Ο πολίτης καταγγέλλει: “Κανένας έλεγχος σε παραλίες της Χίου, ανεξέλεγκτοι οι καταστηματάρχες”

Κοινοποίηση:
makeleio2

Αναγνώστης μας από τη Χίο, μάς έστειλε μια επιστολή με την οποία καταγγέλλει τη μη ύπαρξη ελέγχων σε γνωστές παραλίες της Χίου, αλλά και την ανεξέλεγκτη δράση των καταστηματαρχών.

Η επιστολή του:

“ΚΑΝΕΝΑΣ ΈΛΕΓΧΟΣ στις παραλίες Μέγα Λιμιώνα και Αγίας Φωτεινής ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ.

Πριν τον Covid 19, στις μέχρι πρότινος πολυσύχναστες παραλίες της Χίου, στο Μέγα Λιμιώνα και Αγίας Φωτεινής, παρόλη την οικονομική κρίση η κατάσταση ήταν σχετικά καλή για τον κόσμο που τις επισκεπτόταν. Το δικαίωμα των πολιτών για “τα μπάνια του λαού” θεωρούταν δεδομένο, και για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες. Αυτή την χρονιά όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.

Προφανώς τα μέτρα για τον Covid 19 “έδωσαν” περισσότερα δικαιώματα στους καταστηματάρχες. Οι παραλίες έχουν γεμίσει ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπέζια, χωρίς να μένει κενή παραλία για κάποιον που δεν θέλει να πληρώσει για να κάνει μπάνιο. Και βέβαια μια μεγάλη πλατφόρμα στην παραλία του Μέγα Λιμιώνα χωρίζει την παραλία σε δύο μέρη την καλή και την κακή.

Στην καλή είναι αυτοί που μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα με όποιο τρόπο θέλουν, ενώ η κακή είναι εκείνη όπου κάποιος θα πρέπει να στριμωχθεί μέσα σε οικογένειες ντόπιων και αλλοδαπών (που και αυτοί ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα ελεύθερο τετραγωνικό παραλίας για να καθίσουν).

Καμία νόμιμη απόσταση από την θάλασσα, αφού ο νόμος προβλέπει πέντε μέτρα. Και εκεί πρέπει να περάσει κάποιος σχεδόν μέσα από την θάλασσα για να διασχίσει την παραλία. Το πιο οξύμωρο όμως της υπόθεσης είναι ότι κάποιος μαυροφορεμένος φωνάζει και βρίζει όποιον έγχρωμο (και όχι μόνο) τολμά να περάσει από τις ομπρέλες του, και τον οδηγεί στην κακή παραλία.

Πριν μέρες μια συγγενής μου παραπονέθηκε σε Πρόεδρο περιοχής, ο οποίος με ύφος της απάντησε ότι της παραλίας της αξίζει να είναι γεμάτη με μαύρους και ευτυχώς που είναι έτσι η κατάσταση. Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος τυγχάνει να είναι καταστηματάρχης στην περιοχή. Δίπλα ακριβώς ένας άλλος καταστηματάρχης, που αυτός τυγχάνει να είναι Περιφερικός Σύμβουλος, επιπλήττει συνεχώς τους αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν την δημόσια ντουζιέρα λέγοντάς τους ότι χαλούν πολύ νερό.

Στην Αγία Φωτεινή ισχύει το ίδιο. εκεί όμως χωρίς αλλοδαπούς. Αλλά εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Κανένα μέτρο και ο ένας πάνω στον άλλον.

Οι Τοπικοί Δημοτικοί και Υπηρεσιακοί παράγοντες παρόντες χωρίς να τους ενοχλεί τίποτα και δεν ενδιαφέρονται για κανένα νόμο. Ένα παράπονο εκφράζω μόνο, και αυτό μόνο επειδή οι δικοί μου ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν χάσει τις συνήθειες τους που τόσα χρόνια έχουν”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ενα ματσο ελληνικα βδελυγματα παντου στην AMOIΡΗ ελλαδα……..με η χωρις μασκες……..

  2. Ο μασκοφόρος τσιπρο-κουλο-καμένος μαλάκας βγήκε με τη μάσκα να καταδώσει. Οι δοσίλογοι της κατοχής τώρα και με το νόμο.

  3. Φιλε Βασιλη αυτος που καταγγέλλει πρεπει να ειναι απογονος του ΕΦΙΑΛΤΗ

  4. Ρε αντε στο διαολο θες κ αποστασεις..αν φοβασαι κλεισου σπιτι σου, αοο ρουφιανους εχουνε περισευμα

Comments are closed.