Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ρίχνει την ευθύνη στη σύζυγό του για τις κατηγορίες διαφθοράς

Κοινοποίηση:
ΠΠ2

Την σύζυγό του φέρεται πως θα ενοχοποιήσει ο αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος οδηγείται σε δίκη τον επόμενο μήνα για σοβαρές καταγγελίες που αφορούν δωροδοκία.

Οι δικηγόροι του Ρόμπερτ Μενέντεζ είπαν ότι, αν τον καλούσαν στο βήμα, θα μπορούσε να καταθέσει για επικοινωνίες που είχε με τη σύζυγό του και που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο κατηγορείται.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής δείχνει αποφασισμένος και έτοιμος να κατηγορήσει τη σύζυγό του και πιθανότατα θα ισχυριστεί από το εδώλιο ότι ήταν αυτή που έπαιρνε τα χρήματα και του έκρυβε την αλήθεια, σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στο φως το NBC. Η γραμμή υπεράσπισης των Δημοκρατικών κατατέθηκε μυστικά σε ομοσπονδιακό δικαστή τον Ιανουάριο, αλλά αποκαλύφθηκε την Τρίτη έπειτα από αίτημα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η νομική ομάδα Μενέντεζ έγραψε ότι, εάν ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ έπαιρνε θέση, η ιστορία του θα τον απάλλασσε από τους ισχυρισμούς ότι δεχόταν οποιαδήποτε δωροδοκία – αλλά αυτή η ιστορία θα μπορούσε να εμπλέξει τη σύζυγό του, Ναντίν.

Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι η γυναίκα του Μενέντεζ κρατούσε μυστικές πληροφορίες από τον ίδιο και ο Μενέντεζ σχεδιάζει να υποστηρίξει ότι η σύζυγός του, Ναντίν, απέκρυψε πληροφορίες και τον έκανε να πιστέψει ότι δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο με τα μετρητά και τις ράβδους χρυσού που φέρεται να έλαβε το ζευγάρι ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες. Ο γερουσιαστής θα υποστηρίξει ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο.

«Οι συζυγικές επικοινωνίες στις οποίες βασίζονται θα αθωώσουν τον γερουσιαστή, Μενέντεζ, αποδεικνύοντας την απουσία οποιασδήποτε ακατάλληλης πρόθεσης εκ μέρους του, ενώ αντίθετα, μπορεί να ενοχοποιήσουν τη Ναντίν δείχνοντας τους τρόπους με τους οποίους απέκρυψε πληροφορίες από τον γερουσιαστή ή τον οδήγησε να πιστέψει ότι δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο», αναφέρουν τα έγγραφα.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες σε μετρητά και ράβδους χρυσού από τρεις επιχειρηματίες στο πλαίσιο αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν ως ένα ευρύ πρόγραμμα δωροδοκίας. Σε αντάλλαγμα, ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι προσπάθησε να βοηθήσει στην εξασφάλιση επιχειρηματικών συμφωνιών στο εξωτερικό, καθώς και ότι παρενέβη σε ξεχωριστές ποινικές έρευνες που σχετίζονται με δύο από τους επιχειρηματίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response