Ο όρος του δικαστηρίου για τη γονική μέριμνα των παιδιών της δολοφονημένης Αΐντας

Κοινοποίηση:
ΑΙΝΤΑ

Στους θείους τους ανατέθηκε η γονική μέριμνα των δύο παιδιών της 43χρονης Αΐντας που βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου μέσα στο φαρμακείο της στην Καβάλα στις 5 Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ανακοινώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο θέτει ως όρο τα δύο παιδάκια, ηλικίας 6 και 10 ετών, να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο 55χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έχει συναινέσει σε αυτήν την απόφαση. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για τον αδελφό της αδικοχαμένης γυναίκας και τη σύζυγό του, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στις ΗΠΑ, απ’ όπου ήρθαν στην Καβάλα όταν συνέβη η τραγωδία με τον 55χρονο πατέρα των παιδιών να στραγγαλίζει με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα τους, Αΐντα Παπαδοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η 43χρονη φαρμακοποιός βρισκόταν στην επιχείρησή της, στο χωριό Πηγές της Καβάλας, όταν πήγε ο 55χρονος σύζυγός της, ο οποίος την τράβηξε στο καμαράκι. Τότε, ανάμεσα στο ζευγάρι ξέσπασε άγριος καβγάς και ο εκτός εαυτού άνδρας την άρπαξε από τον λαιμό με τα χέρια του. Ακολούθησαν τριάμισι μαρτυρικά λεπτά για την άτυχη Αΐντα, ώσπου να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ο 55χρονος υπάλληλος σε εισπρακτική εταιρία, ο οποίος υπήρξε αθλητής στίβου και είχε υπηρετήσει ως κυανόκρανος στη Νότιο Αφρική, είχε ισχυριστεί ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, αλλά το έκανε από ερωτικό πάθος γιατί δεν ήθελε να χωρίσει με τη σύζυγό του, καθώς φοβόταν πως δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά του. Οπως είχε γίνει γνωστό, έχει βίαιο παρελθόν, με απόπειρες στραγγαλισμού πρώην συντρόφου του και συλλήψεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: