Ο «ΕΥΡΥΤΟΣ» ετοιμάζεται να «μεθύσει με το αθάνατο κρασί του ‘21» και την Μάνη – Μεγάλη η χαρά των κατοίκων για την επίσκεψη του νεαρού καλλιτέχνη

Κοινοποίηση:
grafitas EYRYTOS

[Μάνη – Ελλάδα, 200 χρόνια Εθνεγερσίας]
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο «ΕΥΡΥΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ!

Στην πρόσφατη (διαδικτυακή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Δήμου Ανατολικής Μάνης (ΔΑΜ), στο Γύθειο, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, έκανα παρέμβαση που το νόημά της εμπεριέχεται στα όσα ακολουθούν:
– Είμαστε στις πρώτες ημέρες του Μάρτη τού έτους 2021, στον μήνα που όλοι προσμέναμε να κορυφώνονταν οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια της Εθνεγερσίας, στην Πατρίδα μας συνολικά και στον Τόπο μας ειδικά.
Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας βοηθούν, κι ας ελπίσουμε στους επόμενους μήνες του 2021 να έχουμε ευκαιρίες απόδοσης δημόσιας Τιμής και Ευγνωμοσύνης σε Εκείνους που μας χάρισαν την Ελευθερία με το αίμα και τις θυσίες Τους. Οφείλουμε δε χάριν αυτού του σκοπού, και της επιβεβλημένης προβολής της τρισένδοξης Ιστορίας μας, όλοι οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Μανιάτες να ομονοήσουμε και να βάλουμε τα ξίφη των διαφόρων (προσωπικών ή άλλων) αντιπαραθέσεών μας στα θηκάρια τους. Να γίνουμε μια γροθιά! Και «τις έχθρες μας τις ξαναβρίσκουμε την επόμενη μέρα» όπως θα ‘λεγαν και οι Πρόγονοί μας!
Στα μέχρι τώρα σχετικά «δρώμενα» στην μεγάλη Πατρίδα μας οφείλουμε να καταγράψουμε και να σταθούμε σε δύο γεγονότα και πίσω από αυτά σε δύο Πρόσωπα που αν και τα χωρίζουν ογδόντα ολόκληρα έτη σε διαφορά ηλικίας, τα ενώνει ο έμπρακτος Πατριωτισμός, η αγνή αγάπη στην Πατρίδα. Πρόκειται για τον 98χρονο ευπατρίδη και μέγα ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη, απόγονο αγωνιστών του ’21, με πολύ σημαντική και δική του προσωπική ιστορία, πολεμική και ειρηνική, ο οποίος όντας εφοπλιστής άφησε το σύνολο τής τεράστιας κινητής και ακίνητης περιουσίας του για τις ανάγκες των Ενόπλων δυνάμεων της Πατρίδας μας!
Κι απ’ την άλλη έναν 18χρονο νεαρό Έλληνα φοιτητή που με την εντυπωσιακή –και τόσο δημοφιλή, ιδιαίτερα στη νεολαία μας-, τέχνη του γκράφιτι μάς θυμίζει την πανηγυρική επέτειο των 200 χρόνων τής Εθνεγερσίας, απεικονίζοντας, σε δημόσιους χώρους, μορφές και στιγμιότυπά της, καλώντας μας να «μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ‘21»! Ξεκίνησε προ μηνός από το λεκανοπέδιο της Αττικής και τους δήμους εκεί, όπως ο Δήμος Αργυρουπόλεως – Ελληνικού, μάλιστα σε μια παράσταση γίνεται τιμητική αναφορά και στην Μάνη μας, και γνωρίζουμε ότι συνεχίζει σε όλη την Ελλάδα, θα φτάσει ακόμη και στο Ζάλογγο, στο ηρωικό Σούλι!
Είναι ο «Εύρυτος», ο 18χρονος νέος Σπαρτιάτης, που επιβάλλεται να φτάσει και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λακωνία και την Μάνη, με δική μας πρόσκληση, με πρόσκληση του Δήμου μας, για να απεικονίσει και όψεις της Μανιάτικης πρωτοπορίας σ’ εκείνον τον μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους μας, με τον δικό του μοναδικό τρόπο…
Έχουμε χρέος και οφειλή να βρίσκουμε νέους τρόπους και νέους δρόμους αναφοράς και Τιμής στους Ήρωές μας, με ιδιαίτερη μέριμνα να φτάνει το πατριωτικό Μήνυμα και στη νέα γενιά του Τόπου μας… Σας ευχαριστώ.
Γ.Π.Δημακόγιαννης,
δημοτικός σύμβουλος Ανατ. Μάνης
– Ευχάριστη έκπληξη και ικανοποίηση ήταν για όλους μας το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Π.Ανδρεάκος απαντώντας πληροφόρησε το ΔΣ ότι ήδη έχουν γίνει οι δέουσες κινήσεις και συνεννοήσεις εκ μέρους του ΔΑΜ και πριν την μεγάλη επέτειο της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη, ο νεαρός Σπαρτιάτης «Εύρυτος» θα βρίσκεται κοντά μας για να αποδώσει κι εδώ θαυμαστά δείγματα τής τέχνης του που θα προβάλουν μοναδικά την Ιστορία μας…
grafitas EYRYTOS-2
ΕΥΡΥΤΟΣ 153160277_418615399440569_8392109541328632083_n
grafitas EYRYTOS
grafitas EYRYTOS-1
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΥΣΤΕΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ??????
    .
    ΣΟΚ! ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΟ 1821
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=0tIhkDCPiMA
    .
    Σε απίστευτες καταγγελίες για σχολικά βιβλία που έχουν εγκριθεί απο το υπουργείο παιδείας και στα οποία λογοκρίνενται αλλά και λοιδωρείται η επανάσταση του 1821 προχώρησε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο δάσκαλος Δημήτρης Νάτσιος.

    Στάθηκε συγκεκριμενα σε τρία βιβλία που έχουν τέτοιου είδους αναφορές με χαρακτριστική περίπτωση βιβλίο που λογοκρίνει το λόγο που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα αφαιρώντας τα σημεία που αναφέρεται στις βαρβαρότητες των μουσουλμανων και το πως σώθηκαν άνθρωποι κάνοντας το σταυρό τους!

    Ακούστε χαρκτηριστικό απόσπασμα στο ηχητικό που ακολουθεί:

    ………………………….

  2. Εύρυτε είσαι κι ο πρώτος μάγκας.
    Δώσε πόνο με τα γκράφιτί σου στα εθνομηδενιστικά σκουλήκια και στους νεοραγιάδες.
    Δείχνεις ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε υπάρχουν ακόμα ελληνόψυχοι φερέλπιδες νέοι.

  3. ΑΞΙΟΣ.. Πολύ ταλαντούχος και ικανότατος καλλιτέχνης ο πιτσιρίκος ωστόσο, ΔΕΝ θα μου κάνει καμία έκπληξη προσωπικά εάν “τα τομάρια” του κόψουν κανένα πρόστιμο “για άσκοπη μετακίνηση” και του κάνουν μεταβολή πριν καν ξεκινήσει το όλο εγχείρημα του παιδιού,λέω τώρα εγώ.. για όλα είναι ικανοί..

  4. Αυτόν πρέπει να τον βάλουν να ζωγραφίσει στα σχολεία όλης της χώρας , κυρίως στα δημοτικά.

  5. Εύρυτε παλληκάρι κάνεις όλους τούς Λάκωνες καί όλους τούς Ελληνες πατριώτες υπερήφανους.
    Η πατρίδα μας περνάει ζοφερούς καιρούς.Μία κυβέρνηση ελληνοφώνων Εβραίων κατεδαφίζουν τήν
    ποιό ωραία χώρα τού κόσμου τήν Ελλάδα μας.Μία συμμορία τουρκολάγνων καθαρμάτων υπό τήν ηγεσία τής Γιάννας Αγγελοπούλου λοιδορεί τούς ήρωες τού 1821 πού εσύ σάν δεύτερος Θεόφιλος
    τούς ζωγραφίζεις.
    “Τούτο τό θά σάς πώ
    δέν έχω άλλο κανένα
    μεθύστε μέ τ’αθάνατο
    κρασί του 21”
    Κωστής Παλαμάς 1940
    Ελευθερία ή θάνατος
    “Καλύτερα μιά ώρα
    ελεύθερη ζωή
    παρά σαράντα χρόνια
    σκλαβιά καί φυλακή
    “Οσο αγαπώ τήν πατρίδα μου δέν αγαπώ άλλο τίποτας”
    Στρατηγός Μακρυγιάννης
    Γιά σου λεβέντη Εύρυτε
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.