“Ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα και όχι την Καμίλα γιατί…” – Η αποκάλυψη βόμβα που φέρνει ταραχή στο παλάτι

Κοινοποίηση:
kamila_ntaiana

Το ερωτικό τρίγωνο Καρόλου-Νταϊάνας-Καμίλα ήταν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό που κυκλοφόρησε, ανακυκλώθηκε, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε εκατομμύρια φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, στα τέλη του 20ου αιώνα.

Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα έδωσε άλλη διάσταση στο ειδύλλιο του Καρόλου με την Καμίλα, ένα ρομάντσο που όχι απλά δεν σταμάτησε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αλλά αντίθετα φούντωσε. Το αν το ειδύλλιο αυτό ήταν η αιτία για τη βουλιμία και τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα της Νταϊάνα, ή αν η βουλιμία και ψυχολογικά της Νταϊάνα οδήγησαν τον πρίγκιπα Κάρολο στην αγκαλιά της Καμίλα (η πιο ορθά δεν τον άφησαν να φύγει ποτέ) είναι κάτι το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ολα τους, όμως, είναι πράγματα που συνέβησαν. Αποκαλύψεις, σκάνδαλα και στο φόντο ένας τραγικός θάνατος που συγκλόνισαν όχι μόνο τους Βρετανούς αλλά και όλη την υφήλιο, μιας και τα πάθη, τα λάθη και οι απιστίες όταν διαλύουν τις ζωές των πλούσιων και διάσημων, εν προκειμένω και των βασιλιάδων, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν αγαπημένο κουτσομπολιό σε κάθε γωνιά της γης.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, αποτελεί και επίσημα πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, αφού το 2005 κατάφερε τελικά να παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο, ύστερα από 35 χρόνια σχέσης.

Αυτό, όμως, που διερωτώνται όσοι καταπιάνονται με το κουτσομπολιό γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι γιατί αυτοί οι δυο, ο Κάρολος και η Καμίλα, δεν παντρεύτηκαν από την αρχή και άφησαν να παρεμβληθούν δυο γάμοι, τέσσερα παιδιά και ένας σοκαριστικός θάνατος μιας γυναίκας, που όσο και να θέλουν να την βγάλουν από το κάδρο και τη ζωή τους, με τον τρόπο της, θα είναι πανταχού παρούσα.

Γιατί όμως ο Κάρολος δεν παντρεύτηκε την Καμίλα

Κάρολος και Καμίλα, παρότι είχαν εκδηλώσει τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου. Παρόλο που ο παππούς της Καμίλα ήταν βαρώνος, η ίδια δεν είχε αρκούντος αριστοκρατικό υπόβαθρο για να μπορεί να θέσει μια σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Δεύτερον, ο βαθύς σεξισμός τότε, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η βασιλική νύφη να είναι παρθένα και έτσι η όποια σκέψη για γάμο είχε καταδικαστεί πριν καν ξεκινήσει. Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν φέρεται να έγραψε στον Κάρολο σε ένα γράμμα: «Σε περιπτώσεις σαν τις δικές σου ο άνδρας πρέπει να προλάβει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες σχέσεις μπορεί, πριν παντρευτεί. Αλλά για γυναίκα του πρέπει να διαλέξει μια βολική, ελκυστική και γλυκιά κοπέλα η οποία δεν θα έχει γνωρίσει κανέναν άλλον άνδρα πριν από αυτόν».

Ο βασιλικός βιογράφος Κρις Γουίλσον συνοψίζει ωμά τους δυο αυτούς λόγους σε μια φράση: «Η Καμίλα δεν είχε κανένα βασιλικό γονίδιο και δεν ήταν παρθένα» και «όσο και παράξενο και να φαίνεται, στις αρχές του 1970 θέλαμε η πριγκίπισσα της Ουαλίας να μην έχει κοιμηθεί με κανέναν άλλον».

Επιπλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια γενικότερα, είχαν άλλα σχέδια για τον Κάρολο. Ο Μαουντμπάντεν ήθελε ο ανιψιός του να παντρευτεί την εγγονή του Αμάντα Νάτσμπολ, ενώ η Ελισάβετ με την μητέρα της έσπρωχναν τον Κάρολο προς τις εγγονές της φίλης της βασιλομήτωρ Λέιντ Ρουθ Φερμόι. Και όντως έπιασε. Ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να βγαίνει ραντεβού με την Λέιντι Σάρα Σπένσερ το 1977 ώσπου το 1980 γνώρισε την μικρότερη αδελφή της, Λέιντι Νταϊάνα Σπένσερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο Κάρολος επειδή ζούσε χωρίς πατέρα και μάννα ήταν ανύπαρκτοι Ο Φιλιπος είχε δίκη του ζωή πληρωμένα τσάμπα όλα η Βασίλισσα σκληρή και ανύπαρκτη σαν μάννα βρήκε την φιλία της Καμιλας που την θεωρεί και σαν μάννα του
    Ο Κάρολος δεν είναι για γυναίκες είναι αντίθετος και από ότι φαίνεται οι δυο γιοί της Νταϊάνας δεν είναι δικοί του γιοί

    1. … και ειχαμε μια φαγουρα για τους κηφηνες αυτους

Comments are closed.