΔ το περιφημον,
    αυτοι, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!
    Αρχηγος τοτε ηταν καποιος Λυμπερης του ναυτικου.
    αργοτερα εγραψε και βιβλιο για να δικαιολογηση την ανικανοτητα και τις αδυναμιες των ΕΔ της χωρας.

  3. Αυτος τη μπαζα του την εκανε εφαγε οσο μπορουσε χρημα και περιδρομιασε τον αγλεωρα.
    Αλοιμονο σε μας που μειναμε φτωχοι και μονοι καου μποηδες να κλαιμε τη μοίρα μας.

  4. Δυστυχώς για εσάς στην Ελλάδα όπως και για εμάς στην Κύπρο ότι πάθουμε μας αξίζει.Μας έκαναν να ξεχνάμε γρήγορα,.Ξεχνάμε τους ήρωες και τιμούμε τους προδότες,ψηφίζουμε τους καταστροφεις και τους χειροκροταμε

  5. Ντροπή και μόνο ντροπή Ω ΑΝΘΈΛΛΗΝΑΣ να έχει την σημαία μας

  6. Ε όχι και η Ελληνική σημαία στο φέρετρο του κήτους, έλεος! Λες και είναι εθνικός ήρωας που έπεσε στο καθήκον υπερασπίζοντάς την. Ντροπή!

  7. Να έχει καλή ανάπαυση,έχει έλεος ο Θεός.

    1. οταν φευγει η ψυχη σγινεται μια μαχη μεταξυ καλου κακου για το ποιος θα την παρει…. η ψυχη θελει να παει προς το καλο γιατι απο εκει δημιουργηθηκε…και ναι ο θεος ασφαλως δεν θελει να χασει καμια ψυχη αλλα ο διαβολος ειναι ο καλυτερος δικηγορος…εχει παντα το αλλα……αλλά εκανε και αυτο….αλλά εκανε και το αλλο….και τοτε παρουτσιαζει τις οποιες καλες πραξεις ο φυλακας αγγελος….αν δεν επαρκουν η ψυχη χανεται….

  8. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ…………ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΒΡΑΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕΙΡΑ….

  9. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΤΟΜΑΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

  10. φταιει ο παπαδοπουλος που δεν εκανε κομματικο στρατο οπως κανουν σημερα ολα τα κομματα και θα επικρατουσε εως σημερα τ0ν καραμανλη τον εφεραν οι γαλλοι τον παπανδρεου οι αμερικανοι τον μητσοτακη οι γερμανοι ειμαστε μια υποτελης χωρα οσο για τον αποθανωντα κ@πρια

    1. αν εκανε εκλογες ουτε 2% δε επαιρνε, το ηξερε φυσικα γιαυτο και δεν εκανε. Οσο τον προστατευαν οι αμερικανοι ηταν ανενοχλητος. Μολις τους παρακουσε βρεθηκε στη φυλακη και δε ξαναβγηκε ποτε. Αυτη ειναι η μοιρα των τρελοδικτατορων

  11. Σταη…Πρετεντερης…Χασαπολουλος…και λοιποι Πασοκοδημοσιοκαφροι!

  12. ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ!!ΚΑΚΟΣ ΨΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ!!

  13. Κουτσομπολιό τώρα, κι’αφήστε τις κλάψες. Η Στάη ωραιότατη και κομψότατη όπως πάντα. Η Αγγελοπούλου γέρασε και κάνει την παιδούλα. Αίσχος. Η Μενδώνη με το καθιερωμένο της σαν τη γιαγιά μου.

  14. Όλες οι καλοταϊσμένες πουτανες εκεί
    Σκατα στο λακο του βρωμαρη.
    Όσο για τη σημαία μέγιστη ντροπή.

    1. 👍👍
      Την τουρκική έπρεπε να του βάλουν του λεχρίτη.

  15. ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ

  16. κριμα! δεν θα χουμε σκουληκακια ζομπι ..ΚΑΛΗ ΚΟΛΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΗ

  17. Σε διαστημική κάψουλα η βρωμερη του στάχτη κ έξω από το πλανητικό μας σύστημα ν μη μείνει δείγμα DNA από τους παλιοπουστηδες. Ούτε η γη δεν τους αντέχει με αυτά που έχουν κανει

  18. Όποιος δει τις περισσότερες φάτσες από αυτους που πήγαν είναι αυτοί που είναι υπέρ γων λαθρομεταναστών, υπέρ των Πρεσπών, υπέρ των μνημονίων, κατά των Εθνικών Επετείων, κρατικοδίαιτοι μπολσεβίκοι η πρώην μπολσεβίκοι που διέλυσαν την κοινωνία και θέλουν μέχρι και γάμους γκέι! Βάλανε την Ελληνική σημαία στον Πάγκαλο που είπε ότι την πήρε ο αέρας!

  19. Βρωμίσατε την Σημαία αχρείοι…Δεν έχει καμιά δουλειά πάνω σε αυτόν που την απαρνήθηκε…Αίσχος…

  20. Λάθος κάνανε….Η σημαία ήταν αυτή που πήραν οι Τούρκοι από τα Ίμια…..λόγω Πάγκαλου…..

  21. Η τέταρτη φωτογραφια του άρθρου δειχνει Πpετεντέρη. Ο οποίος πηγε στην κηδεία γιατί πέρασε αξέχαστες στιγμές στο πλατό με τον νεκpό…
    ->https://m.youtube.com/watch?v=Kxiy5Hv0mV0

  22. Μια είναι η αλήθεια, οι φτωχοί που δεν συνέφαγαν με το κήτος τα ποσά του χρέους, αυτοί τελικά θα πληρώσουν και τα κηδικά του.

  23. ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ, ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΜΕΣΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ;;;;;;;

  24. Μεγάλο κουβά να πάρετε για να χωρέσει η στάχτη…

  25. Ο εθνοβλαβής Θ.Πάγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη είχε στο γραφείο του τον Γιώργο Καλατζή, με διδακτορικό με αντικείμενο τους μουσουλμάνους της Ελευθέρας Θράκης.
    Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση ΓΑΠ τον είχε διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του.
    Ο εν λόγω από το Θέρος του 2011 διορίστηκε γραμματέας Θρησκευμάτων.
    Σεσημασμένος πράκτωρ των μισελλήνων Εβραίων. Δεν αφήνει ευκαιρία για να παρίσταται σε συνάξεις σιωνιστών και να καταφέρεται κατά των Ελλήνων.
    Πέρασαν έκτοτε κυβερνήσεις αλλά ο γενίτσαρος εξακολουθεί να κατέχει την θέση για να προδίδει το Έθνος.

  26. ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΚΗΦΗΝΕΣ.
    ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ;

    1. Ποιός κομμουνιστής ρε;;; Όποιος δέν είναι δεξιός, είναι κομμουνιστής;;; Τί μυαλό κουβαλάτε μερικοί εδώ μέσα, τό ‘χετε κάψει;;

      1. Όταν σπούδαζε στη Γαλλία,ήταν κομμουνιστής,μάθε λίγη πολιτική ιστορία μικρέ

      2. TΡΙΑ Τ…………πρέπει να ξεκινήσεις από την 1η Δημοτικού.Το αυτό ισχύει και για Στάη Ρουσσόπουλο Δασκαλάκη Κοεμτζόγλου

  27. Οι όμορφοι αριστεροί (με δεξιές τσέπες), όμορφα καίγονται

  28. Κόψτε φάτσες και θα καταλαβαιτε το ποιόν του….εκλειπωντος ήθελε και ψητός η γουρνοπουλα..

  29. ΚΟΠΡΑΝΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ !!!!! Κ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ !!!!!
    ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
    ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΠΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ.. .ΕΤΣΙ ΕΝ-ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΠΡΟΠΑΓΑΝΙΔΕΖΕΤΕ Η ‘ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ’ ΜΝΗΝΗ.
    ΟΥΤΙΣ, ‘ΔΕΙΤΕ, ΝΑ.. Κ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ “ΕΛΛΗΝΑΣ’ ΑΡΑ Κ ‘ΕΜΕΙΣ’…. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ‘ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ’ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ….. …

  30. ολοι εσεις εκει και οχι μονο που πηγατε στην αποτεφρωση ενα να ξερετε . οτι για ολους υπαρχει το τελος. και το τελος για πλασματα σαν εσας ειναι εφιαλτικο ..Νεμεσις Η ελληνικη σημαια αν μπορουσε θα σαςεπνιγε ολους σας .

  31. Αυτή η σημαία που κάποτε την εξευτέλισε, τώρα τον σκεπάζει…..πόσο μεγαλοσυνη εχει…..

  32. Από αυτές τις ασυνείδητες κοπριές που δεν νιώθουν την παραμικρή ντροπή επάνω τους καλό δεν προσμένουμε.

  33. καθάρματα του πράσινου και μπλε (νδ) πασοκ, που μαγαρίζετε την Ελληνική Σημαία, μια μέρα θα καείτε και εσείς (στην Κόλαση, η ριτσώνα είναι παιδική χαρά για εσάς, λολ)

    1. Άς κοιτάξουμε πού θά πάμε εμείς κι άστους αυτούς.

  34. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΤΟΔΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Comments are closed.