Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε την αντίθεσή του….

Κοινοποίηση:
orban

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε την αντίθεσή του στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Προ ημερών σε συνομιλία του με  τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισήμανε πως: «Επικίνδυνες προτάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι του ΝΑΤΟ, ορισμένα κράτη-μέλη διατύπωσαν και πάλι την ιδέα της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία»

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία», είπε ο Όρμπαν. «Είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε – και στην πραγματικότητα είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε – ο ένας τον άλλον, αλλά δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ να εμπλακεί σε μια στρατιωτική επιχείρηση εκτός της επικράτειάς του».

«Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής, δεν θέλουμε να στείλουμε στρατιώτες ή όπλα πέρα από το έδαφος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó είχε δηλώσει: «Δεν θα υποστηρίξουμε κυρώσεις που θα μπορούσαν να θέτουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ουγγαρίας».

«Μια συμφωνία σχετικά με πιθανές κυρώσεις της ΕΕ κατά του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού ή τη διακοπή τους πιθανότατα δεν θα επιτευχθεί», δήλωσε ο υπουργός μετά τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών προέτρεψε τους Ευρωπαίους ομολόγους του να μην κάνουν προτάσεις για περιορισμό ή διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία στο μέλλον, καθώς «μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε στην διάσπαση της ενοποίησης της Ευρώπης».

«Ορισμένες χώρες εξαρτώνται από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό. Η παροχή ενέργειας δεν είναι ένα φιλοσοφικό ή ιδεολογικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα φυσικό και μαθηματικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.