Ο καιρός το Μ. Σάββατο: Πού θα έχει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Κοινοποίηση:
kairos.1.12

Άστατος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.

Από το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά τόπους στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδας, όπως και σε νησιωτικά τμήματα του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Προοδευτικά θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρικό και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καταιγίδες και σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Η ομπρέλα θα είναι απαραίτητη αύριο, Μεγάλο Σάββατο και σε όσους έχουν μείνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα και στην Αθήνα.

Το Meteo έδωσε στη δημοσιότητα και προγνωστικό χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός έως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες τρεις ημέρες
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το επόμενο τριήμερο.

Η πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια το θερμόμετρο θα φτάσει στους 20-22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23-24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες 4-6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα του Πάσχα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 4-6 μποφόρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response