Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στο πλευρό του Φαν Χάαλ που πάσχει από καρκίνο του προστάτη

Κοινοποίηση:
δβσω

Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Λούις Φαν Χάαλ, μίλησε στην ολλανδική τηλεόραση την Κυριακή και αποκάλυψε χθες το βράδυ ότι πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη. Έτσι ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου έστειλε μηνύματα αλληλεγγύης, δύναμης και θάρρους στον Ολλανδό προπονητή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η τοποθέτηση του αρχηγού των «Οράνιε», Βίρτζιλ φαν Ντάικ.

«Θέλω να συμβάλω στην προσπάθεια της ομάδας και να δώσουμε στον προπονητή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν θα το ξεχάσει ποτέ», τόνισε αναφερόμενος για το Μουντάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο. Η UEFA, δημοσίευσε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της αναφέροντας ότι «εκ μέρους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας» έστειλε τις «καλύτερες ευχές» της στον προπονητή των «Οράνιε». «Είμαστε όλοι μαζί σου, Λούις».

Μία ηγετική μορφή που δεν θέλει την… συμπόνια των άλλων

Ο Φαν Χάαλ δεν το είπε στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου διεθνούς διαλείμματος, αλλά ο Φαν Ντάικ είπε ότι θα σταθεί δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί. «Ήμουν επίσης σε σοκ χθες το βράδυ», είπε τη Δευτέρα ο φαν Ντάικ. Ο 30χρονος σέντερ μπακ της Λίβερπουλ, πρόσθεσε: «Του έστειλα μήνυμα μετά τη συνέντευξη – σίγουρα λέει πολλά για αυτόν. Του είπα επίσης, μάλλον δεν είναι αυτός ο τύπος που χρειάζεται πολλή την συμπόνια των άλλων, έτσι είναι».

Ο Φαν Χάαλ ξεκίνησε την τρίτη του περίοδο ως προπονητής της Ολλανδίας τον περασμένο Αύγουστο, έχοντας προηγουμένως αποτύχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, πριν την οδηγήσει στην τρίτη θέση το 2014.

Οι Ολλανδοί είναι αήττητοι σε εννέα παιχνίδια από τότε που επέστρεψε το πρώην αφεντικό των Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκαν στο Κατάρ 2022 ως νικητές του ομίλου τους. Ο φαν Ντάικ είπε: «Στην συνομιλία μας του είπα επίσης ότι σίγουρα θα είμαστε εκεί για αυτόν ως ομάδα όποτε το χρειαστεί και ελπίζω ότι μπορούμε επίσης να το κάνουμε, γι’ αυτόν, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν θα ξεχάσει ποτέ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: