ΠΟΑΣΥ: Ηρωική η στάση των Αστυνομικών στη Λέσβο

Κοινοποίηση:
1

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τις δραματικές εξελίξεις στις δομές της Μόριας και δηλώνει και πάλι παρούσα στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή προδιαγεγραμμένη «έκρηξη» της «υγειονομικής βόμβας» που είχε δημιουργηθεί στη Λέσβο και η οποία είχε ως επακόλουθο, ευτυχώς μόνο την καταστροφή των εγκαταστάσεων «φιλοξενίας» χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και όχι και απώλειες ανθρωπίνων ζωών, αλλά με υπαρκτό τον κίνδυνο περαιτέρω ανεξέλεγκτης μετάδοσης του φονικού ιού Covid-19.

Η νέα αυτή κατάσταση θέτει προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που επί χρόνια διαχειρίζονται το πρόβλημα χωρίς δραστικές λύσεις και απτά αποτελέσματα, καλώντας κάθε φορά την Ελληνική Αστυνομία «να βγάλει το φίδι από την τρύπα», ωσάν το μείζον αυτό εθνικό πρόβλημα να ήταν αστυνομικό.

Η Ομοσπονδία μας οφείλει να επισημάνει τις παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός χώρας, με στόχο τη διεθνοποίηση της διαχείρισης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, τη μόνη ενδεικνυόμενη λύση, αφού είναι πλέον σαφές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια χιλιάδες ανέστιους συνανθρώπους μας, ως «όπλο» για να επιτύχει στρατηγικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι παρεμβάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών (EuroCop) συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και γι’ αυτό εμμένουμε στις θέσεις μας, καλώντας την πολιτεία να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει και αντιμετώπισε, επιτυχώς, μια επικίνδυνη, ανθυγιεινή κατάσταση, απομακρύνοντας μέσα στη νύχτα από τις φλεγόμενες δομές τους διατρέχοντες θανάσιμο κίνδυνο χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι συνάδελφοί μας με κίνδυνο ζωής κι ενώ οι πυροσβέστες πετροβολούνταν ατάκτως, έπραξαν το καθήκον τους, αποτρέποντας τα χειρότερα. Αυτήν την ηρωική στάση των Ελλήνων Αστυνομικών, ουδείς δικαιούται να την παραβλέπει, πόσω μάλλον να την υποτιμά και να την απαξιώνει.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να πράξουν το χρέος τους απέναντι στο Αστυνομικό Προσωπικό, θωρακίζοντας το θεσμικά και υλικά, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις τους, πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.»

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Γερακαράκος Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας Παπατσίμπας Γεώργιος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Εκεί στην ΠΟΑΣΥ πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος κάποια στιγμή… κι είμαι βέβαιος ότι θα βρουν πολλά από αυτά που πίνουν για να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις.
    Αν δεν το καταλάβατε εσείς εμείς σας καταλάβαμε… λειτουργεί ται πάντα για την εξουσία και σωστά ανήκετε στο ΠΡΟ. ΠΟ.
    Λαχείο είστε.. οι περισσότεροι από μας χαμένοι και οι καναδυο κερδισμένοι είναι τα αφεντικά σας.
    Ποτέ στη νεότερη ιστορία δεν προστατέψατε αυτούς που ορκίστηκα τε να κάνετε πάρα μόνον προστάτευετε τα λαμογια και κάνετε τις φιλιπινεζες στους κυρίους σας.
    Σας πήραμε χαμπάρι πια…καμια εμπιστοσύνη.
    Εκεί στην Λέσβο παιδιά να τους προσέχετε αυτούς εδώ που σας έστειλαν οι κυβερνητικοί… μακριά τους γιατί δεν έρχονται να προστατέψουν εσάς.

  2. Μας ζηταει να τον ευχαριστησουμε κ απο πανω ;
    Μηπως να σου πουμε ,καλα τα πας στη βεβηλωση κ λαθροεποικηση της χωρας,συνεχιζε;
    Εχουν ξεφυγει τελειως αυτοι

  3. Στους Ελληνες ριχνουν με τα κιλα τα χειμικα
    για τους βρωμιαριδες αντιχριστους κολασμενους λαθρο εμπριστες
    που ριμαζουν και βεβυλωνουν Εκκλησιες και οχι μονον
    θυσιαζουν την ζωη τους και αυτη την καταντια την θεωρουν ηρωισμο και αυτοθυσια
    εχουν σαλεψει τα μυαλα τους τελειως αντι να κηνηγησουνε τα σκουπιδια και αποβρασματα ανθρωποιδη εξω απ την Ελλαδα,που κανενα κρατος της Ευρωπης δεν τους θελει
    και ζητανε να τους λυπηθουμε επι πλεον.
    Ας τρεξουν στους λαθρο να τους πληρωσουν και να τους συνδραμουν ψυχικα και υλικα

  4. Η ηρωική αστυνομία του πακιστάν. Δοξάστε την. Σώστε όλους τους λάθρο, να g@μήσουν τις γυναίκες σας και εσάς.
    Και μην ξεχνάτε, οι Έλληνες σας πληρώνουν, Όχι οι ΜΚΟ.
    Ηλίθιοι και ήρωες αρχίζουν από Η αλλά διαφέρουν ως προς την έννοια.

  5. Οι Αστυνομικοί εκτελούν εντολές και δεν λειτουργούν αυτόνομα. Απο τη στιγμή που πάνω απο τους προισταμένους τους βρίσκονται πολιτικοί καθοδηγητές δεν πρέπει να τους κατηγορούμε διότι τα χέρια τους είναι δεμένα.

    1. Αντίθετα, τα χέρια τους παραείναι λυμένα και τις περισσότερες προς τη λάθος κατεύθυνση…

    2. σεβασμος σε ποιον αστυνομικο??σε αυτον που κυνηγαει ΑΘΩΟΥς ΠΟΛΙΤΕΣ με μαγκια με τσαμπουκα για να ριχνει προστιμα ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ του κορωνοιου που ειναι ολο στημενο κολπο?που πηγαν ακομη και σε ΑΘΩΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ μες σε μαγαζι και ψαχναν αν εχει ΜΑΣΚΑ και το καημενο ειπε η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΞΕΡΕΙ..σεβασμο σε ΠΟΙΟΝ?ΣΕ ΑΥΤΟΥς που πηγαν σε ΑΓΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ μες την εκκλησια να ριξουν προστιμα 5000 ΧΙΛΙΑΔΕς ΕΥΡΟ που συνελαβαν ΑΓΙΟ ΙΕΡΕΑ γνωστο μου πρωην ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΜΙΣΘΟ και τον τρεχανε αυτοφωρο στο τμημα σαν να ητανε ΦΟΝΙΑΣ..ΣΕΒΑΣΜΟ σε ποιους??σε αυτους που ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και ερευνουσαν μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ταχαμ για ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ σε αλλον ΑΓΙΟ ,ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ,με καρκινο σχεδον 85 ΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ.ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ολον τον συμφερτο τους ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ τους φονιαδες να ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ..και αυτους τους ΤΥΠΟΥΣ τους πληρωνω εγω με τους φορους μου με το αιμα μου..

  6. ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΤΑΝ ΒΑΡΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ??? ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

  7. ΗΡΩΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΡΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;
    ΚΑΙ ΑΕΚΕΙΝΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΡΩΙΚΗ

Comments are closed.