20/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ο πρόεδρος του Μπουρούντι προτείνει λιθοβολισμό των ομοφυλόφιλων – «Ρίχνουν κατάρα στη χώρα μας»

Κοινοποίηση:

Ο ποινικός κώδικας στο Μπουρούντι προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι δύο χρόνια για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι μια «βδελυρή» πρακτική, τα γκέι ζευγάρια πρέπει «να λιθοβολούνται» επειδή «επέλεξαν τον διάβολο» και προσελκύουν τη «θεία δίκη». Οι δηλώσεις αυτές ανήκουν στον πρόεδρο του Μπουρούντι Εβαρίστ Νταγισιμίγιε, μιας χριστιανικής και συντηρητικής χώρας της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών.

Ο Νταγισιμίγιε απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτών, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου θέσατε ένα ερώτημα για αυτήν την βδελυρή πρακτική, ένας άνδρας να παντρεύεται με έναν άλλον άνδρα και μια γυναίκα με μια άλλη γυναίκα», είπε, για να επικαλεστεί στη συνέχεια την Αγία Γραφή. «Σας λέω αλήθεια, αν θέλετε να ρίξετε κατάρα σε μια χώρα, αφήστε τους ανθρώπους του ίδιου φύλου να παντρεύονται μεταξύ τους. Θυμάστε τι συνέβη στα Σόδομα και τα Γόμορρα; Παρενέβη ο Θεός και είπε: «Λυπάμαι που έπλασα τον άνθρωπο».

«Προσωπικά, πιστεύω ότι αν δούμε τέτοιου είδους άτομα στο Μπουρούντι, θα έπρεπε να τα βάλουμε σε ένα στάδιο και να τα λιθοβολήσουμε. Και δεν θα ήταν αμαρτία για εκείνους που θα το έπρατταν!» συνέχισε ο Ντασιμίγιε ο οποίος έχει ήδη ζητήσει να «απαγορευτεί» η ομοφυλοφιλία και να αντιμετωπίζονται ως «παρίες» οι ομοφυλόφιλοι.

Παράλληλα, τα έβαλε με τις δυτικές χώρες που συχνά καταγγέλλουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Στην Ουγκάντα, επίσης στην ανατολική Αφρική, ο νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο από το κοινοβούλιο και ο οποίος τιμωρεί αυστηρά την ομοφυλοφιλία και την «προώθηση ομοφυλοφιλικών πρακτικών» καταδικάστηκε από πολλές δυτικές χώρες ενώ οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη χώρα.

«Είπατε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αναγκάσουν τις μικρότερες να υιοθετήσουν αυτήν την πρακτική, διαφορετικά δεν θα λαμβάνουν καμία βοήθεια αν δεν συμμορφωθούν. Ας την κρατήσουν τη βοήθειά τους», είπε ο Μπουρουντέζος πρόεδρος. «Αυτός που επέλεξε τον διάβολο, να πάει να ζήσει σε αυτές τις χώρες. Εξάλλου, πιστεύω ότι αυτοί που αυτοεξορίζονται σε αυτές τις χώρες πηγαίνουν εκεί για να υιοθετήσουν αυτές τις πρακτικές. Και να μην ξαναγυρίσουν!», πρόσθεσε.

Ο ποινικός κώδικας στο Μπουρούντι προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι δύο χρόνια για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Τον Μάρτιο 24 άνθρωποι κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλικές πράξεις και υποκίνηση σε ομοφυλοφιλία. Επτά από αυτούς καταδικάστηκαν, οι πέντε σε φυλάκιση δύο ετών και οι άλλοι δύο σε φυλάκιση ενός έτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Στους ομοεθνείς σου, καθώς και σε αλβανούς, αφγανούς, πακιστανούς, αφρικάνους κ.α. δεν θα πετάξουμε πέτρες αλλά κοτρώνια.

    Το να πετάς πετρες, να τραμπουκίζεις, να μπραβιζεις κλπ αντί να φτιάξεις ένα οργανωμένο πολιτικο δημοκρατικο συστημα είναι εκτος απο βλακεια, έγκλημα κατά του πολιτη.

    Να ευχαριστεις τον ΚΟΥΛΗ που σου πηρε τσιμπουκι ενώ η χωρα σου δεν εχει εκταση ουτε της μισής Πάτρας και εκανε υποψηφιο βουλευτη σε δυο συνεχομενες εκλογες εναν δικό σου που ηταν βαρυποινίτης στις φυλακές της χώρας σου.

  2. μεγαλε σε θελουμε στην ελλαδα αλλα υπαρχει ενα προβλημα θα μας τελειωσουν οι πετρες

  3. Καλά οταν θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυριος Κασσελακης που θα γίνει σίγουρα όλα θα μπουν σε τάξη.

  4. Αχ καλε τι λεει ο πρωτογονος σκυλαραπας χρονιαρες μερες?

  5. Είναι η περίπτωση που θα ήθελα το σκοτάδι για πρωθυπουργό, αλλά να αρχίσει πρώτα την εφαρμογή από το υπουργικό συμβούλιο και όχι με ξεπερασμένες μεθόδους λιθοβολισμού. Στα λιοντάρια!!!

  6. Παιδεραστές, βιαστές, δολοφόνοι, κτηνοβάτες και το βλήμα απο το Μπουρουντί θέλει να λιθοβολήσει τους ομοφυλόφιλους. Σε κάποιες χώρες κιόλας κάνουν κλειτοριδοκτομές σε νήπια για να μην νιώθουν οργασμό όταν μεγαλώσουν, προκαλώντας ακόμα και τον θάνατο τους λόγω μόλυνσης ή ακατάσχετης αιμορραγίας, χωρίς αναισθησία . Δεν είναι εγκληματίας ο ομοφυλόφιλος, δεν ασκεί βία. Σε όποιον δεν αρέσει ο πατσάς δεν τον τρώει, είναι δικαίωμα του. Ωραία κοινωνία είμαστε, πνιγμένοι στα σκατά και μας φταίει το φύλλο που επιπλέει δίπλα τους.

    1. Το γνωστό αδερφίστικο αφήγημα.Αφού είναι τόσο ακίνδυνοι γιατί θέλουν να επιβάλλουν τα δικά τους στερεότυπα στην κοινωνία?Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ έλεγε ότι η ψυχολογία του ατόμου ξεκινάει από την μήτρα.Ένα νήπιο που μεγαλώνει ανάμεσα σε 2 τριχωτούς χοντρούς φούστηδες,πως θα αισθανθει την μητρότητα- το ύψιστο δώρο της φύσης?

      1. Εισαι εκτος θεματος φιλε φασιστα . Συμφωνεις ή οχι με τον λιθοβολισμο ? αν ναι να σου ευχηθω ευτυχισμενο το 1500 , αν οχι οκ.

  7. Κοίτα να δεις που θα πρέπει να παίρνουμε μαθηματα απο τους ουγκανεζους εως κι αυτοι αντιδρούν .μονο εμεις ειμαστε οι δημοκρατικοι

  8. Να του στείλουμε τον Κασσελακη εκεί να τους διδάξει τα γονέας 1- γονέας 2 και το τρίτο φύλο.

  9. Ελα προεδράρα και βάλε υποψηφιότητα να δω κάτι

  10. Πάντως οι π@ύστηδες στην Αφρική, είναι οι πιο ευτυχισμένοι ΛΟΑΤΚΤΙ+, με τέτοιες μαλαπέρδες..
    Ααααχ!!

  11. N’ αγιάσει το στόμα του. Την αλήθεια λέει. Βρώμησε η γη με τους ομοφυλόφιλους, παιδόφιλους, πορνόφιλους, κτηνοβάτες, σαδιστές, και γουρούνια κάθε λογής. ¨Οχι τα ζώα γουρούνια αλλά γουρουνοανθρώπους.

    1. Δεν κινδυνεύει από την πορνεία και τις πόρνες η κοινωνία αλλά μόνο από τους ΛΟΑΤΚΙ που κάνουν παιδομάζωμα και προσθλυλητιζουν παιδια

      1. Οι πόρνες διαμόρφωσαν ανά την Ιστορία σπουδαίους ηγέτες βασιλείς και στρατηγούς,! Στην αρχαία Ελλάδα οι εταιρες γυναίκες με μεγάλη μόρφωση έπαιξαν σπουδαίο ρόλο σε πολιτικούς ηγέτες και στη πατρίδα,,.Σήμερα είναι άλλο πράγμα είναι μια ανωμαλία ένα δηλητήριο,!!!

      2. οι κοινωνιες κινδυνευουν μονο απο ακροδεξιες και φασιστικες αντιληψεις , αλλα ευτυχως ( για τις κοινωνιες ) ειστε καποιοι λιγοι ηλικιωμενοι ( προσεχως συχωρεμενοι ) και οι κοινωνιες εξελισονται

        1. εσένα θα σου πετάξουμε δονητές αντί για πέτρες.. αει στο καλό μωρή με συγχυσες…

  12. και δω πρεπει να το εφαρμοσουμε για εκατομμυρια αριστεριστες λαλακηδες κουτσουμπες και λοιπες υπερπροοδευτικες δυναμεις……

  13. Κουίζ. Από φυλακές ποίας αφρικανικής χώρας ψάρεψε υποψήφιο βουλευτή ο Κούλης?

    Όποιος το βρει κερδίζει ένα δίφραγκο.

  14. ΕΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…..ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙΣ..!!!!

    1. οχι , πατε εσεις στην αφρικη αφου δεν σας αρεσει η ευρωπη

  15. Σωστοτατος! Ο λιθοβολισμος ειναι κομματι βαναυση τιμωρια! Καιαδα θα προτιμουσα αν διαθετετε!

Comments are closed.