ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ. ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ. ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΦΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΟΥΛΗ Ε; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΒΟΛΟΣ 3

Τραγωδία στη Μαγνησία η οποία τις τελευταίες ώρες δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα. Μέχρι στιγμής από την φωτιά έχουν χάσει την ζωή τους δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα οι οποίοι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Πρόκειται για το τέταρτο και το πέμπτο θύμα των πυρκαγιών που σαρώνουν την χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Σημειώνεται πως τα πρώτα δύο θύματα ήταν οι πιλότοι του μοιραίου καναντέρ που συνετρίβη ενώ το τρίτο θύμα ένας κτηνοτρόφος στην Κάρυστο ο οποίος απανθρακώθηκε στην προσπάθειά του να σώσει τα ζώα του.

Όσον αφορά στην Μαγνησία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα σε Βελεστίνο και Αλμυρό Βόλου.

Ειδικότερα, στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου η οποία καίει αγροτοδασική έκταση σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Βελεστίνο ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού και διεκομίσθη στο νοσοκομείο

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από το Σέσκλο προς Βόλο 


Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα
Την ίδια ώρα, σε πύρινο κλοιό και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με ολόκληρες περιοχές να κινδυνεύουν και να έχουν καεί ήδη και σπίτια στη Λαμία. Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στο Βελεστίνο, με συνεχείς εκκενώσεις οικισμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη του φετινού καλοκαιριού, καθώς εκδηλώθηκαν 61 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι σοβαρότερες που εκδηλώθηκαν σήμερα και είναι:

στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 που ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Στη συνέχεια, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής περιοχής του Βόλου, προς την πόλη του Βόλου. Πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμη ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάστρο Φθιώτιδας έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών, Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα. Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.
Στη Ρόδο, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν εχθές στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο ενεργοποιήθηκε, τρείς φορές το 112 για εκκένωση οικισμών. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς συνεχίζουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 2 από Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.
Στην Κέρκυρα, επίσης οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν εχθές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού ήταν πολλές. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί τέσσερις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και 50 πυροσβεστών με 15 οχήματα από Βουλγαρία, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 1 αεροσκάφος και 4 ελικόπτερα.
Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των Ελληνικών δυνάμεων, πυροσβέστες υδροφόρα οχήματα και εναέρια μέσα από 11 χώρες.

Και για αύριο Πέμπτη, παραμένει ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας της Κεντρικής Μακεδονίας και στα Ιόνια Νησιά ενώ πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην υπόλοιπη χώρα. Αναμένονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Το ξερετε οτι αμα δεν βρεις πτωματα τους λες και αγνοουμενους και δεν τους μετρας ως νεκρους.Ετσι,να θυμηθουμε το κολπο των Τεμπων.Ολη η πρεμουρα του Μητσοτακη,μην περασει τους νεκρους απ’το Ματι[λες και δεν ειναι των δικων του].Καταλαβατε οι ΤΨΡΜ,σε τι χαλι φερατε την Ελλαδα;

  2. οταν ελεγε οταν μεχρι τωρα δεν εχουμε νεκρους ειρωνευοσουνα….

  3. Μην τον ταραζετε και φυγει ρε παιδια ,μετα με ποιανου τις μλκιες θα γελάμε??

    1. “πελασγος” λεμε, δηλαδη γνησιος ελληνας :))) οπως ολοι οι χουντικοι, χαιρεται να παθαινει συμφορες η Ελλαδα

  4. Πελασγε βλεπω το χειριζεσαι καλα το εγγλεζικο! Απο Πελασγια μερια εισαι η φακη κολονακιωτικη?

Comments are closed.