ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΕΙ ΝΑΒΑΛΝΙ – ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ; ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ… ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ – “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ” ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΡΩΣΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Κοινοποίηση:
navalni

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα, αλλά δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.

Ο υπ’ αριθμόν 1 αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στην φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου εξέτιε 19ετή ποινή κάθειρξης, είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

«Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο (…) τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπηρεσιών.

«Εφαρμόσθηκαν όλες οι αναγκαίες μέθοδοι ανάνηψης, αλλά δεν έδωσαν αποτέλεσμα. Οι γιατροί έκτακτης ανάγκης διαπίστωσαν τον θάνατο του ασθενούς…».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, 47 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμιστική δράση» σε σωφρονιστικό κέντρο στην Αρκτική υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες. οι αλυσιδωτές του δίκες και οι συνθήκες κράτησής του θεωρήθηκαν τρόποι τιμωρίας του για την εναντίωσή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον κύκλο του.

Κατά τις δίκες του τους τελευταίους μήνες στις οποίες συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Αλεξέι Ναβάλνι φαινόταν αδυνατισμένος και γερασμένος. Υπέφερε από προβλήματα υγείας που συνδέονταν με την απεργία πείνας στην φυλακή και την απόπειρα δολοφονίας του μέσω δηλητηρίασης το 2020.

Η φυλάκιση δεν είχε κάμψει την αποφασιστικότητά του. Κατά την διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών και στα μηνύματα που ανέβαιναν στα κοινωνικά μέσα από τους συνηγόρους, ο Ναβάλνι δεν σταμάτησε να καταγγέλλει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον «παππού τον κρυμμένο στο καταφύγιο».

Στην δίκη του για «εξτρεμιστική δράση» κατήγγειλε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «τον πιο ηλίθιο και ανόητο πόλεμο του 21ου αιώνα.

Σε μηνύματά του στο Ιντερνετ αναφέρεται ειρωνικά στον εκφοβισμό που του επιφυλάσσουν οι σωφρονιστικές αρχές.

Σε μήνυμά του την 1η Φεβρουαρίου που δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα του στα κοινωνικά μέσα, ο Αλεξέι Ναβάλνι καλούσε σε διαδηλώσεις παντού στην Ρωσία κατά την ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

Δεν επιβεβαιώνει την είδηση η βοηθός του Ναβάλνι

Η εκπρόσωπος του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο Χ ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

Η Γιάρμις έγραψε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο όπου κρατείτο ο Ναβάλνι εκτίοντας 19ετή ποινή κάθειρξης.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι: “Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει”, έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ.

“Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα”, έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι “αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι”.

“Δολοφονία” λέει ο Νομπελίστας Μουράτοφ

Ο Ρώσος δημοσιογράφος, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Ντμίτρι Μουράτοφ δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι ο θάνατος του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι «δολοφονία» και είπε πως πιστεύει ότι οι συνθήκες κράτησης του είναι αυτές που οδήγησαν στον θάνατό του.

Νεκρός στη φυλακή ο επικριτής του Πούτιν, Ναβάλνι

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Χίο βάλε το βίντεο του με τον πράκτορα του ΜΙ6 που του ζητά 10-20 εκατομμύρια το χρόνο για να κάνει πραξικόπημα στην Ρωσία.

    Γι αυτό σάπιζε στη Σιβηρία. Πράκτορας των Άγγλων που τον σχεδίαζαν να κάνει πραξικόπημα στη Ρωσία.

  2. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΌΛΑ Σ’ ΈΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!…
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ” ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ-ΜΙΑ ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΣΣΔ!…
    ΤΟ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ!….
    ΚΑΙ Η ΕΣΣΔ ΉΤΑΝ, ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ, ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΑ, ΚΑΙ Η ΚΟΡΕΑ, ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΤΛ!…
    ΌΣΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η “ΔΥΣΗ”-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ!…

  3. Συντρίβεται άλλο ένα πιόνι των αμερικανών νταβατζήδων.

  4. Oι σωστοί άντρες δεν σκοτώνουν όμως, τους αντιπάλους τους. Τους τμωρούν, τους φυλακίζουν, τους ελέγχουν. Οι δολοφονίες δείχνουν φόβο και πολιτική,προσωπική αστάθεια του φονιά.

  5. Προβοκατσια βρωμαει απο δω μεχρι τον ….αλλο κοσμο! Αν ηθελε ο Πουτιν θα τον ειχε εξαυλωσει προ καιρου! Φτηνο δυτικο κολπο και κριμα για τον ανθρωπο που χαθηκε!

  6. Έτσι τιμωρεί ο Πούτιν τα πρακτοράκια της δύσης,ένας προδότης που δούλευε για τους Αμερικλάνους,γι’αυτό νοιάζονται τόσο.Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν και πόλεμο με τη Ρωσία για τον Ναβάλνι

    1. ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΗ ΝΑΒΑΛΝΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ STANFORD ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ;

      1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΑ ΣΚΑΤΑ. ΠΟΡΝΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

      2. Που να δεις το βίντεο που έχει βγει στην συζήτηση με τον πράκτορα του ΜΙ6 που λένε πόσα λεφτά θέλει για να κάνει πραξικόπημα στη Ρωσία!

  7. Πουτιν με τον δικο μας τον κουλό δεν μπορεις να κανεις τιποτα να ψοφησει ξαφνικα;

  8. Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας “κρεμάστηκε” ο Επστάϊν.. δολοφονουν Ρώσους επιχερηματιες και πρεσβεις χρονια τωρα.. και αναρωτιούνται για αυτό και το κόμμα κουτσουλιά που με αργύρια προδοσίας ίδρυσε;
    Ερώτηση: ξαφνικίτιδα μήπως κι αυτός; η Αγία Σιών φροντίζει όλους παντού.

  9. Η πλακα ειναι οτι ο συχωρεμενος ηταν ουκρανος με σπουδες αμερικη αλλα δηλωνε ρωσσος… Κανονικος αμερικανοτσολιας δλδ! 🤣

  10. Από Κορώνα έφυγε του είχαν κάνει 6 δόσεις Pfizer .

  11. Αρχηγός Ρωσικής Αντιπολίτευσης ο Ναβάλνυ του 0,1 % στις εκλογές , και η ντροπή ντρέπεται ,!!! Ο Ναβάλνυ που ο ίδιος δήλωνε ότι πληρώνεται και λειτουργεί για λογαριασμό ξένων Πρεσβειών .!!! Λυπάμαι για την κατάντια των καθεστωτικών καναλιών και όλου του σαθρού οικοδομήματος , δήθεν Δημοκρατικού , που αποκαλείται ΕΕ και της εμετικής προπαγάνδας τους.
    Με Εκτίμηση
    Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος

  12. Απ’ ότι φαίνεται το έδαφος και το κλίμα της Ρωσίας δεν είναι κατάλληλο για νεοταξίτικα φυντάνια.
    Θα έλεγα θεός ‘χωρέστον αλλά οι νεοταξίτες έχουν άλλο “θεό”, οπότε απλά συλληπητήρια.

  13. Να και ένα χαρμόσυνο νέο Πούτιν πες μας πως ξέκανες το σύστημα η τουλάχιστον πάρε μας στην Ρωσία Χίο πάμε Ρωσία!

  14. Να δούμε εάν τά κόμματα τού Δομοκρατικου μας τόξου θα οργανώσουν συγκεντρώσεις κατά τού δικτάτορα πατερούλη πού αιματοκυλισε την Ευρώπη καί συντρίβει τούς αντιπάλους τού καθεστωτος .

  15. Να και μια καλή είδηση, η κατάληξη του αντίστοιχου ” Κούλη” σε μια κυρίαρχη πατριωτική χώρα όπως η Ρωσία.

Comments are closed.