ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΟΚ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ ΜΟΝΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ – ECONOMΙST: Ο ZELENSKY ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΗΤΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Economist: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Ο Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία του Ουκρανικού στρατού – Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα γίνει επικίνδυνος, είναι τραυματισμένο ζώο που αργοπεθαίνει

 Στο στρατιωτικό μέτωπο ο Ρωσικός στρατός προελαύνει παντού… και ακόμη δεν ξεκίνησε την αντεπίθεση του… προελαύνει προς Terny στα βόρεια, δυτικά του Bakhmut στο Chasiv Yar, συνεχίζει δυτικά της Avdiivka ενώ στην κατεύθυνση Zaporizhia στόχος είναι το Orikhiv…
Η Δύση μέσω δημοσιευμάτων επιτίθεται ανοικτά κατά του Zelensky, ο Economist τον θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα του Ουκρανικού στρατού.
Το Politico υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση αποτυγχάνει και ο Ουκρανικός στρατός δεν θα έχει στρατιώτες να πολεμήσει.
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης McGregor προειδοποιεί ότι ο Zelensky βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση και θα γίνει επικίνδυνος…
Εν τω μεταξύ ο Zelensiky παραίτησε τον Alexey Danilov από την θέση του Γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας λόγω του διπλωματικού επεισοδίου με την Κίνα…
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική, η ήττα δεν είναι απλά αναπόφευκτη αλλά θέμα χρόνου…

Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι έως τέλος Καλοκαιριού 2024 ο Ουκρανικός στρατός θα έχει καταρρεύσει…

Economist: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες – Ο Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία του Ουκρανικού στρατού

Ο Vladimir Zelensky ευθύνεται για την αδυναμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αμυνθούν αποτελεσματικά έναντι της επίθεσης του ρωσικού στρατού, γράφει ο Βρετανικός Economist.
«Ο Vladimir Zelensky δεν έχει καμία ιδιαίτερη δικαιολογία για καθυστερήσεις στην κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων – ειδικά αφού το περασμένο καλοκαίρι οι Ρώσοι έδειξαν ότι η αμυνόμενη πλευρά με καλά προετοιμασμένες θέσεις έχει ένα πλεονέκτημα.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε μόνο την έναρξη μεγάλης κλίμακας κατασκευής που περιλάμβανε μηχανικούς του στρατού και πολιτικούς εργολάβους τον Νοέμβριο 2023», αναφέρει ο Economist
Economist αναφέρει ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν μόνο τη Δύση για την αδυναμία τους να αντισταθούν στη ρωσική επίθεση, αφού οι ίδιοι δεν ήταν προετοιμασμένοι.
Η Ουκρανία όχι μόνο δεν στρατολόγησε νέους στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά δεν παρέχει και μια σοβαρή αμυντική γραμμή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός άμυνας τόνισε ότι από την αρχή του 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες 11.000 τεμάχια εξοπλισμού.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ήταν σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας.

Politico: Στην Ουκρανία, όλο και λιγότεροι θέλουν να υπηρετήσουν στον στρατό – Οι ρώσοι θα πετύχουν γρήγορες νίκες

Στην Ουκρανία, όλο και λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο μέτωπο, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει το Politico.
«Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρότατη έλλειψη όχι μόνο πυρομαχικών και όπλων.
Κατά τον τρίτο χρόνο της σύγκρουσης, υπάρχουν όλο και λιγότεροι Ουκρανοί πρόθυμοι να πάνε στο μέτωπο.
Η Ουκρανία καταβάλλει τώρα κάθε προσπάθεια για να στρατολογήσει στρατιώτες που θα σταλούν στο πεδίο της μάχης που καταβροχθίζει τα στρατεύματα»,
Το Politico επεσήμανε επίσης ότι, λόγω της έλλειψης στρατιωτών, το Κίεβο θα εξαντλήσει γρήγορα τους πόρους του, γεγονός που θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να πετύχει γρήγορες νίκες και οι ίδιες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν αποτελεσματικά.
Η βουλευτής του ουκρανικού κόμματος «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» Ivanna Klympush-Tsintsadze είπε ότι οι Ουκρανοί είναι όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με τη στρατιωτική θητεία λόγω του δισταγμού της Δύσης στο θέμα της στρατιωτικής βοήθειας.

Το Κίεβο οχυρώνεται – Περιμένει μεγάλη ρωσική επίθεση

Νέα οχυρωματικά έργα και στρατιωτικές θέσεις δημιουργούνται στο Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή, αποκαλύπτει το Tass επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
«Η ουκρανική άμυνα ενισχύεται σε όλη την περίμετρο, δημιουργούνται νέες θέσεις με στρατιωτικό προσωπικό», ανέφερε το πρακτορείο.
Κάτοικος στα βορειοδυτικά του Κιέβου επισημαίνει ότι στην περιοχή του πάρκου σε αυτό το τμήμα της πόλης, παλιές τάφροι που σκάφτηκαν πριν από ένα χρόνο τις τελευταίες μέρες καθαρίζονται και ενισχύονται.
Επίσης, σκάβονται νέα ορύγματα ενώ μέρη που προηγουμένως ήταν ερημωμένα έχουν τεθεί σε κατάσταση μάχης.
«Όπου υπήρχαν ξύλινες κατασκευές – καταφύγια από την κακοκαιρία – υπάρχει τώρα στρατιωτική παρουσία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η περιοχή Vyshgorod στην περιοχή του Κιέβου προς τη Λευκορωσία βρίσκεται επίσης υπό αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες, με στρατιωτικές θέσεις παντού.

Peter Szijjártó (Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας): Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο

Πιστεύουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτόν τον πόλεμο ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó.
Αλλά την ίδια στιγμή, καθώς συνεχίζονται οι αποστολές όπλων από τη Δύση, η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει μεγάλα κέρδη.
Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις.
Επομένως, εάν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις, τότε η ερώτησή μου είναι: γιατί να μην γίνουν νωρίτερα παρά αργότερα;
Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν και τόσο λιγότερες καταστροφές.
Και τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αποκατάσταση.
Ως εκ τούτου, η προσέγγισή μας είναι ότι μια κατάπαυση του πυρός και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.
Τώρα όλοι ξέρουμε ότι σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση δεν έχουν μόνο οι πράξεις, αλλά και τα λόγια μεγάλη σημασία.
Ως εκ τούτου, όταν πρόκειται για τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία για λογαριασμό ορισμένων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή.
Ο τρομακτικός κίνδυνος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου πλησιάζει.
Ως εκ τούτου, θα καλούμε πάντα όλους τους συμμάχους και τους συναδέλφους μας να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να φέρουν τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου πιο κοντά.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Διαλύσαμε εργοστάσια και χώρους συναρμολόγησης drones των Ουκρανών

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν χώρους συναρμολόγησης και αποθήκευσης ουκρανικών drones ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιφέροντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα drones για τις αμυντικές και επιθετικές τους στρατιωτικές ενέργειες.
«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό από ομάδες στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης και αποθήκευσης ουκρανικών drones» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κατέστη δυνατή η καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών σε 136 περιοχές.
Με τη σειρά τους, τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 210 ουκρανικά drones καθώς και ότι κατέρριψαν 21 βλήματα HIMARS και Vampire.

Business Insider: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρους στρατιώτες

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη αλλά και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό λόγω του τεράστιου πλεονεκτήματος της Ρωσίας σε πυροβολικό αλλά και της αβεβαιότητας στη Δύση σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.
«Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να σπαταλά πολύτιμους πόρους αεράμυνας και η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση δεν είναι ακόμα εφικτή, το Κίεβο θα μπορούσε να καταλήξει να χάσει περισσότερα εδάφη και έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει ότι λόγω του ανεπαρκούς δυναμικού αεράμυνας του Κιέβου, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αρχίσει να επιχειρεί ανεμπόδιστα στο πεδίο της μάχης.
Η Ρωσική Ομοσπονδία, με τη σειρά της, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον τομέα του πυροβολικού.
Η άθλια κατάσταση του Κιέβου οφείλεται επίσης στην αποτελεσματική χρήση των βομβών ολίσθησης από τη Ρωσία και στην έλλειψη πόρων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προοπτικές του Κιέβου στο πεδίο της μάχης φαίνονται όλο και πιο ζοφερές.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα γίνει επικίνδυνος, είναι τραυματισμένο ζώο που αργοπεθαίνει

Ο Zelensky ο Ουκρανός πρόεδρος θα κάνει απελπισμένες, επικίνδυνες ενέργειες λόγω της επικείμενης κατάρρευσης του καθεστώτος του, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Ο Zelensky και το καθεστώς του μπορούν να συγκριθούν με ένα τραυματισμένο ζώο που αργοπεθαίνει.
Θα πολεμήσει μέχρι το τέλος, αντί να τα παρατήσει και να διαπραγματευτεί».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, λόγω της απελπισίας στο πεδίο της μάχης, ο Zelensky είναι έτοιμος να κάνει απελπισμένα, επικίνδυνα βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει με κάποιο τρόπο τη Ρωσία.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί δραματικές απώλειες, ήδη το πρώτο τρίμηνο 2024 έχασε 71.000 στρατιώτες όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 είχε χάσει σχεδόν 25.000 στρατιώτες.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για πόλεμο, οι Ρώσοι είναι

Όπως επισημαίνει ο McGregor, το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά οι Ρώσοι είναι.
«Εάν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας, τότε ο πόλεμος με τη Ρωσία θα ξεσπάσει.
Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για αυτό, αλλά εμείς δεν είμαστε» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο McGregor.

Franz-Stefan Gadi (Γερμανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός κινδυνεύει με ολική κατάρρευση μέχρι τέλος Καλοκαιριού 2024

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα έχουν χρόνο να αντισταθμίσουν την κρίσιμη έλλειψη προσωπικού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Franz-Stefan Gadi σε συνέντευξή του στην Γερμανική Tagesschau.
Νωρίτερα, ο εμπειρογνώμονας επισκέφτηκε μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.
«Το κύριο πρόβλημα είναι μάλλον η έλλειψη προσωπικού.
Και δεν μπορεί να λυθεί αμέσως.
Θα περάσουν μήνες μέχρι να σταλούν νέα στρατεύματα στο μέτωπο και πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», τόνισε ο Franz-Stefan Gadi.
Επίσης πρόσθεσε ότι η πρόωρη ανάπτυξη νέων μονάδων θα βλάψει μόνο τον ουκρανικό στρατό.
Το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτών θα οδηγήσει σε αυξημένες απώλειες, μειωμένο κίνητρο και μείωση της μαχητικής αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Franz-Stefan Gadi, η διάθεση των Ουκρανών στρατιωτών είναι εντυπωσιακά διαφορετική από αυτή που παρατήρησε πριν από την έναρξη της περσινής αντεπίθεσης.
«Σε σύγκριση με την επίσκεψή μου πριν από την επίθεση πριν από ένα χρόνο, υπάρχει αισθητή έλλειψη στόχων και κινήτρων», είπε ο Franz-Stefan Gadi.

Telegraph: Παραδοχή σοκ για βρετανικό στρατό – Αντέχει για δύο μήνες μάχης με τους Ρώσους

Σε μια παραδοχή σοκ προχωρά δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η οποία υποστηρίζει ότι σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό, οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα άντεχαν… για περίπου δύο μήνες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται Βρετανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, το αξιόμαχο των Βρετανών σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία δεν θα ξεπερνούσε τους δύο μήνες.
«Όταν ο πρώην Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εξωτερικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, Mark Francois, ρώτησε για το εάν αληθεύει ότι «η Βρετανία δεν θα αντέξει περισσότερο από δύο μήνες σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία επειδή δεν έχουμε τα πυρομαχικά και τα όπλα», ο Βρετανός αντιστράτηγος και αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου Άμυνας, Robert Magowan το επιβεβαίωσε.
«Ο βρετανικός στρατός δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα πυρομαχικά που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις απειλές που αντιμετωπίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Magowan, σύμφωνα με την Telegraph.
Μάλιστα ο Βρετανός αντιστράτηγος υποστηρίζει ότι τόσο ο υπουργός Άμυνας, Grant Shapps όσο και οι στρατιωτικοί αρχηγοί έχουν ήδη πει στον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak ότι χρειάζονται περισσότερες δαπάνες για την καλύτερη προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κατά τον Magowan, η καλύτερη προστασία της Βρετανίας απαιτεί περισσότερα χρήματα για πυρομαχικά καθώς και για ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας που θα προστατεύει τις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου από αεροπορικές επιθέσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανός αντιστράτηγος είπε πως ζητήθηκαν περισσότεροι πόροι από τον Sunak.
Βάσει του δημοσιεύματος, άλλοι Βρετανοί στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι η Βρετανία δεν θα μπορούσε να πολεμήσει για πολύ σε μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση λόγω τόσο των περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες όσο και λόγω έλλειψης στρατευμάτων.

Bloomberg: Οργή στις ΗΠΑ από τις δηλώσεις Macron για στρατεύματα στην Ουκρανία

Οργή στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron σχετικά με την πρόταση αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση αυτού του Macron προκάλεσε την άμεση, δημόσια επίπληξη από τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz αλλά και την οργή Αμερικάνων αξιωματούχων, οι οποίοι υποστήριξαν πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και μια σύγκρουση με τη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Macron είχε πει πως η Γαλλία θα κάνει ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να αποτρέψει μια νίκη της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία.
Είχε μάλιστα αναφέρει πως για τη Γαλλία δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Strana.ua (Ουκρανικό ΜΜΕ): Η Δύση θα μπορούσε να είχε απαγορεύσει τη συζήτηση για τη νομιμότητα του Vladimir Zelensky ως Προέδρου της Ουκρανίας μετά τις 21 Μαίου 2024

Η Δύση θα μπορούσε να είχε απαγορεύσει στους Ουκρανούς πολιτικούς να συζητούν τη νομιμότητα του προέδρου Vladimir Zelensky μετά τη λήξη της θητείας του τον Μάιο, γράφει το ουκρανικό μέσο Strana.ua.
“Είναι πιθανό ότι ήρθε ένα μήνυμα από τους εταίρους μας ότι δεν είναι επιθυμητό να “κουνηθεί το σκάφος” τώρα
. Αυτή η ιστορία αποτελεί απειλή πολιτικής αποσταθεροποίησης σε μια στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος Putin μπορεί να αυξήσει τη στρατιωτική πίεση στην Ουκρανία», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Andrey Zolotarev.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η μείωση της έντασης γύρω από το θέμα της παραμονής στην εξουσία του Zelensky μετά τον Μάιο 2024 που λήγει η θητεία του… μπορεί να συνδέεται όχι μόνο με την απόφαση της Δύσης, αλλά και με την πολιτική παθητικότητα του απόστρατου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ηρεμία γύρω από τον Vladimir Zelenskyι δεν θα διαρκέσει πολύ.
“Πολλοί δεν είναι ικανοποιημένοι με το status quo και τον σημερινό πρόεδρο.
Και η κατάσταση στη χώρα και στο μέτωπο δεν βελτιώνεται.
Επομένως, τώρα βλέπουμε μάλλον μια προσωρινή μόνο σταθεροποίηση της εσωτερικής πολιτικής ζωής.
Ο βουλευτής της Verkhovna Rada Alexander Dubinsky είπε ότι οι εξουσίες του Zelensky λήγουν το βράδυ της 21ης Μαΐου και δεν μπορούν να παραταθούν.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov επιβεβαίωσε ότι ο Zelensky θα χάσει τις εξουσίες του.
Το ουκρανικό έντυπο Zerkalo Nedeli, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το γραφείο του Zelensky είχε ετοιμάσει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τη νομιμότητά του μετά τις 20 Μαΐου. Αργότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο απάντησε ότι δεν είχε λάβει έφεση για το ζήτημα της νομιμότητας του Zelensky.
Όπως δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας στις 6 Μαρτίου, ο Zelensky δεν θα έχει προβλήματα νομιμότητας μετά τις 20 Μαΐου,θα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος αρχηγός του κράτους.

Manuel Bompard (Γάλλος Πολιτικός): Η σύγκρουση δεν θα επιλυθεί διπλωματικά εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει διπλωματικά εάν η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Manuel Bompard, επικεφαλής της παράταξης «Unbowed France» στο κοινοβούλιο της Γαλλίας.
«Συζητήσαμε εάν είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε το γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και όλοι γνωρίζουν ότι εάν η Ουκρανία ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ, τότε η πιθανότητα διπλωματικής επίλυσης της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα εξαφανιστεί, θα διαλυθεί» προειδοποίησε ο Manuel Bompard.
Ο πολιτικός πρόσθεσε επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια τραγωδία για τη γαλλική βιομηχανία και τη γεωργία.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με ταχύρρυθμες διαδικασίες.
Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη του στη συμμαχία είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης.
Η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε στο ΝΑΤΟ επειδή μεταξύ των μελών του οργανισμού, κυρίως της Πολωνίας, υπάρχει σαφές ενδιαφέρον για τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας και η πρόσκληση της Ουκρανίας στη συμμαχία θα απαιτούσε αναγνώριση των υφιστάμενων ουκρανικών συνόρων, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τεράστιο σκάνδαλο – Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov λόγω… Κίνας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας για θέματα κυριαρχίας, πατριωτικών έργων και υποστήριξης βετεράνων Vladimir Rogov δήλωσε ότι ο λόγος για την παραίτηση του Alexey Danilov από τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ήταν διπλωματικό σκάνδαλο που σχετίζεται με την προσβολή του Ειδικού Αντιπροσώπου της Κίνας για την Ευρασία Li Hui.
Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov από τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και διόρισε τον Alexander Litvinenko, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Στις 20 Μαρτίου, ο Alexey Danilov προσέβαλε άσεμνα τον Li Hui, παραπποιώντας σκόπιμα το επώνυμό του και δηλώνοντας ότι οι Κινέζοι εκπρόσωποι δεν μπορούν να αποφασίσουν πότε θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ουκρανία με την Ρωσία.
«Ο λόγος για την παραίτηση του Danilov ήταν ακριβώς το διπλωματικό σκάνδαλο.
Χρησιμοποίησε βωμολοχίες εναντίον του σεβαστού ειδικού εκπροσώπου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Hui και το πλήρωσε με τη θέση του» τόνισε ο Rogov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση του Γραμματέα του NSDC τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «καρέκλα ομιλητή» και ουσιαστικά δεν έχει καμία επιρροή σε τίποτα.
«Αλλά ο Danilov έβγαλε καλά χρήματα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εκβιαστή και τρομοκράτη.

Aleksandar Vucic (Πρόεδρος Σερβίας): Η Σερβία αντιμετωπίζει άμεση απειλή για ζωτικά εθνικά συμφέροντα – Θα μιλήσω στον λαό

Στο εγγύς μέλλον, η Σερβία θα αντιμετωπίσει απειλή για τα εθνικά της συμφέροντα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Aleksandar Vucic.
«Τώρα δεν είναι εύκολο για μένα να πω ποιες ειδήσεις λάβαμε τις τελευταίες 48 ώρες.
Απειλούν άμεσα τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Σερβίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψει τον λαό της Σερβίας για όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.
Θα είναι δύσκολο όσο ποτέ άλλοτε», έγραψε.
Ο Aleksandar Vucic δεν εξήγησε τι ακριβώς αποτελεί κίνδυνο για τη Σερβία.
Όπως αναφέρει ο βοσνιακός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Sarajevo, ο πρόεδρος θα μπορούσε να αναφέρεται στην απόφαση του Ύπατου Εκπροσώπου, να τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή των δημοσιογράφων, ο Aleksandar Vucic θα μπορούσε να είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο Christian Schmidt έχει επανειλημμένα δυσαρεστήσει τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας Σέρπσκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του Ύπατου Εκπροσώπου, επισημαίνοντας την έλλειψη άδειας του Christian Schmidt από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας Σέρπσκα, αρνήθηκε να δεχτεί τις τροπολογίες του Ύπατου Εκπροσώπου στην εκλογική νομοθεσία.

Προσφέρθηκαν 1,5 εκατ ρούβλια σε νέους για να ανατινάξουν σχολείο στο Donetsk

Άγνωστοι πρόσφεραν σε έφηβους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μέσω Telegram, όπως στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Crocus, 1,5 εκατομμύριο ρούβλια να οργανώσουν επίθεση στο σχολείο Novoazov No. 1 στις 25 Μαρτίου, μετά την τραγωδία στο Krasnogorsk, είπε ένας από τους μαθητές και επιβεβαιώθηκε επίσης από δάσκαλους.
«Στις 25 Μαρτίου 2024, πηγαίνω στο Telegram και βλέπω ότι έχω λάβει μια ειδοποίηση από κάποιον «αριστερό» λογαριασμό. Υπάρχει ένα μήνυμα:
«Γεια σου, Egor, είμαστε έτοιμοι να σου πληρώσουμε 1,5 εκατομμύρια ρούβλια για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε μια τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο Novoazovskaya No 1.
Σύμφωνα με τον Egor, ο φίλος του έστειλε το ίδιο μήνυμα από έναν άγνωστο χρήστη και μετά αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με τη «Λαϊκή Ομάδα» της Μαριούπολης, στην οποία ανήκουν.
Ο οργανισμός αυτός, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό και την πατριωτική εκπαίδευση των νέων επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και διευκρίνισε ότι τρία παιδιά έλαβαν ένα μήνυμα με πρόταση να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.
Τώρα ο λογαριασμός από τον οποίο έγραψαν στους νέους έχει διαγραφεί, αλλά αποθήκευσαν το μήνυμα.

Igor Korotchenko (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής) κατά Forbes: Η κριτική για τις βόμβες FAB – 3000 είναι μέρος προπαγάνδας

Η κριτική για τις ρωσικές βόμβες FAB-3000 στα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι μέρος του πολέμου πληροφοριών και είναι ουσιαστικά λανθασμένη, δήλωσε ο Igor Korotchenko, γνωστός στρατιωτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense.
Έτσι σχολίασε άρθρο της αμερικανικής έκδοσης Forbes, στο οποίο το FAB-3000 αποκαλείται «ριψοκίνδυνη υπέρβαση», λόγω των «μέτριων αεροδυναμικών χαρακτηριστικών» θέτει σε κίνδυνο τα αεροσκάφη τους.
“Αυτό το άρθρο είναι μια άλλη εκδήλωση του πολέμου πληροφοριών…
Στις συνθήκες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η ανάλυση των προϊόντων του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στον δυτικό Τύπο είναι προκατειλημμένη.
Μια αξιολόγηση των αεροπορικών βομβών μας από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη βιομηχανία πυρομαχικών φαίνεται, τουλάχιστον, παράξενο, αντιεπαγγελματικό και προκατειλημμένο».
Ο Igor Korotchenko χαρακτήρισε το FAB-3000 ένα αποτελεσματικό όπλο που βοηθά τον ρωσικό στρατό να καταστρέψει οχυρωμένες εχθρικές θέσεις και έτσι να δημιουργήσει συνθήκες για προώθηση σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Η μαζική παραγωγή των βομβών FAB-3000 ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2024.

Yevgeny Balitsky (Zaporizhia): Η Ρωσία «δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ακόμα» – Μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει αρκετές δυνατότητες για να καταστρέψει τελείως το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, αν το θέλει, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Zaporizhia Yevgeny Balitsky
«Δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα ακόμα, όπως είπε κάποτε ο πρόεδρός μας».
Οι Ουκρανοί αντίπαλοί μας θα πρέπει να συνηθίσουν στη σκέψη ότι έχουμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για να εξαλείψουμε εντελώς την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.
Το λέω αυτό ως πιλότος που εκπαιδεύτηκε να καταστρέφει το βιομηχανικό δυναμικό ενός εχθρού, ως πιλότος της στρατηγικής αερομεταφοράς πυραύλων».
Στις 22 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα τεράστιο πλήγμα αντιποίνων με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον ουκρανικών ενεργειακών και στρατιωτικών-βιομηχανικών τοποθεσιών, αποδιοργανώνοντας τη βιομηχανία όπλων της Ουκρανίας και εξαλείφοντας ξένο στρατιωτικό υλικό.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Dnepr, Ivano-Frankovsk, Κίεβο, Krivoy Rog και Sumy καθώς και στην περιοχή Khmelnitsky και στις ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχές της περιφέρειας Zaporozhye.
Τουλάχιστον 15 εκρήξειςσημειώθηκαν στο Kharkiv.

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να επιτίθεται στο τελευταίο ουκρανικό οχυρό δυτικά της Avdiivka

Στις 26 Μαρτίου, προκαταρκτικές αναφορές από τις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας ισχυρίστηκαν ότι ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στο χωριό Semenovka που βρίσκεται δυτικά της Avdiivka.
Αυτός είναι ο τελευταίος οικισμός, ο οποίος βρίσκεται υπό τον πλήρη ουκρανικό έλεγχο κατά μήκος της ουκρανικής γραμμής άμυνας στην περιοχή.
Ο Ρωσικός Στρατός πήρε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Orlovka στις 19 Μαρτίου.
Έκτοτε, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους δυτικά και βόρεια του χωριού.
Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον ποταμό και εδραίωσαν στις νότιες παρυφές της Semenovka, εξαπολύοντας αναγνωριστικές επιθέσεις για να ερευνήσουν την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ξεκίνησε η ρωσική επίθεση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) επιχειρούν να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις με μαζικά πλήγματα με πυρομαχικά διασποράς του ΝΑΤΟ, στοχεύοντας ρωσικές θέσεις με πολυάριθμα UAV.
Σε αντίθεση με το Tonenkoe, το Orlovka και εν μέρει το Berdychi, το χωριό Semenovka βρίσκεται στη δυτική όχθη του τοπικού ποταμού.
Δεν αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τη ρωσική προέλαση, αλλά ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να αποτρέψει τον ρωσικό στρατό από το να αποκτήσει έδαφος στην περιοχή.
Προκειμένου να ελέγξει το τελευταίο οχυρό της γραμμής άμυνας δυτικά της Avdiivka, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση άρχισε γρήγορα να στέλνει εφεδρεία στην περιοχή.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_262024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_262024.png

26march2024_Ukraine_Avdeevka_map_2-768x649.jpg

Avdiivka_Direction_Battle_Map_Draft_March_262024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_262024.png

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΥ ΕΚΑΤΣΕ ΗΣΥΧΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΦΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ!!!

  2. Τελείωσε η Ουκρανία από τον χάρτη. Να δούμε το κλόουν πώς θα καταλήξει.

  3. καθεστωτικοι εισαστε και οι ιδιοι!!!!! και οι ιδιοι κανετε απλως διαχειρηση της οργης του κοσμου υπο τις υπηρεσιες της κυβερνησης ακριβως το ιδιο καθεστωτικοι οσο τα καναλια και τα υπολοιπα μεσα ενημερωσης…. και το παιζετε επαναστατες αλλα ουσιαστικα μια απο τα ιδια εισαστε…. περιμενετε ομως να γινει καμια χουντα στην ελλαδα και να φυγει το καθεστως σας και δειτε πως θα μπει στο αυλακι το νερο….. μεχρι τοτε συνεχιστε να αποσιωπειτε να μπλοκαρετε και να φιμωνετε οποιον εχει πραγματικα κατι να πει…. ερχετε η ωρα σας ολονων!!!!

    1. Το ότι σε προστατεύει το σάιτ μην περνώντας κάποια από τα σχόλια σου για πιθανή συκοφαντική δυσφήμιση κατά κάποιου η ποινική δίωξη για ρητορική μίσους η για παρακίνηση τρομοκρατίας σου περασε καθόλου απ’ το μυαλό? Είναι εύκολο να περάσει ένα σχόλιο αλλά το σάιτ δεν φέρει ευθύνη την ευθύνη την έχεις εσύ . Άδικο να κατηγορείς ένα δημοσιογράφο που κόντεψε να δολοφονηθεί για τα ιδανικά του ότι είναι καθεστωτικός η δουλοπρεπής

  4. μα δε θα ειναι μόνη της η Βρετανια. Κιμά θα κανει τον τοουρκοπουτιν το ΝΑΤΟ. Ουτε καν την Ουκρανια δε μπορει να καταφερει ο τρελοδικτατορας

    1. Η Ρωσία δεν είναι μόνη της καλό μου ! Επίσης ! Φαντάζεσαι τι θα πάθει το ΝΑΤΟ μας αν αρχίσει να ρίχνει τα πυρηνικά της η Κίνα το Ιράν η Ινδία το Πακιστάν και οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ρωσίας ..να σου πω εγώ .3 παγκόσμιος θα γίνει αλλά πιθανόν εγώ και εσύ να μην το καταλάβουμε καν από την εξαϋλωση

Comments are closed.