Ο Αντιπρόεδρος του Λαού! ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ – Τιμημένος με 3 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, 7 Πολεμικούς Σταυρούς και 2 Μετάλλια Εξαιρέτων Πράξεων, ήταν από τους ηρωικότερους αξιωματικούς που διέθετε ο Ελληνικός Στρατός…

Κοινοποίηση:
1234 (225)

Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου Ρεθύμνης της μεγαλονήσου Κρήτης, κατετάγη στό Ιππικό ως εθελοντής δεκανεύς το 1930 και το 1934 εισήλθε στην Σ.Σ.Ε. από την οποία απεφοίτησε το 1937.

Ο ήρωας

Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 – 41 πολέμησε, ως διοικητής Ίλης Πολυβόλων της IIας Ομάδος Αναγνωρίσεως Μάχης και τους τελευταίους 3 μήνες, ως διοικητής Λόχου του 11ου Συντάγματος Πεζικού.
Κατά την Κατοχή υπήρξε μέλος της αντιστασιακής οργανώσεως “Όμηρος”.
Πολέμησε επίσης στα Δεκεμβριανά και στον Συμμοριτοπόλεμο ως διοικητής Ίλης Αρμάτων “Κένταυρος”, όπου και υπήρξε ο απελευθερωτής της Καρδίτσας από τους συμμορίτες του καπετάν Γιώτη (Χ. Φλωράκη).
Υπήρξε από τους πρώτους θεμελιωτές του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

Τιμημένος με 3 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας, 7 Πολεμικούς Σταυρούς και 2 Μετάλλια Εξαιρέτων Πράξεων, ήταν από τους ηρωικότερους αξιωματικούς που διέθετε ο Ελληνικός Στρατός.

Ο Αντιπρόεδρος του Λαού
Στην Επανάστασι της 21ης Απριλίου 1967 συμμετείχε ως μέλος της ηγετικής Τριανδρίας. (Παπαδόπουλος – Παττακός – Μακαρέζος)
Ο Στυλιανός Παττακός υπήρξε από τους πιο αγαθούς και πιστούς συνεργάτες του Γ. Παπαδοπούλου.
Α’ Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εσωτερικών, έμεινε θρυλικός για το -τύπου Γιούλ Μπρύνερ- ξυρισμένο κεφάλι, την ιδιότυπη συμπεριφορά του και το μέχρι αυτοσαρκασμού, χιούμορ του.
Ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου γράφει γι αυτόν:
«Ο Στυλιανός Παττακός ενεσάρκωνε και εξέφραζε… τον σεμνόν, τον απέριττον, τον πηγαίον, τον αυθόρμητον και τον εκρηκτικώς ειλικρινή άνθρωπον…».
Ο Γ. Κάρτερ συμπληρώνει:
«Πράος, αγαθός, απλός, χωρίς αλλαζονία και κομπασμό, δεν απέφευγε το πλήθος, δεν εφοβείτο τον Λαό.
Αντιθέτως τον ανεζήτει. 
Δεν ενδιεφέρετο ο Παττακός να είναι ευάρεστος.
Δεν προσεπάθει να αποκτήση πολιτικούς φίλους.
Δεν εδίσταζε να είπη ωμή την αλήθεια, έστω και αν με την στάση του αυτήν, εγίνετο πρόξενος δυσαρεσκείας».
Ο Παττακός, είχε πολιτικό αισθητήριο, επαναστατικό ρομαντισμό και ταλέντο στην επαφή με τον λαό. Γράφει ο Γ. Κάρτερ:
«Ο Παττακός, περισσότερο προσιτός στην κοινή γνώμη, επικοινωνούσε καθημερινώς με την κοινωνία και διατηρούσε προσωπική επαφή με τον λαό. 
Ήταν ο “Στέλιος”.
Η κινητικότητα με την οποία παρακολουθούσε την ανέγερση των δημοσίων έργων σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνέβαλε στην έγκαιρη παράδοση και στην ακριβή τήρηση των προϋπολογισμών τους.
Οι κατά τόπους Περιφερειακοί Διοικητές και Νομάρχες τον έτρεμαν.
Εθαύμαζε τον Παπαδόπουλον, τον ανεγνώριζε ως “καλλίτερον ολων”….». (“Τα καύσιμα ετελείωσαν” σελ. 31)
Για την ζωτικότητά του και την συνήθειά του να επιθεωρή τα έργα επισκεπτόμενος ολόκληρη την επικράτεια, απέκτησε από τον λαό, το προσωνύμιο: “Το Μυστρί”. 
Συγκεκριμένα, ο Π. Παπαπαναγιώτου αναφέρει:
«Ειργάζετο κυριολεκτικώς νυχθημερόν, επί 18ωρου σχεδόν βάσεως, ευρίσκετο πανταχού παρών, εγκαινιάζων έργα …
Ο Στυλιανός Παττακός, με την ακάματον συνεχή επικοινωνίαν του μετά του Ελληνικού λαού, δια την οποίαν διέθετε ιδιαίτερον χάρισμα, με τας απλάς ομιλίας του… με την εν γένει πείθουσαν εγκάρδιον και ανεπιτήδευτον συμπεριφορά του, είχε κατορθώσει να καταστήση απτούς και κατανοητούς τους σκοπούς της Κυβερνήσεως εκείνης, ιδίως εις τον λαόν της υπαίθρου, οι άνθρωποι της οποίας είχον ούτω πιστεύσει εις αυτόν, συνησθάνοντο την προσφοράν του και τον ηγάπων.

Ήτο ασυνηθέστατον μέχρι τότε, εις Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως να επικοινωνή με τον αγρότην εις τον αγρόν του και ουχί σπανίως να ενισχύη τους πτωχούς εκ του υπουργικού μισθού του -ως πολλάκις ιδίοις όμμασιν διεπίστωσα…». (“Οδοιπορικόν ενός Στρατιώτου 90 ετών” σελ.14 – 15)

Ο ακάματος εργάτης της Ελλάδος

Mία ωραία περιγραφή από την επίσκεψη του στους σεισμοπλήκτους της Χίου, μας αφήνει ο Γ. Κάρτερ που τον συνόδευσε:
«Ο Παττακός επέβη αυτοκινήτου, με εκάλεσε να καθίσω εις το πλευρό του και οδηγών ο ίδιος -κατά την προσφιλή του συνήθεια- άρχισε περιοδεύων μέχρι βαθείας νυκτός, από χωρίου εις χωρίον, ολόκληρη την νήσο.
Επεσκέπτετο τους τραυματίες, εζήτει επιμόνους λεπτομερείς περιγραφές, ανήρχετο εις πληγείσας οικίας, ακόμη και εις ετοιμόρροπο κτίριο όπου παρ ολίγο να υποστούμε οδυνηρό ατύχημα λόγω αποτόμου καταρρεύσεως των τοίχων!
Όσα χρήματα έφερε μαζί του, τα διένειμε με πολλή διακριτικότητα στους πληγέντας αγρότας».
Η μέθοδος εργασίας του ήταν εξαντλητική.
Κάθε Σαββατοκύριακο επισκεπτόταν και επιθεωρούσε από μιά Νομαρχία, έτσι ώστε τις 52 Νομαρχίες να τις έχει επισκεφθή τα 52 Σαββατοκύριακα του έτους.
Οργάνωνε ετήσια Συνέδρια Αρχόντων Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.
Επιθεωρούσε με αυστηρότητα τα έργα και συζητούσε με τον εκάστοτε Νομάρχη, τον Στρατιωτικό Διοικητή, τον Διευθυντή Νομαρχίας, τους υπαλλήλους και με όποιον πολίτη της τοπικής κοινωνίας ήθελε να εκφράση κάποιο αίτημα η παράπονο.
Κάθε Οκτώβριο προέβαινε σε προϋπολογισμό του επομένου έτους.
Μία φορά την εβδομάδα συζητούσε με τους επιτελείς του και μία φορά τον μήνα συγκέντρωνε ολόκληρο το προσωπικό του Υπουργείου για την ορθή τήρησι του προγράμματος.
Το πάθος του για την καθαριότητα ήταν γνωστό.
Ο ιδιος γράφει:
«Δι΄αεροπλάνου Dacota ή ελικοπτέρου ή αυτοκινήτου, περιώδευον τας ακτάς της Χώρας και τους λοιπούς χώρους και όπου παρετηρούντο ακαθαρσίαι ή παραλείψεις, διατάσσετο αμέσως η αντικατάστασις του οικείου άρχοντος, ουδεμίας αιτιολογίας επιτρεπομένης…
Εσχολιάσθησαν υπό πολλών περιστατικά, εξ ων αναφέρω επιλεκτικώς δύο:
Το εν όταν διετάχθη είς απορρίψας το αποτσίγαρον του (γόπαν) εις την διασταύρωσιν πλατείας Ομονοίας και Αγ. Κωνσταντίνου, να κατέλθη του αυτοκινήτου του, να την παραλάβη και να μου την προσκομίση την 07:00 ώραν εις το γραφείον μου.
Την έφερεν.
Ήτο ιατρός…
Το άλλο ήτο, όταν μία νύκτα, διερχόμενος υπηρεσιακώς την οδόν Μεσογείων, παρετήρησα απόρριψιν γόπας από προπορευόμενον όχημα Διπλωματικού Σώματος.
Διετάχθη η οδηγός να κατέλθη και να την συλλέξη…Το έπραξεν.
Ήτο της αμερικανικής Πρεσβείας…». (“Ημέραι και Έργα” σελ. 46)

Η μνημειώδης ανιδιοτέλεια

Ο Στ. Παττακός διέθετε μνημειώδη ανιδιοτέλεια.
Είχε δύο κόρες.
Την μία την απέλυσε από την δημόσια υπηρεσία που δούλευε, παρότι είχε διορισθή 2 έτη προ της 21ης Απριλιου, για να μη φαίνεται ότι ευνοείται από το καθεστώς!
Την άλλη την διέγραψε από την Ιταλική Σχολή που φοιτούσε εξ αιτίας της δυσμενούς συμπεριφοράς της Ιταλίας προς την Ελλάδα.
Επίσης, υποχρέωσε τον γαμπρό του να καταθέση το πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού που είχε, στο Υπ. Δημ. Έργων για να μη έχη το δικαίωμα να αναλαμβάνη εκτέλεσι δημοσίων έργων.
Φυσικά, αρνήθηκε με πείσμα τις παροτρύνσεις να ανατεθή το Υπουργείο Υγείας στον ιατρό αδελφό του, Διογένη.
Εάν ο Παπαδόπουλος ήταν ο ιδιοφυής πολιτικός ηγέτης και ο Μακαρέζος ο “τεχνοκράτης”, o Παττακός υπήρξε στην κυριολεξία ο σύνδεσμος της Επαναστάσεως με τον Λαό.

Αιωνία αυτού η Μνήμη!…

Πηγη : Μάνος Χατζηδάκης
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

35 Σχόλια

  1. paei ο παττακος με τους αλλους δυο στο βασιλια στο τατοι ..λεει τοτε ο κωνσταντινος για να σας δεχθω πρεπει να αφησετε τα οπλα σας,,,κ απανταει ο τεραστιος παττακος…ολο το τετραγωνο ειναι περικυκλομενο απο τεθωρακισμενα κ στρατιωτες κ εσενα σε πειραζουν τα οπλα μας???
    να πουμε οτι ο παπαδοπουλος μια μερα πριν το ειχε μετανοιωσει κ το ξανασκεφτοταν για το πραξικοπημα…του λεει τοτε ο παττακος…εγω μετα τα μεσανυχτα θα κετεβω με τα αρματα στην αθηνα…….

  2. Ποτε ρε λεβεντες ο λαος εξελεξε τον Παττακο?

    1. Ποτέ. Τον Παττακο δεν τον εξέλεξε αλλα τον ήθελε. Τους άλλους που τους εκλεγει δεν τους θελει απο το δεύτερο μήνα. Κι αν εσένα το κριτηριο σου ειναι οι εκλογες και τα ποσοστα,μαθε οτι αυτη τη στιγμη σε κυβερνα μια κυβέρνηση που το 80% του λαου δεν την θελει αφου τα δημοσκοπικα ποσοστα της ειναι 18,5%ΣΥΡΙΖΑ+1,5%ΑΝΕΛ=20%.Ακόμα. και σε απολυτους αριθμους στις τελευταίες εκλογες ψηφιαε το 60% των εγγεγραμμενων και η αποχη ηταν 40%.Σε αυτο το 60% η συγκυβερνηση ΣΑΝΕΛ πηρε περιπου 40% που αν το αναγεις στο 100% των εγγεγραμμενων βγαίνει 24%.Αρα η μεγαλη πλειοψηφια του λαου ουτε τους ψηφισε ουτε τους θελει,ούτε αυτους ουτε τους επομενους.Αυτη ειναι η Δημοκρατία σας να κυβερναει το 20%?

      1. Κι εσυ μαθε οτι το 90% του λαου δεν θελει Παττακους και χουντες.

        1. Αληθεια;Αμα βγεις και ρωτησεις ποσοι θα ηθελαν ενα Παπαδοπουλο κι ενα Παττακο,θα ειναι σιγουρα πολυ παραπανω απο το 20% που θελουν τη “δημοκρατικη” κυβερνηση του σημερα.Ειδικα αν ο Παπαδοπουλος κι ο Παττακος απο τον πρωτο μηνα της εξουσιας τους,διαγραψουν δανεια και αυξησουν συνταξεις (οπως εγινε το Μαιο του 1967),τοτε το 90% θα ειναι αυτο που θα τους θελει!

        2. γι αυτο παρτε μνημονια τσιπρα και κουλη μεχρι να σβησει ο ηλιος. Αμα πειτε μετανιωνω τοτε μπορει να βρεθει ενας αλλος παπαδοπουλος να σαςσωσει αλλιως αι γ@μηθητε βλαμμενοι

    2. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΥΡΙΖΑ…ΟΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΑΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΠ ΕΝΑΝ “ΑΝΙΔΕΟ” ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.

      1. Και ο λαος χεστηκε για σενα και για ολη την φασιστοπαρεα που του καθισε στο σβερκο γι αυτο και την εστειλε στην μπουζου,

        1. Ρε ΕΛΕΟΣ οντως εισαι για ΕΛΕΟΣρε φουκαρατζικο με τα μυαλα π8ου εχεις, ειδαμε ρε βλητο και αυτους τους απλυτους που τους ψηφισε ο λαος ,ενοιωσε στο πετσι του την φτωχεια την ανεργια την εγληματικοτητα και οτι αλλο τρισαθλιο που εκπροσωπητε απο αυτους τους απατριδες μπολσεβικους και πολιτικους κατσαπλιαδες. Αυτα τα ολιγα παιδι του ΕΛΕΟΥΣ…………….

  3. Ενα ακομη κατευθυνομενο μιασμα που με το ετσι θελω και γουσταρω μας καθησε στον σβερκο για επτα χρονια που μαζι με τους αλλους μικροτερους σε βαθμο το μονο που ηξεραν ηταν να γ@@ουν και να δερνουν.Τα γραφω απο δικη μου πειρα απεχθανομενος τον κουμμουνισμο.

    1. Εσένα σε γ@μησαν η σε εδειραν?Κατευθυνομενοι ειναι οι δημοκραταροι σου δεξιοι κι αριστεροι που ξεδιαντροπα πια φωναζουν οτι ανεβοκατεβαινουν στην κυβέρνηση με βαση τα γουστα των γερμανων και των αμερικανων και ξεπουλανε τα παντα.Ο Παττακος κι ο Παπαδοπουλος κλεισανε συμφωνιες με την τοτε ΕΣΣΔ και αλλα κρατη του ανατολικού μπλοκ και γραψανε στα @@ τους τους αμερικανους.Καποιοι αλλοι δημοκρατες απελασαν Ρώσους διπλωματες κατ`εντολη της Ουάσινγκτον.

  4. Ετσι ειναι Ελληνες ….,.Οι ηρωες στο περιθωριο ,και οι κοπριτες πουστλαμαδες πρωτη μουρη ..,

    Καποια στιγμη ομως η ταξη θα αποκατασταθει , ο Ελληνας θα δικαιωθει και τα σκουπιδια θα πανε στην θεση τους

  5. Γεια σου Παττακε γιγαντα,..,Θεος σχωρεστον…ακομα και νεκρο τον βλεπουν τα κομμουνια και τρεμουν…
    Επρεπε να μεινει η χουντα στην Ελλαδα καμια 25-30 χρονια να ειχαμε γλιτωσει ολη την πολιτικη καμορα…
    Θα ημασταν οι Αρχοντες της μεσογειου.. με στρατο ισχυρο που δεν θα πεταγε ουτε τουρκικη μυγα…
    με οικονομια πανισχυρη και φυσικα χωρις αριστεροκατσαπλιαδικες χολερες που θα μολυναν τον τοπο…
    Το παραδειγμα της επταετιας θα επαναληφθει…αυτη τη φορα ομως θα ειναι και οριστικη….ΑΘΑΝΑΤΟΣ..

  6. μια ζωη σιχαματα οι προδοτες κομμουνιστες. το μονο λαθος της 7ετίας. δεν τους εξαφανισε απο προσωπου γης

  7. πισινες οι κομουνηστες με βιλες στα βριλισια
    και ο στρατηγος ο παττακος δυαρι στα πατησια….
    πεθαναν ολοι φτωχοι με μονη περιουσια τη τιμημενη στολη κ τα παρασημα στα παιδια των μαχων!!!
    στεφανε βαλε κ ενα αρθρο για το ”ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ” ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΓΓΕΛΗ
    που αυτοκτονησε για να ελευθερωθουν οι συνεπαναστατες του!!!
    ζητω η 21 ΠΡΙΛΙΟΥ

  8. Καλώς και απόθανε ο Εσχατόγηρος που εκαπηλεύθει τον πατριωτισμό των Ελλήνων δια να εγκαθιδρύσει Χούνταν αυτός και η συνωματαξία των.

    Ποιοί επαναστάται κύριοι ;

    Καπιλευταί του πατριωτισμού μας ήτονε όλοι των !

    Ολοι τιούτοι να μη ξεχνάτε ότι εσυμετείχαν εις των συμοριτοπόλεμον, μπορεί να μην είτο με την μεριάν των Κομουνιστών, όμως εσυνεργάσθησαν αρτίος και μέχρι κεραίας με τους ΑΓΓΛΟΥΣ και τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ δια να τους νικήσουν. Αλλιώς δεν επρόκειτο να νικήσουν ποτές τους Έλληνας Κομουνιστάς.

    Δια τούτον σας λέγω, ήτο και τιούτοι Πατριδοκάπιλοι !

  9. Ναι δεν σας άρεσε τότε .καλητερα τώρα με της πουσταρες αα.συγνωμη τους ομοφυλόφιλους εννοούσα. Μνημόνια μέχρι να πατήσετε μαύρο χιόνι..

  10. για το ξυλο στην ΕΑΤ ΕΣΑ και στην Μπουμπουλινας? για τους αυτοκτονημενους που τους πετουσαν απο την ταρατσα εκει?
    δεν υποστηριζω ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ, το μεταπολιτευτικο αληταριο αλλα καλο ειναι να τα λεμε ολα!
    Παναγουλης, ταγματαρχης Μουστακλης, σμηναρχος Μηνης, Σακης Καραγιωργας κλπ κλπ κλπ….

    1. Διαγραφη αγροτικων χρεων,αυξηση αγροτικων συνταξεων κατα 70%,αληθινη δωρεαν παιδεια,εξοπλισμος των Ενοπλων Δυναμεων (ΑΜΧ30 τεθωρακισμενα,τορπιλακατοι,υποβρυχια,ρανταρ κλπ) απο ιδιους πορους οχι απο δανεισμους και ξενες βοηθειες,σταθμος ΔΕΗ Μεγαλοπολης κατασκευη σε 2 ετη,ηλεκτροδοτηση ολης της Ελλαδας σχεδον,ρυθμος αναπτυξης 8,1% κατα μεσο ορο/ετος (1967-1973),υδροδοτηση της Αθηνας απο το Μορνο,πανεπιστημιουπολεις Ζωγραφου και Πατρας,Μεγαρο ΟΤΕ,Μεγαρο ΟΣΕ,Δικαστηρια Θεσσαλονικης,προγραμματισμος για Εγνατια Οδο και Αεροδρομιο Σπατων με ετος παραδοσης 1977-1978,Θερμοηλεκτρικος σταθμος Καστρακιου,Δορυφορικος σταθμος Θερμοπυλων,επεκτασεις νοσοκομειων και νεα νοσοκομεια…Αστα μεγαλε.Μια βδομαδα πρεπει να καθομαι να σου γραφω τι εκανε ο Παπαδοπουλος σε 6 χρονια,που οι “δημοκρατες” δεν εκαναν σε 150 χρονια!Παναγουληδες,Μουστακληδες κλπ λιποτακτες και αποτακτοι (Παναγουλης λιπτακτης,Μουστακλης αποταξη για χαρτοπαιξια,εκλεβε τους φανταρους στα χαρτια),βαλμενοι και χρυσοπληρωμενοι απο αλλους (ο Παναγουλης απο τον Γιωρκατζη της Κυπρου και ο Παναγουλης πιθανον απο τον Ιωαννιδη),αντισταση του πολου.Οσο για τους “βασανισθεντες” του ΕΑΤ-ΕΣΑ 1ον) αυτο ειναι εργο του Ιωαννιδη 2ον) οταν ο αλλος βαζει τυφλες βομβες σε σκουπιδοτενεκεδες για να ριξει τη “χουντα” και σκοτωνει περαστικους που πανε στη δουλεια τους,τι ηθελες να τον χαιδεψουν; 3ον)ο καθε ματακιας και πορτοφολας που τον επιαναν και του ριχνανε 2 σφαλιαρες,ελεγε μετα τη “μεταολιτευση” οτι τον βασανισαν για τις πολιτικες του ιδεες και γιατι εκανε “αντισταση”.

    2. Καλα εσυ εισαι εκτος τοπου και χρονου μιλας ρε νουμερο για την ΕΑΤ ΕΣΑ καιι τους αυτοκτονημενους,σημερα δεν χρειαζεται νας αυτοκτονουν οπως χαζα γραφεις αλλα σημερα στο ξαναλεω απο τοτε που ανελαβαν αυτα τα κορακια αυτοι οι πολιτικοι κατσαπλιαδες εχουν αυτοκτονισει τουλαχιστον δεκα χιλιαδες Ελληνες λογω ανεχειας πεινας και χρεων .για αυτους δεν λες τιποτα ρε νουμερο παρα μου γραφεις για Παναγουληδες για Μουστακληδες για Καραγιωργες κλπ κλπ κλπ εγω να δεις στους δεκα χιλιαδες Ελληνες που σου γραφω που αυτοκτονισαν ποσα κλπ κλπ κλπ να σου γραψω ρωταω, και εαν δεν παιρνεις χαμπαρι για την Χρυση επταετια σου γραφω τρια πραγματα γιατι για να σου εξιστορησω το πως περνουσε ο Ελληνας τοτε ,θα χρειαστω εικοση σελιδες λοιπον, Ανεργια μηδεν, χρεος και εγκληματικοτητα μη μηδεν απο Βιομηχανιες παμπολες τωρα τιποτα. Αυτα και αντε για και ρωτα και κανενα παλιο για να μαθεις και οχι παρεες μα μπολσεβικους

      1. Μια μικρη διορθωση:Χρυση Εξαετια 1967-1973,γιατι το τελευταιο 8μηνο Νοεμβριος 1973-Ιουλιος 1974 που ανετρεψε ο Ιωαννιδης τον Γ.Παπαδοπουλο και ανελαβε αυτος,τα εκανε ολα πουτανα,κι οσοι κατηγορουν τη “χουντα” το κανουν κυριως λογω της κακης περιοδου Ιωαννιδη.

  11. Ευτυχώς που ο Μεγάλος Μάνος Χατζηδάκις έγραφε το (ις) με ι.. Έτσι για να ξεχωρίζουμε τους νανομανωλιούς!

  12. σκατα στον ταφο του καθε φασιστα ανθελληνα

    1. σκατα στον δικο σου ταφο μιασμα και των δηθεν δημοκρατικων προδοτων της μετεπειτα εποχης της καταστροφης μας ξυπνα επιτελους και δες την καταντια μας σημερα των δημοκρατικων παρτακηδων

    2. τα εργα που εκαναν οι στρατιωτικοι τοτε οι σκατοδημοκρατες ουτε τα εχουν φανταστει ποτε στην ζωη τους θα μου πεις οτι τα εχουν σκεφτει . ναι για μονο εναν λογο την ΜΙΖΑ ενω αυτοι οι ανθρωποι πεθαναν χωρις μια στην τσεπη γιατι ηταν πραγματικοι ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι αυτα τα μετεπειτα αποβρασματα εγιναν δρομοι σταδια πηραν φως τα χωρια χαρισαν δανεια στους αγροτε και ενα σωρο και σημερα οι βρωμοτραπεζιτες παιρνουν συνεχεια ανακεφαλαιοπησεις για τα δανεια και μετα καπακι σου παιρνουν το σπιτι γιατι χρωστας αφου τα λεφτα τα εχουν παρει κλεφτες κλεφτες κλεφτες μην ακουτε τι σας λενε για τα χρονια εκεινα τα σημερινα χρονια ειναι για φτυσιμο με την δημοκρατικη ψευτια και υποκρισια

  13. Ο ΘΕΟΣ να του συγχωρεσει τις αμαρτιες…Να ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει…Τετοιοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ δεν υπαρχουν τωρα δυστυχως…Τωρα υπαρχουν προδοτες ανθελληνες πουτανοπαιδα μπασταρδια κ πουτανογεννηματα…Γαμω τις μανες που σας γεννουσανε κολοπαιδα

  14. Αν και ο Γ.Παπαδοπουλος ειχε πολλες αρετες και τον αερα του ηγετη,εντουτοις ειχε υποπεσει σ’ενα ηθικο σφαλμα,που ειδικα για την εποχη εκεινη και για τη θεση του Γ.Παπαδοπουλου ως τιμημενος ανωτερος αξιωματικος,ηταν ανεπιτρεπτο:ηταν μοιχός,ειχε επι 10 τουλαχιστον ετη εξωσυζυγικη παρανομη σχεση με την Δεσποινα,και ειχαν και εξωγαμο (το ονομα αυτης Υπερμαχεια).Αυτα τα παραδεχεται η Δεσποινα Παπαδοπουλου σε συνεντευξη της.Ο φιλτατος κος Μ.Χατζηδακης δεν στεκεται καθολου στο παραπανω θεμα,στα βιβλια του για τον Γ.Παπαδοπουλο.Ο στρατηγος Παττακος,μπορει να μην ειχε τις αρετες του Γ.Παπαδοπουλου στη διοικηση,ηταν ομως ηθικος σε ολους τους τομεις.

    1. Εδώ μοιχεύουν πάνω μας από το 1974 ως σήμερα , αυτό δεν σε πείραξε , η αμαρτίες της ψολης του σε μάραναν καημένε .

      1. Ναι με πειραξε φιλε.Δεν μπορει να διατυμπανιζεις το “πατρις-θρησκεια-οικογενεια” και να εχεις γκομενα και εξωγαμο.Ναι ηταν ο μεγαλυτερος ηγετης,ναι εκανε τεραστια εργα για την Ελλαδα,ναι μακαρι να ειχαμε εναν Γ.Παπαδοπουλο και σημερα,αλλα ρε φιλε οι γκομενες και τα εξωγαμα μου θυμιζουν Ανδρεα και ΠΑΣΟΚαρια!Ειπα ομως οτι ο Παττακος ηταν αψογος.

        1. Ποια εξώγαμα και παπαριές από το 1959 μαζί μένανε και κοιμότανε και μαζί, Τι τσαμπουνάς αφού τελικά την παντρεύτηκε με ειδικό νόμο που έφτιαξε ο ίδιος 10 χρόνια μετά.. και αυτή χώρισε, και αυτός χώρισε. διότι μάλλον οι τέως σχέσεις εκατέρωθεν ήταν αποτυχημένες, αυτός τουλάχιστον έκανε ένα νόμο για να παντρευτεί ο ίδιος, όλοι οι επόμενοι έκαναν νόμους για να ΡΗΜΑΞΟΥΝ και να ΚΛΕΨΟΥΝ και να ΠΕΙΝΑΣ ΕΣΥ ή μήπως προτιμάς το βιο της κωλομπίνας του Ευταξία τον Καραμαν Αλη που είχε γαμήσει όλα τα πλούσια πουσταρδέλια της Αθήνας

  15. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ….

  16. με ενα μυστρι εγκαινια σε δρομους κ πλατειες
    εφερε ρευμα κ νερο εχτισε εκκλησιες
    ο ποιο τιμιος αγαθος πατριωτης απο καταβολης ελληνικου κρατους!!!!!
    καποτε θα του απονειμουμε ολες τις τιμες που αξιζει κ βεβυλα χερια του στερησαν,,,,

  17. Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ , ΜΟΝΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ .ΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ δημοκρατικους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ .

  18. Ναι , πραγματι…ετσι . Ηταν τελικα ο μοναδικος που αξιζε.

Comments are closed.