Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ “ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΚΕΤΟ” ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΑΝ ΕΧΕΤΕ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Κοινοποίηση:
akinita2-1

Υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds, απεφάνθη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η διάσκεψη της οποίας πραγματοποιήθηκε με αστραπιαίους ρυθμούς, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εισαγγελική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρεοπαγίτες που τάχθηκαν κατά των Funds δεν ξεπερνούν τους 10 (συνολικά ψήφισαν 66 Ανώτατοι δικαστές), καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ.

Υπερ των Funds είχε ταχθεί και ο ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, στις 26 Ιανουαρίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα στην Ολομέλεια.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της 26ης Ιανουαρίου είχε βρεθεί η απόφαση 822/22, που εκδόθηκε από τμήμα του Άρειου Πάγου πριν τρεις μήνες, επικυρώνοντας ανάλογες αποφάσεις εφετείων, οι οποίες είχαν προηγηθεί και έκριναν ότι, οι servicers που διαχειρίζονται κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια τα οποία απέκτησαν ξένα funds με βάση το νόμο του 2003, δεν έχουν το δικαίωμα βάσει του συγκεκριμένου νόμου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των δανειοληπτών.

Το πρόβλημα ανέκυψε επειδή τράπεζες, funds και servicers επέλεγαν τον νόμο του 2003, καθώς δεν τους επέβαλε να υποβάλουν αιτιολογημένη πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες όπως έκανε ο μεταγενέστερος νόμος του 2015 αλλά κι επειδή αυτός ο νόμος ορίζει ότι πως ό,τι βγάλουν από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων (που αγοράζουν στο 8% της απαίτησης αλλά μέσω ενός πλειστηριασμού μπορεί να εισπράξουν έως και το 100% της απαίτησης) είναι καθαρό αφορολόγητο κέρδος.

Το δικαστικό θρίλερ που αφορά πάνω από 700.000 δανειολήπτες που ζούσαν με την αγωνία ότι τα σπίτια τους μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό από τα funds που αγόρασαν για ελάχιστα χρήματα την πρώτη κατοικία τους από τις τράπεζες, τελείωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

55 Σχόλια

  1. Πληστηριασμοί.
    Αγαπητοι δικαστές του Αρείου Πάγου.
    Θα βγάλετε και μια απόφαση φας τρακ…
    και για τα χρέη των κομμάτων….

  2. Αν αυτά γίνονται σέ προεκλογική περίοδο φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ξαναεκλεγούν οι αδίστακτοι ανθέλληνες. Πλήρη πτώχευση τών Ελλήνων καί αντικατάσταση του πληθυσμού από τούς λάθρο. Παίρνουν τά σπίτια γιατί έχουν ανάγκη για να στεγάσουν τά εκατομμύρια τών λαθρομουσουλμάνων πού έχουν κατακλύσει την χώρα μας.

  3. Δεν πειράζει αν δεν προλάβει να γίνει επι των ημερών της Κούλας τότε θα γίνει επί των ημερών του Τσίπρα , μη σου πω θα το αυτοματοποιήσει ο Τσίπρας , όλα ηλεκτρονικά θα γίνονται και θα έρθει έτοιμος ο αγοραστής να σε βγάλει απ’το σπίτι, δεν πειράζει προς γνώση και συμμόρφωση ρε ξεβράκωτοι καπιταλιστές που θέλατε και Φιλελεύθερους ….

  4. ΟΧαρος βγηκε παγανια Εδω προηγουνται τα κορακια τωνfundsμε την συνδρομη της κυβενησηςΕλλαδα εαλω

  5. ΠΟΤΑΜΟΣ πλειστηριασμών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου – Οι διεθνιστές παίρνουν τον έλεγχο,
    Δυστυχώς προχωράει το πράγμα…
    Όπως διαβάσατε χθες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (56-9), δεχόμενη την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με την δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

    Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

    Μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να ενεργοποιηθούν διαδικασίες πλειστηριασμών που έως σήμερα σε αναμονή της απόφασης έχουν «παγώσει».

    Οι διεθνιστές θα μπορούν να αρπάζουν σπίτια χωρίς να μπορούν να ανατρέψουν αυτή την απόφαση οι πρωτοδίκες και οι δανειολήπτες!!!

    Γίνεται λόγος για ποταμό πλειστηριασμών που θα ξεκινήσει, όταν παγιωθεί η απόφαση!!!

    Έχουν ήδη προκληθεί αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες η απόφαση της Ολομέλειας είναι υπέρ των funds και θα αποτελέσει “μπούσουλα” για το ευαίσθητο αυτό θέμα, για το οποίο έχουν εκδοθεί αντίθετες δικαστικές αποφάσεις αλλά κυρίως η υπ΄αριθμόν 822/22 τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέληξε ότι οι εισπρακτικές – που επικαλούνται νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές έως και 38% και δεν δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

    Αντίθετα ο νόμος του 4354/ 2015 για τα “κόκκινα” δάνεια, προβλέπει ειδική νομιμοποίηση στους servicers, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν διαδικαστικές πράξεις αντί του δικαιούχου της απαίτησης (fund), αλλά με ειδικές προϋποθέσεις ενημέρωσης και φορολογία κατά το ελληνικό δίκαιο.

    Με απλά λόγια, ο νόμος του 2015 επιτρέπει στους servicers να γίνονται διάδικοι αλλά με ελληνική φορολογία, ενώ αυτός του 2003 όχι, αλλά μόνο διαδικαστικές πράξεις διαχείρισης εξωδικαστικά (με ειδικές φοροαπαλλαγές), γεγονός στο οποίο “πάτησαν” πολλοί δανειολήπτες –μέσω των νομικών εκπροσώπων τους– ζητώντας αναβολή των πλειστηριασμών. Κι αυτό γιατί οι servicers προτιμούν τον νόμο του 2003 λόγω των φοροαπαλλαγών.

    Τώρα όμως, όπως όλα δείχνουν, οι διεθνιστές των Funds θα δρουν αμείλικτα!!! Θα δημιουργηθούν μυριάδες άστεγων και θα αναλάβει να τους στεγάσει η όποια εξουσία, με αντάλλαγμα να είναι υπάκου (να κάνουν εμβόλια, να αποδέχονται μέσα τους εμφυτεύματα ταυτοποίησης και συναλλαγών κοκ.)

  6. Ορισμενοι εχουν το θρασοs και μιλουν για”μπαταξηδεs”!!!
    Ο αντιπροεδροs τηs Νεαs Δημοκρατιαs Αδωνιs Γεωργιαδηs το 2007 πηρε τρια δανεια,ενα 100.000 ευρω απο την εθνικη,ενα 255.000 ευρω απο την Alpha Bank,και ακομη ενα 274.000 ευρω επισηs απο την Alpha Bank!!!Τα ποσα που χρωσταει σημερα φτανουν τιs 623.000 ευρω!!!
    7 δανεια τη δεκαετια 2005-2015 πηρε η Μαρια Σπυρακη!Το ποσο ηταν 792.000 ευρω,και σημερα χρωσταει ακομη 713.318 ευρω!!!
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

  7. Χρωσταω 980.000 ευρω απο στεγαστικο δανειο διοτι ηθελα να χτισω εξοχικο στην ροδο.
    Απο το 2006 που ελαβα το δανειο εκανα διακανονισμο 100 ευρω το μηνα …
    Τωρα νοικιαζω το εξοχικο μου 500 ευρω την ημερα σε τουριστες .
    Ποιος ειναι κερδισμενος !!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  8. Με ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ LOYIS VUITTON αξιαs…1.150 $ το Αδωνιs…
    Κλασικη νηστικη ψειρα που χορτασε και βγηκε στον γιακα,δειχνονταs την κοιλια τηs..Εβγαλε και το βρωμοποδαρο του εξω,ο ελεεινοs,να δειξει…πωs πλεον φορα ακριβο παπουτσι!Το οτι αυτο το παπουτσι πληρωθηκε απο τα αδιευκρινιστα,δεν εχει καμμια σημασια!!!

  9. Τι ψηφίσατε ρε; αυτούς που θέλουν να πάρουν τα σπίτια σας; (!)

  10. Οταν πηρε τα δανεια ο κοσμος , τοτε ειχε διπλασιο εισοδημα….
    Μετα φερανε οι προδοτες τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ
    και εγινε προβληματικη η εξωφληση των τοκοχρεωλυσεων…
    Οι Τραπεζες ειχαν προβλημα γιατι δεν εισεπραταν τις δοσεις των δανειων….
    Τοτε οι Σαμαρας-Βενιζελος δωσανε 70 δισ Ευρω στις Τραπεζες
    για να μην καταρευσουν….
    ομως αυτα τα 70 δις θαπρεπε να αφαιρεθουν απο τα δανεια….
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ…..
    Ετσι οι Τραπεζες και τα 70 δις πηρανε και κυνηγησανε
    τους απορους ωφειλετες………
    Και λαμογια σαν τον βουλευτη της ΝΔ αγοραζανε τα κοκκινα δανεια
    σε χαμηλη τιμη και θησαυριζανε………
    Νεα Δημοκρατια εισαι υπολογη για την φτωχοποιηση του λαου
    και για τις κατασχεσεις ακινητων…….
    ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ
    ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

  11. Θελεις να εισαι στελεχος της Δημοκρατικης ΝΔ ????

    ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ΚΟΡΑΚΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
    οπως ο βουλευτης ΝΔ Πατσης…

    Πρεπει να εισαι παιδοβιαστης,
    οπως ο συμβουλος του Μητσοτακη , ο Ν.Γεωργιαδης …….
    Πρεπει να καις την Ελληνικη σημαια , οπως προετρεπε ο Μ.Βαρβιτσιωτης..
    Πρεπει να εχεις ΜΚΟ για να υποδεχεσαι λαθρομουσουλμανους,οπως η αδερφη του Μητσοτακη……..
    Αν δεν εισαι κατι απο ολα αυτα , τοτε εισαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ…….
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…..ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ….

  12. ειχα δανειο ολοι μου ελεγαν μην το πληρωνεις δεν θα κανουν τιποτα τωρα τι γινεται? εγω το ξεχρεωσα και γιατι το εκανα απλα οταν δανειζεσαι και κανεις την δουλεια σου εισαι υποχρεωμενος να τα επιστρεψεις τα δανεικα . τωρα να δεις πως θα τα ξεχρεωσουν απλα εχουν τα λεφτα

  13. ΠΡΟΣΟΧΗ Παιρνουν Νεοδημοκρατες το κομμα και τους καθησηχαζουν οτι θα βαλουν αλλο εισαγγελεα να αλλαξει την αποφασηΡε σας κοροιδευουν κακομοιροι Μην τους πιστευεται ειναι ψευτεςαν ηθελαν θα ειχαν τακτοποιησει με νομοσχεδιο και υπερασπιστει τους δανειοληπτες Θελουν να αρπαξουν τις ψηφους σας αφου εξασφαλησαν τα φανςκαι μετις κοροιδιες και τα θα που σας υποσχονται μονο να σας εκμεταλλευτουν θελουν ΞΥΠΝΗΣΤΕκαι με την ψηφο σας αποδειξτε οτι τα κοροιδα πεθαναν

  14. Τα 700.000 ακίνητα δεν είναι μόνον κατοικίες και δη πρώτες. Περιλαμβάνουν βιομηχανοστάσια, ξενοδοχεία, αποθήκες κλπ.
    Όλα να περιέλθουν στο Δημόσιο, διότι εις χρέωσιν του Λαού ανακεφαλοποιήθηκαν οι χρεωκοπημένες τράπεζες.

  15. 1ον. Τα δανεια των Ελληνων, εχουν αποπληρωθει, μεσω των ανακεφαλαιοποιησεων των Τραπεζων! Και αυτο, οπως εχουν τονισει γνωστες του θεματος, αποδεικνυεται απο τους Ισολογισμους του 2014.
    Προσωπικα, μεσω αιτηματος μου, ζητησα απο την Πειραιως: α) Τον Ισολογισμο του 2014 και β) Να υπολογισουν τους τοκους, διαιρωντας δια του 365 ή 366 και οχι δια του 360, που παρανομως υπολογιζουν. Το μεν πρωτο αιτημα (αυτο του Ισολογισμου 2014) αγνοηθηκε παντελως, στο δε δευτερο η ιδια η Νομικη υπηρεσια τους, απαντησε ψευδως! Προφανως της ξεφυγε, το οτι ειχε να κανει με Τραπεζικο!

    2ον. Χμμμμ! 700.000! Αναποφευκτος, ο συνειρμος! Για 700.000 κατοικιες, ειχε κανει λογο και ο ΓΑΠ, που θα εσωζαν την Ελλαδα! Οσο κι’ αν ψαχνω στο διαδικτυο, δεν βρισκω το αρθρο! Υπαρχει ομως καβατζωμενο, στο αρχειο μου!

  16. Αυτα ειναι κολπα realestate, να περασουν σε επιχειρηματικα χερια μαζικα πολυκατοικιες, περιοχες ωστε να αναπλαστουν ανακαινιστουν και να τριπλασιαστουν ενοικια μηνιαια ημερησια κλπ,σιγαψμην περιμενουν εναν εναν να συνεννοηθουν με διαφορες κυρατσες σε συνελευσεις πολυκατοικιων….το θεμα ομως να μπουν μπροστα οσα κομματα δεν συμφωνουν και με συλλογους δανειοληπτων ,πραγματικους οχι λαμογια που ζητουν λεφτα 400 ,500 συνδρομες και βλακειες,δικηγορους,καταναλωτικες,υπουργειο αναπτυξης να τους παρακαμψουν και να τους εμποδισουν..

  17. ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ!!!

  18. Αλήτες θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσετε και εσείς.

  19. Και αντί έστω να διαχωρίσουν αυτούς -με ένα σπιτάκι- που όντως δεν έχουν (λόγω ατυχίας, ανεργίας, φτώχειας, κρίσης, ασθένειας, επαγγελματικής ατυχίας, έκτακτης κατάστασης ή ό,τι άλλο), από αυτούς που δεν πληρώνουν από μαγκιά, τους τσουβάλιασαν όλους. Καθίκια δικαστάκια, δημόσιοι υπάλληλοι, αναδρομικά και ειδικά μισθολόγια, αυτή είναι η Ελλάδα. Κι’ εσείς ακόμα στηρίζετε το άθλιο δίπολο νδ-σύριζα.

    Υστ/φο: Και επειδή εδώ είστε φίλοι… γενικά με μπασκίνες και καραβάνια, για πάτε να φωνάξετε… λίγο πιο έντονα… στα αποβράσματα της Δικαιοξύνης, να δείτε πως οι μπράβοι του συστήματος θα σας υποδεχθούν… Ξυπνάτε, χέρι με χέρι πάνε πάντα, μπάτσοι – δικλαστάκια – βουλευτάκια – ακινητοκληρονόμοι – πολιτικάντηδες – τραπεζίτες – Δ.Υ..

  20. κι ένα Γκεσταμπίτη …συνεπή τονε λες …δικαιο και δημοκράτη δεν τονε λες … τι όχι?! Για κάτι συνεπείς εδω μέσα

  21. συνεπεις ηταν και οσοι υπηρετουσαν στα ss …

  22. αποκλεισμος σημαινει δυναμη που ερχεται … η δυναμη που υποδαυλιζεται απο την ΑΔΙΚΙΑ δεν κατευναζεται παρα μονο οταν δικαιωθει …ολη αυτη την περιοδο η αδικια υπερτερει της δικαιοσυνης στη χωρα

  23. Οι μεγαλομέτοχοι στις Ελληνικές τράπεζες είναι οι ελληνόφωνοι εφοπλιστές.Γενοβεζοι εφοπλιστές καί τραπεζίτες κατακτητές της Χίου και όχι Χιώτες.Δες στην Ιστορία Γενοβέζοι κατακτητές Μαονα Χίου.Με τόκο ποιοί δανείζουν το αναφέρει η ιστορία.Η οικογένεια Rothschild είχε μέλη πού ήταν ανώτατοι δικαστές.Με αυτήν την απόφαση θελουν να μας πουν ότι πλούσιοι τραπεζίτες καί πολιτικοί δίκαιοι ενώ ο λαος κακοπληρωτης φοροφυγας κτλ.

  24. Στην πραγματικοτητα, οι 66(6)καταπτυστοι εισαγγελεις, αποδεικνυουν οτι ειναι τσιρακια των ερπετων!

    * Τραπεζα Πειραιως = Μετοχοι: Σορος και Πολσον. Και οι δυο, εχουν κατηγορηθει επισημα απο την Αμερικανικη Δικαιοσυνη, για την χειραγωγηση του ευρω, θυμα της οποιας υπηρξε και η Ελλαδα!

    Εθνικη Τραπεζα: Μετοχος: Σορος

    Υ.γ. Κυβερνηση Ανθελληνικη! Δικαιοσυνη ανυπαρκτη! Τι μενει να κανει, ο Λαος; Μηπως Λαικα Δικαστηρια, με συνοπτικες διαδικασιες; Αλλον τροπο δεν βλεπω, για να απαλλαγουμε απο τα γεννηματα εχιδνων!

    1. Σιχαμα θα ερθει και η ωρα σου να χασεις και εσυ το σπιτι σου

  25. ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ : τα funds κάνουν χρήση και των δύο νόμων, επιλεκτικώς ανάλογα τι τα εξυπηρετεί και κατά περίπτωση των συμφέροντά τους. Πρέπει να επισημανθεί ότι το νομικό πλαίσιο έχει δώσει φοροαπαλλαγές στις εταιρείες διαχειρίσεως «κόκκινων» δανείων, ενώ παρέχει στα funds 14 απαλλαγές από φόρους, τέλη κ.λπ.

    Παράλληλα, από τις 14 αυτές απαλλαγές των φόρων, τελών, κ.λπ., δεν αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο τεράστιο ποσό (ζημιά 58,80 δις ευρώ). Μόνο από τη μη απόδοση φόρου εισοδήματος το Δημόσιο έχασε 15,2 δισ. ευρώ και από το φόρο μεταβίβασης δεν εισήλθαν στον κρατικό κορβανά 12 δισ. ευρώ.

  26. Κάποιος τα έλεγε ότι θα έρθουν αυτά. Αλλά προσπαθώ να θυμηθώ ποιος……… αλλά γι αυτό μάλλον τον κρατάνε εκτός πολιτικής ζωής…………… με παράνομο τρόπο? θα δείξει…………….

  27. Που να σκεφτούν οι “αξιοσέβαστοι” κρατικοδίαιτοι διορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί πως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι με οικογένειες και μικρά παιδιά, που μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, έμειναν άνεργοι, έκλεισαν μαγαζιά, κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν και να έχουν έστω τα βασικά για την οικογένειά τους? Που να σκεφτούν πως όταν το δάνειό τους (που δεν είναι μόνο στεγαστικό αλλά και επιχειρηματικό) βρέθηκε σε καθυστέρηση, αντί να τους δοθεί – ως άμεσα ενδιαφερόμενους – μια ευκαιρία εξαγοράς του δανείου τους (όπως στην Κύπρο) αντ’ αυτού “πούλησαν” το δάνειό τους σε εξευτελιστικό ποσό σε κοράκια “επιχειρηματίες” (καλό παράδειγμα ο βουλευτής Πάτσης) που πολλές φορές κανείς δεν ξέρει που εδρεύνουν πραγματικά και που βρήκαν τα κεφάλαια. Οι καθημερινοί βιοπαλαιστές αισθάνονται παντού αδικία και με τέτοιες αποφάσεις, δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή που σκάνδαλα με βαλίτσες γεμάτες μαύρο χρήμα πάνε κι έρχονται χωρίς κανείς να δίνει λόγο.

  28. Ό Βρωμοπιθηκολαός έχει ότι τού αξίζει.

  29. Τα funds τα δανεια τα πηραν στο ενα δεκατο της τιμης τουςαπο τις τραπεζες Οι τραπεζες γιατι δεν εκαναν αυτη την εκπτωση στους δανειοληπτες Οι κυβερνησεις τα συμφεροντα των fundς υποστηριζουν αφου μελη τους ειναι μεσα σε αυτα Τα δικα τους χρεη τα διαγραφουν Κατα τα αλλα οι πολιτικοι ενδιαφερονται για το λαο Αλλα δεν φταινε αυτοι αλλα ο χαζος κοσμακης που χαυει τις ψευτιες και τις υποσχεσεις τους Ψοφιστε τους

  30. Κυβέρνηση εγκληματική οργάνωση.!
    Και με πολύ καλή οργάνωση!!

  31. Με αυτούς που εκλέγουν για να τους κυβερνάνε και λίγα είναι… Καλά να πάθουν τα ζώα.

  32. Τα funds πήρανε τζάμπα τα δάνεια και έχουν βάλει φοβερούς τόκους. Παίρνουν τα σπίτια Ελλήνων που τα έχουν πληρώσει και δίνουν τζάμπα σπίτια στους μετανάστες. Αυτή είναι η ουσία. Και εννοείται πίσω από τα funds είναι μισέλληνες πολιτικοί, σε εσένα θα πουλάγανε τα δάνεια τζάμπα, ταλαίπωρε και καταχρεωμένε ραγιά;

  33. Ας τα πληρωνουν και να αφήσουν τα περιττά έξοδα.
    Δεν μπορείς ;
    Δώσε το. Μπορείς; Φύγε στο εξωτερικό.παρατα όλα. Να τους τα πάρουν.γιστι υπάρχουν αρκετοί που το παίζουν ιστορία.

  34. Ο Αντωνιάδης το ξέρει; Γιατί μας έλεγε ότι μια μικρή ομάδα είναι οι επίορκοι δικαστές.

  35. Όλοι θέλουν νά προστατεύσουν τήν πρώτη κατοικία! Με αυτό τό συλλογισμό, νά πάω καί εγώ νά πάρω ένα δάνειο γιά μιά βίλα στήν Εκάλη, νά σταματήσω νά πληρώνω τήν τράπεζα καί κανένας νά μή μέ κουνάει. Όσοι δέν μπορούν νά εκπληρώσουν τίς δανειακές τους υποχρεώσεις νά πουλήσουν τό ακίνητο καί νά νοικιάσουνε. Τελεία καί παύλα.

    1. Για 5-6 χιλιάρικα τα αγόρασαν τα δάνεια. Αυτοί τα παίρνουν.

  36. Χρησιμοποιούν οι τράπεζες τον νόμο του 2003, όχι του 2015. Μπορούν να χρησιμοποιούν ό,τι νόμο γουστάρουν, κατά το δοκούν;

  37. Τα ίδια και με τον Κασιδιάρη θα κάνουν;

  38. ….τερμα το τζαμπα υπό του μανδύα της κρισης….καθε κατεργαρης στον παγκο του….

  39. Δυστυχώς, τα λαμόγια της οικογένειας Μητσοτάκη έδωσαν τα ρέστα τους, γνωρίζουν πως χάνουν την εξουσία και δίνουν τα σπίτια του κοσμάκη σε ντόπια και ξένα κοράκια. Ξεπούλησαν πρώτα τη δημόσια περιουσία, τώρα ξεπουλάνε και την ιδιωτική. Η θειάκο της προεδρίας, έβαλε το χεράκι της, δεν μάζεψε χωρίς λόγο τις διοικήσεις της δικαιοσύνης.
    Διανύουμε κατοχική περίοδο, χάνουμε δικαιώματα, ελευθερίες και περιουσίες κρατικές και ιδιωτικές. Τα καλά της μεταπολίτευσης, τα έργα του παμφάγου και δεσποτικού ¨συνταγματικού τόξου. Όσο για το Σύνταγμα, κολοβό το κατάντησαν.

  40. Να υποχρεωθουν να φερουν πισω τα κλεμενα.Μονο απο το χρηματιστηριο εκλεψαν 142 δισεκατομμυρια.Να επιστρεψουν οι τραπεζες τα λεφτα που πηραν απο τον Ελληνικο λαο για την ανακεφαλοποιηση τους τα κομματα αυτα που χρωστανε ειδεμη αμεση κατασχεση ολων των περιουσιακων στοιχειων των στελεχων τους.

  41. Είναι γνωστό δικηγόροι παιδιά δικαστών, οι περισσότεροι είναι δικηγόροι τραπεζών και εισπρακτικών εταιρειών. Γι αυτό οι δικαστές βγάζουν τις περισσότερες αποφάσεις υπέρ των τραπεζών και κατά των δανειοληπτών.
    Κατά τα άλλα υπάρχει κράτος πρόνοιας.
    Πρόνοια για τις τράπεζες που δεν πληρώνουν φόρο ούτε ένα ευρώ από το 2010 λόγω της κρίσης, και ανακεφαλαιοποιήθηκαν με 100 περίπου δις,
    Καμία κυβέρνηση δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους γιατί οι τράπεζες θα τους ζητήσουν να πληρώσουν τα δανεικά.
    Όσο κοιμόμαστε αυτά θα μας κάνουν. Και κατά την γνώμη μου λίγα μας κάνουν. Ο μ@λ@κας Έλληνας αντέχει και περισσότερα.
    Λέγανε κάποιοι ότι αν κατασχεθεί πρώτη κατοικία θα γίνει σφαγή. Μ@λ@κίες….
    Όρθια βόδια γεννηθήκαμε και έτσι θα πεθάνουμε.
    Με survivor και π@π@ρίες των καναλιών.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!!!!!!!!!

  42. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ…ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ…ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

  43. Ψηφίστε πάλι τους κουλοτσιπροανδρουλάκηδες να μην μείνει σπίτι σε Έλληνα. Τα 600.000.000 που χρωστάνε τα κόμματα τους, γιατί δεν τα δίνουν στα funds και βάλανε και ασυλία στους τραπεζίτες; Τη μέρα που νοιάζονται για μετανάστες και Τουρκία, ο Άρειος Πάγος έβγαλε την απόφαση. Μαύρο στους προδότες μισέλληνες που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων.

  44. ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΘΑ ΠΑΤΕ!!!!!!!

  45. ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΘΑ ΠΑΤΕ!!!!!!!

  46. Παίρνεις δάνειο 100.000,πληρώνεις τις 80.000,με τους τόκους χρωστάς 130.000,πουλάνε το δάνειο σου στα κοράκια για 6.000 και αυτοί απαιτούν και το σπίτι και το πλήρες ποσό του δανείου. Αυτοί κυβερνούν και αυτούς προστατεύουν.

  47. Να ανακοινώσουν άμεσα τα ονόματα των 59 προδοτών μασώνων, για να ξέρουμε τι θα πράξουμε στο μέλλον, ως ελληνικός λαός

  48. Το τυρακι των τραπεζων πριν τα μνημονια, παρτε δανεια ελληναρες και μετα το….ταρακουλο με μνημονια, ανεργια, ….μεχρι τα lockdown της Κουλαρας που αποφαγανε τα εντοσθια της οικονομιας! “Αναπτυξη”! Μονο να βγαινετε στις αγορες για καινουργια δανεικα ! Αναβαθμιση λεγεται αυτο! Δεν με δανειζει το ΔΝΤ αλλα οι μαναδες των funds!

  49. Τις τράπεζες γιατί τις ανακεφαλαιοποίησαμε; Αν θυμάμαι καλά, όλο αυτό μας στοίχισε κάποια δισεκατομμύρια. Τι πίστευαν, πως μας περίσσευαν; Αν θέλουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου, ας μας επιστρέψουν τα χρήματα της ανακελαιοποιησης. Να τα επιστρέψουν όμως στον κόσμο, οχι στους κλεφτες πολιτικούς. Να σώσουμε εμείς τα σπίτια που κινδυνεύουν μόνοι μας. Τουλάχιστον να μείνουν σε ελληνικά χέρια. Γιατί δυστυχώς τα παίρνουν ξένοι. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, και τώρα βάζουν χέρι και στην ιδιωτική.

Comments are closed.