ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΓΕΡΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ! Η «Δεξιά της ΝΔ» τρομάζει το Μαξίμου: Φόβος για ποσοστά – έκπληξη στις Ευρωεκλογές

Κοινοποίηση:
ΚΦΔΘΚΘΗΦ

Η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις αρχές του 2024, μόλις λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, έχει μία προφανή και μία λιγότερο προφανή στόχευση: Να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στις κάλπες, το οποίο στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές μειώθηκε δραματικά και παραδοσιακά στις ευρωεκλογές είναι ούτως ή άλλως χαμηλό, αλλά και να «ισοσκελίσει» ενδεχόμενες απώλειες προς τα δεξιά της Ν.Δ., με τη συμμετοχή πιο κεντροδεξιών ακροατηρίων του εξωτερικού.

Στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν με σκεπτικισμό την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ε.Ε., στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Αυστρία και πρόσφατα στην Ολλανδία, αλλά και τις εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών που προβλέπουν ότι τα αντιευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα, τα οποία έχουν συνασπιστεί υπό την ομπρέλα της ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID)» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι πιθανό να ανεβάσουν σημαντικά τον αριθμό των σημερινών εδρών τους.

Κάποιοι, μάλιστα, προβλέπουν ότι η ID είναι πιθανό να αναδειχθεί στην τέταρτη μεγαλύτερη δύναμη του Ευρωκοινοβουλίου, σε μία συγκυρία που η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με ακανθώδη και δυσεπίλυτα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Η εξουθενωτική ακρίβεια αλλά και κάποιες μεταρρυθμίσεις μας, οι οποίες ενοχλούν συγκεκριμένα εκλογικά κοινά, είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν τάσεις μαζικής διαμαρτυρίας, κυρίως προς τα Δεξιά μας, από παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. που θα θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα», λένε «γαλάζια» στελέχη.

Οι βουλευτές του κόμματος, φοβούνται, εξάλλου, ότι αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών πριν από τις ευρωεκλογές – κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα – τότε οι επιπτώσεις για την κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι σημαντικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ….

Comments are closed.