Ο μύθος της καθαριότητας που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε!

Κοινοποίηση:
απορρυπαντικα

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να μπείτε σε έναν χώρο και να σκεφτείτε: «Μυρίζει τόσο καθαρά». Υπάρχει κάτι σε εκείνο το καθαριστικό γενικής χρήσης με άρωμα πεύκου και το καθαριστικό πατωμάτων με άρωμα λεβάντας που ευχαριστεί τη μύτη και μας κάνει να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά είναι όντως καθαρό;

Τι είναι αυτή η «καθαρή μυρωδιά» και τι κάνει κάτι καθαρό; Δυστυχώς, σύμφωνα με το housedigest.com, το ισχυρό άρωμα σε πολλά προϊόντα καθαρισμού δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ιδιότητες που σκοτώνουν τα μικρόβια και απολυμαίνουν. Έτσι, ενώ μπορεί να έχετε μια κουζίνα ή ένα μπάνιο που μυρίζουν πραγματικά υπέροχα, μπορεί να υπάρχουν ακόμα ιοί και βακτήρια που παραμονεύουν.

Το Merriam-Webster ορίζει το «καθαρό» ως απαλλαγμένο από βρωμιά, ρύπανση, μόλυνση και ασθένειες, αλλά μπορεί ένα άρωμα από μόνο του να σας το δώσει αυτό; Όχι ακριβώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άρωμα στα προϊόντα καθαρισμού είναι ένας συνδυασμός χημικών ουσιών που δεν έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να δημιουργούν ένα ευχάριστο αρωματικό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε ένα καθαρό, απολυμασμένο σπίτι, θα πρέπει να αναζητήσετε κάτι περισσότερο από ένα σαγηνευτικό άρωμα. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τον κατάλογο των ενεργών συστατικών στα προϊόντα καθαρισμού, τα οποία εξηγούν και τα αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε, είτε πρόκειται για αποσμητικά, είτε για μικροβιοκτόνα, είτε και για τα δύο.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι

Αν θέλετε ένα πραγματικά καθαρό σπίτι, αναζητήστε προϊόντα που χρησιμοποιούν φράσεις όπως «σκοτώνει τα μικρόβια», «απολυμαίνει», «σκοτώνει τα βακτήρια/ιούς» ή «αντιβακτηριδιακό». Εάν το μπουκάλι του προϊόντος χρησιμοποιεί φράσεις που εστιάζουν κυρίως στο άρωμα και τον καθαρισμό χωρίς να διευκρινίζουν πώς καθαρίζει, μπορεί να μην παρέχει τη δύναμη εξόντωσης μικροβίων που θέλετε.

Εκτός από το πολύχρωμο, εντυπωσιακό κείμενο στην μπροστινή ετικέτα, θα πρέπει επίσης να διαβάσετε τα μαύρα γράμματα στον κατάλογο των δραστικών συστατικών. Η χλωρίνη, ή υποχλωριώδες νάτριο, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει ικανότητες εξόντωσης ιών, βακτηρίων και μυκήτων. Οι τεταρτοταγείς ενώσεις αμμωνίου, οι οποίες συνήθως τελειώνουν με τις λέξεις ]χλωριούχο αμμώνιο», μπορούν επίσης να σκοτώσουν αυτά τα μικρόβια, σύμφωνα με το ScienceDirect, οπότε αναζητήστε αυτές τις λέξεις στον κατάλογο των δραστικών συστατικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ισχυρά απολυμαντικά στα σπίτια, διότι δημιουργούν ανθεκτικούς μικροοργανισμούς. Απλή μηχανική έκπλυση με σαπωνούχο διάλυμμα πρεπει να γίνεται. Τίποτε άλλο.
    Ειδικα τα παράγωγα φορμόλης τύπου ντετολ αναπτυσουν υπερανθεκτική ψευδομονάδα στις μπανιέρες και είναι κακιστο να συμβαίνει.

Comments are closed.