Ο Τραμπ «διατάζει» Ford και GM να κατασκευάσουν αναπνευστήρες!

Κοινοποίηση:
trump_wen

Διάταξη η οποία εξουσιοδοτεί των υπουργό Υγείας των ΗΠΑ να επικαλεστεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής, προκειμένου να απαιτήσει από τη General Motors να αποδεχθεί, να υλοποιήσει και να δώσει προτεραιότητα στις ομοσπονδιακές συμβάσεις για παραγωγή αναπνευστήρων, υπέγραψε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσω δελτίου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τη General Motors – η οποία έχει ως έδρα το Ντιτρόιτ – ότι σπαταλούσε χρόνο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ικανότητά της να προμηθεύσει με αναπνευστήρες τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

«Η σημερινή δράση θα συμβάλει στη γρήγορη παραγωγή αναπνευστήρων που θα σώσει ζωές στις ΗΠΑ» πρόσθεσε. Νωρίτερα, μέσω Twitter και με αυστηρό ύφος, ο κ. Τραμπ είχε καλέσει τόσο τη General Motors, όσο και τη Ford, να ξεκινήσουν άμεσα την κατασκευή αναπνευστήρων.
Οι ΗΠΑ η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα. Σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού – τα περισσότερα σε μία ημέρα – επιβεβαιώθηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Johns Hopkins University. Κατά την ίδια πηγή και όπως αναφέρει το AFP, μέσα σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 345 άνθρωποι. Πλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 97.028, ενώ συνολικά 1.475 άνθρωποι έχουν αποβιώσει. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα ως η χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα COVID-19.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: