Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει τον ισλαμικό κόσμο ώστε να σταματήσει “η ισραηλινή τρομοκρατία”

Κοινοποίηση:
ερντογαν-1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ισραηλινή «τρομοκρατία» στην Ιερουσαλήμ, μετά τις νέες βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν σήμερα στην Πλατεία των Τεμενών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Σε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις που «πλήττουν τη συνείδηση όλης της ανθρωπότητας, όχι μόνο των μουσουλμάνων, καθώς και τις διώξεις σε βάρος των Παλαιστίνιων», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει όλον τον κόσμο, ιδίως τον ισλαμικό κόσμο, για να σταματήσει «την ισραηλινή τρομοκρατία και την κατοχή», πρόσθεσε. Θα συνεχίσει επίσης να στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα, θα σταθεί στο πλευρό των «Παλαιστίνιων αδελφών» και «θα προστατεύσει την τιμή της Ιερουσαλήμ».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν κάλεσε το Ισραήλ «να σταματήσει να επιτίθεται στους Παλαιστίνιους της Ιερουσαλήμ και να εμποδίσει τους κατακτητές και τους εποίκους να μπαίνουν στο ιερό Τέμενος» του Αλ Άκσα.

«Ο κόσμος πρέπει να δράσει για να μπει τέλος σε αυτήν την ατέρμονη ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον άοπλων πολιτών στην ίδια τους τη γη», πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Φαχρετίν Αλτούν, κάλεσε από την πλευρά του τη διεθνή κοινότητα «να βάλει στη θέση του αυτό το κράτος του απαρτχάιντ». «Απευθύνουμε έκκληση στον μουσουλμανικό κόσμο: είναι καιρός να πούμε «στοπ» στις δειλές και τυραννικές επιθέσεις του Ισραήλ (…) Να κάψει η κόλαση τους τυράννους», έγραψε στο Twitter.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ο καρπαζοεισπράκτορας του Ιντλιμπ, Ερντογκλάν, νόμιζε ότι κάνοντας τζαμί την Αγ. Σοφιά δεν θα την φάει κάπου αλλού. Κάντε 5άστερο Shopping Mall το τέμενος του Αλί Ακστά, για να σφ’ιξουν οι κώλοι των μογγόλων!!!!

  2. Κοίτα ποιοί μιλάνε (!!!) … Αυτοί που εισέβαλαν παράνομα σε Κύπρο, Συρία, Λιβύη, δολοφόνησαν άοπλους πολίτες και εποίκισαν ξένη γη, έχουν το θράσος να καλούν τον κόσμο «να δράσει για να μπει ένα τέλος σε μία ατέρμονη εχθρική επιθετικότητα εναντίον άοπλων πολιτών στην ίδια τους τη γη» …
    ΄Ελα μνί στη θέση σου (!!!) …
    ρε υπανάπτυκτοι μογγόλοι, δολοφόνοι, γενοκτόνοι, κακιά πληγή της ανθρωπότητας, τρέλα πουλάτε ;;;
    ΄Εννοια σας … πλησιάζει η τιμωρία σας και θα είναι πολύ σκληρή … Ο Θεός αργεί, αλλά δεν λησμονεί …

  3. Πλησιάζει η ώρα σου αλαζόνα ταραξία τηγανοκεφαλε που θα σου τιναξουν τα μυαλά στον αέρα και πας στην κόλαση. Έχεις ανοίξει λογαριασμούς με πολλούς που θέλουν να γράψουν ιστορία απαλλάσσοντας την ανθρωπότητα από έναν ακόμη τυρρανο.

  4. ο τουρκοπίθηκας μιλάει εξ ονοματος όλων των μουσουλμάνων; Ετσι θα ήθελε να είναι, αλλά το Ιραν, η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ έχουν άλλη άποψη. Εχθρος 1.

    Ο τουρκοπήθικας επιτίθεται στο Ισραήλ. Εχθρός 2

    Συνέχισε έτσι αγόρι μου

Comments are closed.