Xαμός στον Πύργο! Προχωρά σε δημοψήφισμα ο δήμος ως αντίδραση για την μεταφορά λ@θρομεταναστών

Κοινοποίηση:
metanastes.original (1)

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον Πύργο, στην Ηλεία, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για νέες αφίξεις μεταναστών στην περιοχή, στις εγκαταστάσεις της πρώην βιομηχανίας «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Ο δήμαρχος Πύργου προκρίνει τοπικό δημοψήφισμα, ενώ αντίθετοι είναι και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού.

Σε ό,τι αφορά στον Πύργο – σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης – αναμένονται 1.500 άτομα, οικογένειες με παιδιά.

Tο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Επιταλίου σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Από την Κυβέρνηση περιμέναμε – και περιμένουμε – στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας..Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αντί αυτών μας επιλέγει για να «φιλοξενήσουμε» – άγνωστο για πόσο – μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.

Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες;

Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες.

Θα μας βρείτε απέναντι..!»

Αγρίνιο ή Αμφιλοχία η δεύτερη δομή

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δομή φιλοξενίας αναζητείται χώρος σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτός να είναι στο πρώην αεροδρόμιο του Αγρινίου ή στην Αμφιλοχία.

Ο νομός Αχαΐας επί του παρόντος βρίσκεται εκτός σχεδιασμού λόγω της «ιδιαιτερότητας» που υπάρχει, καθώς το λιμάνι αποτελεί πύλη εξόδου προς τη δύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Στον αγυριστο ολοι τους!
    Κλεισιμο ολων των χοτσποτ !
    Κλεισιμο των συνορων !
    Απελαση ολων των λαθροεισβολεων!
    Πεταξτε τους πουλημενους προδοτες της πατριδος !
    Καθαριστε την Ελλαδα απο τους ανθρωπομορφους δαιμονες !
    Μπαρουφα ! Κακο ψοφο!

  2. Δείτε φάτσες! Η μπίχλα ξεχειλίζει, δεν τους αντέχω ούτε στην οθόνη του υπολογιστή πόσο μάλλον απο κοντά. Αυτοί θέλουν μερικές χειροβομβίδες μέσα στα hot spot. Όλη η βρώμα του πλανήτη κουβαλήθηκε εδώ! Πακιστανόφατσες και Αφγανόφατσες. Ειδικά οι Πακιστανοί μας μισούν περισσότερο γιατί είναι κολλητάρια με τους Τούρκους. Να πάνε στα φιλαράκια τους να μείνουν, στην Τουρκία που έχει και εργοστάσια και χώρο. Τι δουλειά έχουν εδώ; Σαν μαλάκες μια ζωή τρώμε ότι μας σερβίρει η Τουρκία και δεν κάνουμε ούτε καν ένα εμπάργκο να δείξουμε λίγο ίχνος αξιοπρέπειας.

  3. Πισω στη θαλασσα μ αυτους αν δεν δελεται να καταντησουν οι Εκκλησιες μας αποχορητηρια των λαθρο
    και αδειασουν τα σπιτιθα μας .ΟΞΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ.
    ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΑΝ ΔΑΥΤΟΥΣ
    ΟΞΩ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  4. Για να μαζεύουν φράουλες τους θέλουν; Αν και μεταξύ… μας, δεν δικαιούνται να φωνάζουν, ρομά αυτοί, πάκια οι άλλοι, παρόμοια ράτσα είναι.

  5. βλέπω έλλειψη εμπιστοσύνης στο συνταγματικό τόξο, την δημοκρατία, τον κιναιδοβουλευτισμό και το πρόσωπο του προέδρους της κοπροκρατίας…..

Comments are closed.