Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 – 41! – Διαβάστε για πρώτη φορά την πολεμική δράση του!

Κοινοποίηση:
1234 (16)

Στίς 23 Ὀκτωβρίου 1937 ὁ Γεώργιος Παπαδόπουλος διέβη τήν πύλη τῆς Σ.Σ.Ε. καί φόρεσε γιά πρώτη φορά τήν ἔνδοξη στολή τοῦ Εὐέλπιδος.
Ὁ Εὔελπις Γεώργιος Παπαδόπουλος διεκρίθη ἀμέσως.
Σέ ὅλα τά μαθήματα εἶχε τήν ὑψηλότερη βαθμολογία.
Ἀρχηγός Τάξεως 1940A’
Κατά τό δεύτερο ἔτος τῆς φοιτήσεώς του, ἔγινε γιά πρώτη φορά Ἀρχηγός Τάξεως.
Στό τρίτο ἔτος ἡ τάξις του ἔγινε ἡ Διοικοῦσα Τάξις.
Καί καθ’ ὅλο τό ἀκαδημαϊκό ἔτος ὁ τριτοετής Εὔελπις ἔλαβε τόν βαθμό τοῦ Ἐπιλοχία καί διετέλεσε Ἀρχηγός Σχολῆς!
Ὁ συμμαθητής του, Νικόλαος Γκαντώνας ἔγραψε: «Ἀρχηγός τῆς τάξεώς μας στήν Σχολή Εὐελπίδων καί πρωτεύσας παντοῦ, διεκρίνετο διά τήν ἰδιαιτέραν εὐφυΐαν του».
Ὁ ἐπίσης συμμαθητής του, Ἰωάννης Λαδᾶς δήλωσε: «Ὑπῆρξε μία ἰδιοφυΐα!
Καί εἰς τήν Σχολήν τῶν Εὐελπίδων πού ἦταν Ἀρχηγός…».
Ὁ μικρότερος κατά μία τάξι Στέφανος Καραμπέρης ἐπίσης ἀναφέρει: «Πρῶτος κατά τήν διάρκειαν τῆς φοιτήσεώς του εἰς τήν Σ. Σ. Εὐελπίδων, ἦτο γνωστός τουλάχιστον εἰς τούς ἀποφοιτήσαντας Ἀξ/κούς τῆς Τάξεώς του καί τούς ἀντιστοίχους τῶν δύο μεγαλυτέρων καί τῶν δύο μικροτέρων τῆς ἰδικῆς του».
Ἐπίσης ὁ συμμαθητής του Γρηγόριος Μπονάνος, τονίζοντας τήν εὐφυΐα καί ἀκτινοβολία του, γράφει: «Ἄλλωστε, ἦτο καί ἀρχηγός τῆς τάξεώς μας, ἀκριβῶς διότι διέθετε ὅλα αὐτά τά προσόντα…».

Στίς 10 Αὐγούστου 1940, ὁ Γεώργιος Παπαδόπουλος ὁρκίσθηκε Ἀνθυπολοχαγός Πυροβολικοῦ, 4ος μεταξύ τῶν 289 ἀποφοίτων τῆς Τάξεως 1940Α’ τῆς Σ.Σ.Ε. καί μέ σειρά ἐπιτυχίας 1 στό Πυροβολικό.
Ὁ Ἀριθμός Μητρώου του (Α.Μ.) ἦταν 22113.
Ὅμως ἐπειδή ὑπῆρξε κατά τήν διάρκεια τῆς 3ετούς φοιτήσεως ὁ μακροβιότερος Ἀρχηγός τῆς Τάξεως καί Ἐπιλοχίας καί Ἀρχηγός Σχολῆς, παρέμεινε ἔτσι στήν συνείδησι ὅλων!
Μόλις 5 ἡμέρες μετά -τόν 15Αὔγουστο τοῦ 1940- οἱ Ἰταλοί τορπίλλιζαν ἄνανδρα τό εὔδρομο “ΈΛΛΗ”, πού σημαιοστολισμένο συμμετεῖχε στόν ἑορτασμό τῆς Παναγίας τῆς Τήνου.

Πηγή: epilekta.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

  2. Pantelis κοίταξε τα κομμουνια που μια ζωή θέλουν την διχοτόμηση της Ελλάδας και μια ζωή διχάζουν τους Έλληνες αυτούς έστειλε ο Παπαδόπουλος στην Μακρόνησο αλλά δυστυχώς μόνο τους έστειλε τουλάχιστον είχε τα αρχίδια να πάει κόντρα στους Αμερικάνους

  3. Είχε χρόνο να βγάλει και φωτογραφίες; Προνοητικός από τότε ο δικτάκτορας!

    1. Για το μόνο που δεν είχε χρόνο ήταν να γεμίσει τις τσέπες του με χρήμα και να έχει καμιά διακοσαριά ακίνητα όπως καλή ώρα οι αριστερούληδες πατερούληδες και οι λοιποί όμοιοι σου, που κάνατε το δουλεμπόριο φιλανθρωπία και την φιλανθρωπία επάγγελμα, αριστερόστροφο κατακάθι της διαστροφής και της αντινόησης.

  4. Ωστε λοιπον πρωτος στην φυσικη και στα μαθηματικα οπως επισης και στην εκθεση !!!! Στην ελληνικη ιστορια ? Διοτι αν ηξερε ιελληνικη ιστορια , πραγματικη και οχι για διαγωνισμους γυμνασιακους θα ειχε φτασει απο τους πρωτους στο μετωπο και θα τραβουσε ο ιδιος το πυροβολο στην καταλληλη θεση και ο ιδιος θα πυροδοτουσε εναντιον του εχθρου. Αλλα αραγμενος στα τρικαλα τρωγοντας καθημερινως το μεσημεριανο φαγητο οπως επισης και το βραδυνο ενω ειχε απολαυση το πρωινο του σιδηρομενος και καθαρισμενος μετα απο μπανιο φοροντας περιποιημενη στολαρα ο αρχοντοχοριατης της εποχης ….ουτε κουμουνι στο κρεμλινο να ηταν η” στο πενταγωνο στην ουασικτονα του αρχιδισμου….ΥΠΟΥΛΟΤΑΤΟΣ σε ολη του την ζωη , καθαρισε και τον γιο του στρατηγου του σχεδιου ”’ξενοκρατης” με πονηραδα τουρκοεβραικη εποχης του 1821….Αρκετα , αυτος και η παρεα του κουραδομανεις οπως και οι μικροομαδουλες οι σημερινες που περιμενουν την παροτρυνση των ”’μεγαλων δυναμεων” να αναλαβουν προεδροι των χωριων της σημερινης και μονιμα διαλυμενης Ελλαδος.

    1. εισαι ανοητος διεπρεψε στο μετωπο κατι που οι πολιτικαντηδες (δειλα ανθρωπακια ) το εσκασαν και απο το 74 και μετα πες μου ολοι οι κυβερνωντες στην βουλη 300 που εχουν υπηρετησει εκτος απο μερικες εξαιρεσεις οι πρωθυπουργοι μας οι υπουργοι εθνικης αμυνας ηταν ολοι αστραυτευτοι με τι γνωσεις αναλαμβαναν αυτο το υπουργειο? και τωρα σε μια συραξη παλι θα την κοπανησουν αυτοι και τα φλωροπαιδα τους απο την χωρα αφου εχουν κανει και ααρπαχτες του δημοσιου χρηματος και για τον νικο΄΄ ολοι μας οταν πηγαμε στο στρατο βγαζαμε φωτο

      1. 100000++++++
        Ενας Παπαδόπουλος θα μας έσωζε. Αν και τον θεωρω πολυ μαλθακό, αλλα απ το ολότελα καλη κι η Παναγιωτενα. Αν ηταν πραγματικος δικτάτορας τωρα δεν θα υπήρχαν τα αριςτερα σκουπιδια να μας λενε πως οι λαθρο ειναι ταξικά τους αδελφια και πως τα Σκοπιά ειναι Μακεδονία. Αλλα δυςτυχως, δεν ηταν…. αλλα σε σχέση με τους σημερινούς αληταράδες ειναι χίλιες φορές καλύτερος.

    2. Ουστ από δω ρε που μιλάς έτσι για τον Παπαδόπουλο!

Comments are closed.