Ο ασεβής και ανιστόρητος ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ στην Αγιά Σοφιά! Το απίστευτο περιστατικό που σόκαρε τα ΜΕΜΕΤΙΑ με τον ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟ – “ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ” ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
tsi_reu

Περίπου στις 9.15 το πρωί ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία. Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Η μοναδική δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στην Αγιά Σοφιά ήταν “είμαι χαρούμενος”, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία.

Την ώρα της ξενάγησής του στο εμβληματικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης και ενώ όλοι ήταν έτοιμοι για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, μία μαύρη γάτα μπήκε στο χώρο και άρχισε να κάνει βόλτες.

Αποτέλεσμα ήταν όλοι να ξεσπάσουν σε γέλια με το συμπαθέστατο τετράποδο, αν και δεν είναι λίγοι οι προληπτικοί που έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ως ένα «κακό σημάδι», καθώς οι θρύλοι θέλουν την μαύρη γάτα συνδεδεμένη με την κακοτυχία

Ο Θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Οι Τούρκοι επειδή έχουν στο μυαλό τους πάντα τον φόβο της εκπλήρωσης των ορθόδοξων διδαχών και προρρήσεων ένιωσαν ιδιαίτερη ανησυχία και έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαία και η ανακάλυψη πριν από λίγα έτη των 65 τάφων της βυζαντινής περιόδου κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη Στρατονίκεια που είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο, γνωστή και ως πόλη των μονομάχων,

a1-13 (1)

Στους τάφους βρέθηκαν τα οστά ενήλικων, αλλά και παιδιών που εικάζεται ότι πέθαναν πριν από 1.300 χρόνια, ενώ ο οικισμός που βρίσκεται το νεκροταφείο χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια.

Η αρχαία Στρατονίκεια είναι η μεγαλύτερη μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.  Η ανακάλυψη  βυζαντινών μνημείων δημιουργεί πάλι φόβο στους Τούρκους ότι η κλεμμένη γη στην οποία κατοικούν θέλει να γυρίσει πίσω στους νόμιμους κατοίκους της.

Έτσι αναβιώνει για άλλη μια φορά ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά (κάτι που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια ειδικά από τότε που η Αγία Γραφή στην Τουρκία έχει γίνει best seller)

Πίσω από αυτόν τον θρύλο κρύβεται ένας Άγιος της Ορθοδοξίας (αν και η Εκκλησία δεν τον αναγνώρισε επίσημα ωστόσο τον τιμάει έτσι), ένας στρατιώτης του Χριστού και αυτό έχει την σημασία του.

Όλοι οι προφήτες μιλούν για τον Δούκα Ιωάννη Βατάτζη. Σύμφωνα με τον Φραντζή σκοτώθηκε μαχόμενος των Τούρκων στην αποφράδα μέρα της πόλης και το πτώμα του αναγνωρίστηκε από της χρυσές περικνημίδες του με τους δικέφαλους αετούς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ;

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ, γεννήθηκε το 1193 στο ιστορικό Κάστρο της Θράκης, στο Διδυμότειχο. Καταγόταν από οικογένεια η οποία βρισκόταν κοντά στη βασιλική σύγκλητο, αφού ο παππούς του Κωνσταντίνος, ο Βατάτζης λεγόμενος, ήταν Στρατοπεδάρχης του βασιλέως Μανουήλ του Κομνηνού.

Έγινε γαμπρός του βασιλιά Θεοδώρου Λασκάρεως, ποιητή της Μεγάλης Παράκλησης στην Παναγιά, και αφού παντρεύτηκε τη θυγατέρα του Ειρήνη και τον διαδέχτηκε στον θρόνο της Νικαίας (1222 – 1255 μ.Χ.).

Ο Ιωάννης ήταν ευσεβής και φιλελεήμων βασιλιάς, και ο λαός τον αγαπούσε πολύ για τους χριστιανικούς του τρόπους, την πραότητα, την ταπεινοφροσύνη, την χρηστότητα του ήθους και την προσήλωση του στα θεία. Υπήρξε ο προστάτης και συμπαραστάτης της αγροτικής και αστικής τάξης και επιδίωκε διαρκώς την άνοδο του βιοτικού επιπέδου κυρίως των γεωργών και κτηνοτρόφων.

Στάθηκε αληθινός «πατέρας των Ελλήνων», πατάσσοντας με κάθε τρόπο την εκμετάλλευση του λαού, νιώθοντας κάθε λεπτό όχι σαν απλός βασιλιάς, αλλά ως ταγμένος από το Θεό να βοηθάει το λαό του και τους αδικουμένους!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Άρα ο Τσίπρας είναι τούτους για μας.
    Όσοι τον πολεμάτε τα περνετε από την ΜΙΤ.

Comments are closed.