Ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε! Κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης – Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο νομίζουμε

Κοινοποίηση:
1

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα προς την Α.Θ.Π. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Παναγιώτατε Δέσποτα, αν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν μπορεί να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας μας τα στοιχειώδη που ζητά στην ταραγμένη εποχή που ζούμε και ταυτίζεται με τις επιταγές και τις εντολές που δίνει η νέα τάξη πραγμάτων με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού,επιτρέψετε μας να σας πούμε ότι θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ´όσο νομίζουμε! Οι ίδιοι οι εκπρόσωποί σας σε Μητροπόλεις της Ευρώπης – ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις – βάζουν την ταφόπετρα στην Πίστη. Μετά τις ταινίες απαγόρευσης μπροστά στις εικόνες ο πολιός Ιεράρχης Σεβ. Γερμανίας Αυγουστίνος το τερμάτισε : κήρυξε παύση της θείας Μετάληψης. Και το γνωστοποίησε με μια ψυχρή εγκύκλιο, παραλείποντας να το ερμηνεύσει και να το αιτιολογήσει θεολογικά και πνευματικά. Αν το μέτρο αυτό της απαγόρευσης ήταν δική σας εντολή θα το καταλαβαίναμε γιατί εσείς θα το αιτιολογούσατε επαρκώς με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Αλλά το να αποφασίζουν οι κατά χώρα Ιεράρχες του Θρόνου αλά καρτ το θεωρώ ασέβεια. Στην Αυστρία επανέφερε τη λειτουργία του Αγίου Ιακώβου. Στη Γερμανία αποφάσισε μονομερώς ότι δεν θα κοινωνεί τους πιστούς! Και προφανώς έπεται συνέχεια. Γιατί αυτό το πολύβουο θέαμα από τις Εκκλησίες του Θρόνου; Δεν καταλαβαίνουν οι Άγιοι Αρχιερείς σας ότι κάνουν κακό και στους εαυτούς τους και στους πιστούς αλλά και στην σεπτή κορυφή τους, σε Εσάς τον ίδιο; Εκτός και αν όλα αυτά τελούν υπό την έγκρισή σας, γεγονός που κάνει τον πόνο μας διπλό και δυσβάστακτο! Ο μη γένοιτο!
Σ.Μ.ΤΖ

 

Ιδού η εγκύκλιος του Σεβ Γερμανίας: 

Αγαπητοί μου ΧριστιανοΙ Όρθόδοξοι τής Γερμανίας, Χριστός άνέστη!

Ή Α. Θ. Παναγιότης, ό Οίκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, άπαντώντας σέ έπίκαιρο έρώτημα γράφει τά έξής.

«Ή Έκκλησία τοσ Χριστού, ύπακούοντας στήν προτροπή τοΰ Ίδρυτή της «άπόδοτε ουν τά Καίσαρος Καίσαρι καί τά τοΰ Θεού τω Θεώ» (Ματθ. κβ’, 21), άναγνώριζε άνέκαθεν τήν ύψηλή εύθύνη τού Κράτους νά διαχειρίζεται τά του οίκου του, διατηρούσε δέ και γιά τόν έαυτό της τό ίερό καί άπαράγραπτο δικαίωμα νά διαφυλάσσει άμετακίνητα όσα παρέλαβε, νά όργανώνει τήν έκκλησιαστική ζωή καί νά τελεί τά άγια μυστήρια σύμφωνα μέ τήν κανονική καί έκκλησιολογική της παράδοση και αύτοσυνειδησία.

Στό πνεύμα αύτό, ή Έκκλησία δέχθηκε πρός καιρόν τά περιοριστικά μέτρα, τά όποία έπιβλήθηκαν άπό τά έπι μέρους κράτη λόγω τής σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοϊοΰ COVID – 19.

Τό γεγονός όμως ότι ή Έκκλησία μας άποδέχθηκε τήν προσωρινή άπαγόρευση τής τελέσεως τών ίερών άκολουθιών στούς ναούς μέ τή συμμετοχή τών πιστών, δέν σημαίνει ότι μπορεί καί έπιθυμεϊ νά διαπραγματεύεται γιά τήν Όρθόδοξη εύσέβεια καί ίδίως γιά τό μυστήριο τών μυστηρίων τής ζωής της, τήν Θεία Εύχαριστία, καί γιά τόν τρόπο μεταδόσεώς της.

Ή Άγία τού Χριστού Μεγάλη Έκκλησία έμμένει άκλόνητα στήν θεόσδοτη Όρθόδοξη διδασκαλία γιά τήν Θεία Εύχαριστία».

Ό λόγος του Πατριάρχου μας είναι ξεκάθαρος και έκφράζει τήν αύτοσυνειδησία τής Όρθόδοξης Έκκλησίας καί όλων τών μελών της άπανταχου τής γής.

Παρ’ όλα αύτά, έν όψει τοσ άνοίγματος τών ίερών ναών στήν γερμανική έπικράτεια, έκδόθηκαν Νομοθετικά Διατάγματα, τά όποία, έκτός τών ύπολοίπων μέτρων άσφαλείας πού αύτονοήτως ήδη υίοθετήσαμε, φθάνουν μέχρι τοσ σημείου νά ρυθμίζουν καί τόν τρόπο τής Θείας Μεταλήψεως, νά άπαγορεύουν δηλαδή τήν Θεία Κοινωνία άπό τό άγιο Ποτήριο μέ τήν χρήση τής άγίας Λαβίδος.

‘Ως έκ τούτου, μέ βαθύ πόνο σάς ένημερώνω ότι, μέχρι τήν παύση τής ίσχύος τών άνωτέρω Νομοθετικών Διαταγμάτων, ένώ μπορούμε όλοι νά έκκλησιαζόμαστε, δέν μπορούμε όμως όλοι νά μεταλαμβάνουμε, παρά μόνον οί λειτουργοί ίερεϊς.

Έξυπακούεται ότι ίσχύουν στό άκέραιο καί μέχρι νεωτέρας άποφάσεως τά Μέτρα γιά τήν Άποφυγή Διαδόσεως τοΰ Κορωνοϊοϋ τής 30ής Απριλίου 2020, οί πρακτικές οδηγίες πρός τούς Πιστούς μας τής 1ης Μαίου 2020 καί τά συμπληρωματικά μέτρα γιά τήν αποφυγή διαδόσεως τοϋ Κορωνοϊοΰ τής 13ης Μαΐου 2020.

Ό άναγκαστικός άποκλεισμός τών πιστών μας άπό τήν Θεία Κοινωνία είναι τό πιό θλιβερό καί όδυνηρό μέτρο πού άναγκάστηκα ποτέ νά λάβω στήν σαραντάχρονη έκκλησιαστική διακονία μου ώς Μητροπολίτης Γερμανίας.

Προσεύχομαι θερμά στόν Κύριο τής δόξης νά άνακαλέσω τήν άπόφαση αύτή τό συντομώτερο δυνατό.

Μέ πατρική άγάπη
ο Γερμανίας Αυγουστίνος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Αν αυτός είναι μητροπολίτης εγώ είμαι πατριαρχης. Κοψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα . Ρε είστε για πολλά γέλια.

  2. Η Μητροπολη Γερμανιας η κατ εξοχην οικουμενιστικη
    επεσειρε την οργη του Θεου,
    που δεν ανεχτηκε πλεον τοση προδοσια
    και αναγκασε στην οικουμενιστικη ηγεσια εθελουσιως να κλεισει τις Εκκλησιες την Μητροπολης της.
    Τι θα κανετε Μητροπολιτα Αυγουστινε αν κολησει κανενας παπας κορονοιο
    θα απαγορεψετε τελειως τη θεια κοινωνια
    ετσι και αλλιως χωλενει εδω και δεκαετιες η Μητροπολη Γερμανιας
    με τα προδοτικα οικουμενιστικα ανοιγματα τα οποια επεφεραν την οργη του Θεου
    και σας αναγκισαν να τις κλεισετε
    διοτι μαρανθηκε το αλας και γιαυτο βαλετε κατω και καταπατηται.

  3. Αν το μέτρο αυτό της απαγόρευσης ήταν δική σας εντολή θα το καταλαβαίναμε γιατί εσείς θα το αιτιολογούσατε επαρκώς με τον δικό σας μοναδικό τρόπο
    ———————————————————————————————————————Τ
    ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΤΖΟΥΜΑ; ΠΑΣ ΚΑΛΑ Η ΓΛΥΦΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
    ΕΛΕΟΣ………. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΜΙΑ ΦΑΟΥΛ ΑΥΤΟΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ….Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ ΣΑΝ ΤΑΜΑ”..
    ΤΖΟΥΜΑΑΑΑΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ.

  4. Σώμα Χριστού μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γευσασθαι

  5. Κοπριτες των μασωνικων στοων μετράει αντίστροφα για τη ρομφαία του Αρχαγγέλου.
    Σύντομα η οργή του Θεού θα πέσει πάνω σας και θα είναι αμείλικτη.

  6. Συμφωνω σε όλα με το τρελό κουνέλι.
    Αν άρχιζαν οι Ελληνες να διαβάζουν την ΑΓΊΑ ΓΡΑΦΗ θα γινόταν ο φωτισμός του νου.
    Μας διάβασαν ποτέ την Αγία Γραφή στις εκκλησίες στη νεοελληνική γλώσσα;
    Τι θα απαντήσουν στον Κύριο; Άθελα τους οι ιερεις φιμώνουν το Λόγο του Ευαγγελίου

    1. Αφού συμφωνεις με καποιο κουνέλι , χρειαζεται να σε παρουμε και στα σοβαρα;

  7. Ξυρισμενος μητροπολιτης…με μουσακι…
    Ασχολιαστο…

  8. ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΛΑΜΟΓΕΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΙΕΡΟΝΥΜΟ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ….ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΤΙΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ

  9. ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΑΝΚΥΡΧΘΕΙ Ο ΑΣΕΒΑΣΤΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ.
    ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ

  10. Μού αρέσει πού τον αποκαλεί και παναγιώτατο. Ξύρισμα και να βγάλει τα ράσα άμεσα από το στιγμή πού δέχεται ότι το σώμα και το αίμα τού Χριστού μπορει να μας μεταδώσει ασθένειες,αρνείται τον Χριστό με αυτά πού κάνει πρέπει να ξηλωθεί.

  11. Ρε κότα λυράτη..άμα δεν ήθελες γιατί πήρες το μέτρο? Ο Κύριος θέλει μαχητές στην Ορθοδοξία..Οι πρώτοι Χριστιανοί πέφτανε στα λιοντάρια..Εσύ τα ξεπούλησες όλα..για να μην χάσεις το μεροκάματο ? Λες ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ”Ό άναγκαστικός άποκλεισμός τών πιστών μας άπό τήν Θεία Κοινωνία είναι τό πιό θλιβερό καί όδυνηρό μέτρο πού άναγκάστηκα ποτέ νά λάβω στήν σαραντάχρονη έκκλησιαστική διακονία μου ώς Μητροπολίτης Γερμανίας”

  12. ”Ουέ και αλίμονο αρχιερείς και Φαρισαίοι υποκριταί”. Αυτό φαίνεται ξέχασε να το διαβάσει ο Πάτερ.. Aδέρφια..μόνο το Άγιο όρος έμεινει και η Εσφιγμένου με τον Μεθόδιο!

  13. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ — ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ — ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΗ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΒΡΩΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΟΧΑ ΠΑΡΑΓΙΝΕ!!!!!!

  14. Ετσι να ξεσκεπάζονται οι λυκοποιμένες σιγα σιγα , να πάρει ο Κύριος δρεπάνι κοφτερό και τα ζιζάνια του θερισμού του να τα ρίξει στο πυρ.

  15. Ο μισθωτος ουκ εστι ποιμην…..ρε κολοπαπα παλιομασωνε αθεε βλαλε τα ρασα δημοσιε υπαληλε και. τραβα στις μασωνικες στοες αρχιμασωνε …αλαξατε το ημερολογιο κοψατε τα γενια διαλυσατε τα παντα και ειστε και απιστοι…αναρωτιεμαι εσυ κοινονας απιστε…..εις τι εδειλιασες κολοπαπα…τα ρασα δεν κανουν τον παπα…τραβα σε κανενα κλαμπ να διασκεδασεις ….αρχιμασωνε και αυτοι που δεν σε ξυριζουν γουλι κολοπαπα..

  16. Οι άνθρωποι είναι στημένοι. Είναι Εωσφοριστές και θέλουν να καταστρέψουν τη Χριστιανική Πίστη από μέσα. Αλλά προσέξτε πως το κάνουν:

    Η “θεία κοινωνία” όπως διενεργείται από το “ορθόδοξο” ιερατείο είναι ένα ψευτομυστήριο. Δηλαδή ο παπάς δε μετατρέπει το ψωμί και το κρασί σε κρέας και αίμα επειδή λέει μια ευχή, αυτά είναι αηδίες του αντίχριστου ιερατείου. Η Θεία Ευχαριστία, που θα πρέπει να γίνεται τακτικά από κάθε Χριστιανό, είναι απλά η επανάληψη του “Μυστικού Δείπνου” μεταξύ μας, στη μνήμη της Σταυρικής Θυσίας του Χριστού, για να δηλώνουμε/εκφράζουμε στη πράξη πως Τον θυμόμαστε και περιμένουμε να επιστρέψει. Αυτό μπορεί να γίνει ελεύθερα από κάθε Χριστιανό, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ιερατείου, μπορείτε να το επαναλάβετε σπίτι σας με τους δικούς σας ανθρώπους κάθε μέρα, μαζευτείτε μαζί, δώστε τα χέρια, προσευχηθείτε στον Κύριο, και μοιράστε το ψωμί και το κρασί, τόσο απλά. Η σημερινή μορφή της “ορθόδοξης” “θείας κοινωνίας” έχει απλά σκοπό να μετατρέπει τον ιερέα σε απαραίτητη πύλη για τη Σωτηρία και έτσι να χειραγωγεί τους πιστούς. Είναι μια αντίχριστη μη-βιβλική διδασκαλία δηλαδή με σκοπό την αύξηση της εξουσίας του ιερατείου πάνω στη κοινωνία.

    Αντί λοιπόν τώρα με τον κορωνιό να πουν “θα σας κοινωνήσουμε με μη κοινή λαβίδα για να μη κολλάτε”, κάτι που είναι υπερβολικά εύκολο και θα βούλωνε όλα τα στόματα των αντίχριστων, αυτοί αντίθετα απλά τη σταματάνε. Εντελώς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σας αφορίσουν και θα σας καταγγείλουν αν τολμήσετε να τη κάνετε μόνοι σας και θα σας λένε αιρετικούς. Και αυτοί δε θέλουν να οργανώσουν τη Θεία Ευχαριστία για τους πιστούς, και τους πιστούς δε θέλουν να αφήσουν να την οργανώσουν μόνοι τους. Ο στόχος δηλαδή είναι απλά να μη προσφέρεται Θεία Ευχαριστία, γενικώς.

    Αυτά τα φίδια κάποιοι τα λέτε “αγίους” και “ιερείς”, ενώ είναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.

    1. Ρε φίλε πεντηκοστιανός αιρετικός είσαι; Αυτά σας μαθαίνουν μες στα εντευκτήρια του σατανά; Κάνε μας τη χάρη και τράβα καμιά Σουηδία να τα πεις αυτά. Προτεστάντη ε Προτεστάντη !

    2. Τρελή κουνέλα…..
      Επειδή είσαι μεγάλο σούργελο, ασε τα περί Ορθοδοξίας και ασχολήσου με την κηπουρική…..

  17. Οποιος διαβασει….το βιβλιο,
    του Τριγγα “Ο Χρηστος ηταν Ελληνας” θα του λυθουν σχεδον ολες οι αποριες…

    Για την θρησκεια, τον Μοναδικο και Μονακριβο Ιησου, την Ιερη Παναγια μας και, τους Ελληνες.

    1. Δε μας ενδιαφέρει να διαβάζουμε αντίχριστες ανοησίες. Ο Χριστός ήταν Ιουδαίος κατά τη σάρκα και δε μπορεί να ήταν οτιδήποτε άλλο, γιατί αν ήταν Έλληνας (και άρα δεν είχε γεννηθεί υπό τον Μωσαϊκό Νόμο) τότε δε θα είχε νόημα η Σταυρική του Θυσία για να μας σώσει. Οι αρνητές του Χριστού είστε δημιουργικοί, σας το αναγνωρίζω, αλλά δε θα πάρω, σόρρυ.

  18. Έτσι,να αποκαλύπτονται και οι ρασοφόροι της μασονίας…

  19. Δέν κάνει καμία έκπληξη.Ο ‘σεβασμιότατος είναι τσιράκι τής Μέρκελ.Zu Befehl Frau Kanzlerin.
    Γιάννης Λάκων

  20. Πσππουλη,εισαι “ποδιτσας”;
    Υ.Γ.:Βεβαιως,τεκνον μου.
    Παππουλη,ρητορικο ηταν το ερωτημα,δεν χρειαζομαι καμμια απαντηση.

  21. Τι περιμένει κανείς από τους υπαλλήλους της Εκκλησίας…Γιατι Χριστέ μου δεν ανασταινεις τον Παπαφλέσσα τον Ηγούμενο Γαβριήλ και όσους στάθηκαν αξια τέκνα σου,και της πατρίδας μας;;;;

  22. Είναι λογικό ο αντίχριστος να θέλει αποκοπή των πιστών από Σώμα και Αίμα Κυρίου. Αναγνωρίζοντας την σωτήρια ισχύ και το μεγαλείο της Θείας Κοινωνίας,διατάσσει την απαγόρευση της διά κρατικής νομοθεσίας. Λογικά σε λίγο θα δημιουργήσει το φανερό κράτος του,θα πλανέψει και θα εξαναγκάσει σε σφράγισμα του ανθρώπων,ως αγέλη ανήκουσα σ’αυτόν. Πλην αυτών που αγαπούν τον Ιησού Χριστό.

    1. Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα.Αλλα ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία λέξη την έχει ο Θεός μας.Ας μην απελπιζομαστε.Μετανοια και προσευχή.Και υπομονή.

Comments are closed.