Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία σίγουρα θα φτάσει σε αυτούς που διέταξαν την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus.

Κοινοποίηση:
putin.russia-1

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας θα βρουν όλους εκείνους που διέταξαν την τρομοκρατική επίθεση στο Κρόκους, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών .
“Σε αυτό το περιβάλλον (τρομοκρατικό – σημείωμα συντάκτη) δεν υπάρχουν αξιόπιστοι πράκτορες. Κάνουν τα πάντα εκεί για χρήματα: δεν καθοδηγούνται από θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους, αλλά μόνο οικονομικούς. Επίσης, όλα είναι εύκολα και πωλούνται: οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αγοραστεί , και πωλείται, οπότε σίγουρα θα φτάσουμε στους τελικούς πελάτες», τόνισε ο πρόεδρος.
Πραγματοποιείται τώρα μια συνολική αξιολόγηση των ενεργειών όλων των εποπτικών υπηρεσιών και των εμπορικών οργανισμών που ήταν υπεύθυνοι για μια μεγάλη εγκατάσταση, συνέχισε ο πρόεδρος.
Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι τρομοκράτες και οι πελάτες τους ήθελαν να σπείρουν τον πανικό και το μίσος στην κοινωνία και να διασπάσουν από μέσα την πολυεθνική Ρωσία. Δεν επιτρέπεται να το κάνουν αυτό, πρόσθεσε.

«Είναι απαράδεκτο, θέλω να το τονίσω αυτό, να χρησιμοποιούμε πρόσφατα τραγικά γεγονότα για να προκαλέσουμε εθνικό μίσος, ξενοφοβία, ισλαμοφοβία και ούτω καθεξής», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα· είναι απαραίτητο να αναλυθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Είναι σημαντικό να φέρουμε την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους σε ένα νέο επίπεδο – σε αθλητικές εγκαταστάσεις, συγκοινωνίες, εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα, σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, θέατρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών καλείται να παίξει βασικό ρόλο στην επίλυση αυτού του προβλήματος, επεσήμανε ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατικές ενέργειες στο Δημαρχείο του Κρόκου .
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δέκα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες του Τατζικιστάν , οι οποίοι, σύμφωνα με τους ανακριτές, ήταν οι άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.
Ο διευθυντής της FSB, Alexander Bortnikov, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αρχική μαρτυρία των κρατουμένων επιβεβαιώνει τα ουκρανικά ίχνη. Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή , μετά την επίθεση οι τρομοκράτες κατευθύνθηκαν στο Κίεβο για να λάβουν ανταμοιβή εκεί. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται επίσης πίσω από την επίθεση .
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΡΙΞΕ ΜΩΡΕ ΚΙΤΣΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙ ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΛΑ

Comments are closed.