Ούτε οι στρατηγοί του Χίτλερ τέτοιες δηλώσεις! Π.Πικραμμένος: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή παρά να είμαι δημοκράτης» – Η Ελλάδα «στο γύψο»

Κοινοποίηση:
Πικραμμένος

Μια κυνική και σοκαριστική δήλωση έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς υποστήριξε ότι προτιμά να σώσει μια ζωή και ας καταπατήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.
Συγκεκριμένα ερωτήθηκε από δημοσιογράφο «εάν προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον κορωνοϊό θα είναι καλοδεχούμενοι κάποιοι περιορισμοί στην δημοκρατία;».
Ο ίδιος, αν και είπε ότι εκφράζει «προσωπικά άποψη», είπε ότι «θα προτιμούσα να σώσω μια ανθρώπινη ζωή παρά να πω ότι υπήρξα δημοκράτης. Θα έπαιρνα όποιο μέτρο είναι απαραίτητο».

Δήλωση άκρως επικίνδυνη, καθώς υπό το πλαίσιο της «προστασίας της ζωής» η κυβέρνηση θα μπορεί να πάρει κάθε μέτρο, καταπατώντας κατοχυρωμένα δικαιώματα πολιτών!
Άλλωστε αυτό γίνεται και με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι δηλώσεις που μας επιστρέφουν πολλές δεκαετίες πίσω, όταν η χώρα έμπαινε «στο γύψο» γιατί ήταν «άρρωστη», ενώ και στη Γερμανία τους Εβραίους και τους αντιφρονούντες τους έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης «για το καλό τους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Π.Πικραμμένος, μιλώντας στην ΕΡΑ αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ότι «δεν ήταν στις επιλογές της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά είναι πολύ μεγάλο προτέρημα της κυβέρνησης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να μπορεί να μεταβάλει την άποψή του, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και να προσαρμόζεται. Αλίμονο, αν μέναμε προσκολλημένοι στο παρελθόν από πείσμα».
«Δεν το θεωρώ πολιτική επιπολαιότητα»

Εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Πικραμμένος επεσήμανε ότι οι πρότερες συνθήκες διαμόρφωναν την άποψη ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι αναγκαίος. Ωστόσο οι συνθήκες πλέον έχουν μεταβληθεί παγκοσμίως και ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένη μια νέα κρίση. «Είναι μεν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά εγώ θα έκανα μια επιπλέον διάκριση. Η υποχρεωτικότητα δεν είναι άμεση, είναι έμμεση. Αυτό σε ένα κράτος δικαίου παίζει τον ρόλο του».

Την πολιτική απόφαση την λαμβάνει ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Πικραμμένος, αφού συμβουλεύεται τους αρμοδίους, τον Υπ. Υγείας και την Αναπληρωτή. Υπουργό Υγείας και αφού συμβουλευτεί και τις αρμόδιες επιτροπές.
«Γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός και προς τιμήν του ανέλαβε ακέραιη την πολιτική ευθύνη και μάλιστα ευθαρσώς το τόνισε και στην Βουλή. Το Σύνταγμα λέει ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την δημόσια υγεία και να προστατεύει τους πολίτες του. Πώς το οργανώνει αυτό; Με διάφορα μέσα, με κυριότερο το εθνικό σύστημα υγείας. Όταν από την συμπεριφορά μιας συγκεκριμένης ομάδας του πληθυσμού διακινδυνεύεται το σύνολο του πληθυσμού, τότε τι πρέπει να κάνει ο υπεύθυνος κυβερνήτης; Να αδιαφορήσει;».

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κόστος της απόφασης για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, είπε χαρακτηριστικά «προσωπική μου άποψη είναι ότι εμένα θα με ενδιέφερε να κριθώ από την κοινωνία, ότι έλαβα την κατάλληλη στιγμή τα κατάλληλα μέτρα, είτε άρεσαν είτε όχι. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω τις επόμενες εκλογές, με ενδιαφέρει να μείνω στην μνήμη των ανθρώπων, στην ιστορία ότι υπήρξα υπεύθυνος άνθρωπος».
Συνταγματικώς ορθό το μέτρο της υποχρεωτικότητας

Το εν λόγω μέτρο έχει συνταγματικό έρεισμα, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε μεγάλο βαθμό έχει κριθεί και από τα ελληνικά δικαστήρια όπως και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει κρίνει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος σε μια δημοκρατική κοινωνία. «Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει».

Στην αρχή της αναλογικότητας, συνέχισε, κρίνεται το «αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιο ηπιότερο μέτρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ήδη αποδείχθηκε από την προσέλευση μεγάλης ομάδας συμπολιτών μας, από την ραγδαία αύξηση των υποψηφίων προς εμβολιασμό ότι το μέτρο ήταν πρόσφορο».

Ως προς την επιβολή προστίμου ο κ. Πικραμμένος, είπε χαρακτηριστικά «πώς θα ήταν πρόσφορο το μέτρο αν δεν υπήρχε το πρόστιμο; Πώς θα οδηγούσε στον έμμεσο εξαναγκασμό; Το μέτρο πρέπει να είναι κατάλληλο και να οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα».

 

Ερωτηθείς εάν μαζί με τα δωρεάν σελφ τεστ που θα δοθούν τα Χριστούγεννα, θα μπορούσαν να διατίθενται και ράπιντ τεστ δωρεάν στον κόσμο, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να περιοριστεί η διασπορά, ο κ. Πικραμμένος απάντησε πως θα ήταν μια καλή ιδέα στο πλαίσιο όποιου μέτρου θα μπορούσε να συνδράμει στον έλεγχο της πανδημίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑπογονοΙ συνεργατων και δοσιλογων των Ναζι. Δυστυχως τετοια αποβρασματα κυβερνουν τη χωρα σημερα.

  2. Ό,τι και να λέτε,είστε υπευθυνοι για εδώ που φτάσαμε.Επι δεκαετίες ψηφίζατε-ψηφίζετε αυτούς τους αλήτες.
    Τώρα πλέον έχουν εδραιωθεί,στηρίζονται και απο την Ε.Ε και όποιος διαφαινόμενος αντίπαλός τους,είναι φυλακή ή τον απαξιούν.Επίσης μη ξεχνάτε πως,σημασία δεν έχει ποιός ψηφίζει αλλά ποιός μετρά τις ψήφους!
    Βάλτε και την επικίνδυνη,αυτοκαταστροφική νοοτροπία του ελληνικού λαού και θα καταλάβετε οτι δεν υπάρχει σωτηρία.(Προσωπικά,ποτέ δεν συμμετείχα σε εκλογές).Ποτέ!!

  3. ποιος σου ζητησε ρε καραγκιοζη να μας σωσεις; ε αντε και γ@μ@σ@@ χουφταλο

  4. Τούτος ό γερμανιτσολιάς είναι τόσο δημοκράτης όπως πατέρας τού ό δοσίλογος καί συνεργάτης τών Γερμανών στήν Κατοχή ό Οθωνας Πικραμμένος.Στενός συνεργάτης τού Γκέμπελς είχε αναλάβει τήν διακίνηση όλων τών προπαγανδιστικών εντύπων τών Γερμανών γιά όλη τήν Ελλάδα.
    Ο Πάνος Πικραμμένος γράφτηκε δωδεκαετής τό 1957 στό γυμνάσιο τής Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
    Γιάννης Λάκων

  5. Οι υποχρεωτικές παρεμβάσεις στο σώμα κάποιου παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Στα παιδιά κατ’ εξαίρεση είναι ανεκτό επειδή δεν έχουν ανεπτυγμένη προσωπικότητα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν γι’ αυτό έχουν άλλωστε και κηδεμόνα. Ένας νομικός που φοβάται για την ζωή του δεν είναι αξιόπιστος. Δεν το λέει επειδή θέλει να σώσει τις ζωές των άλλων το λέει επειδή νομίζει ότι έτσι θα σώσει την δική του ζωή. Πάντως αυτό που λέει είναι λάθος, ο υποχρεωτικώς εμβολιασμός σε ενήλικες είναι αντισυνταγματικός. Και τέλος πάντων αφού το εμβόλιο προστατεύει οποίοι θέλουν ας πάνε να το κάνουν, πιστεύει δηλαδή κάνεις ότι στην Ελλάδα των 10 εκ ακόμη και αν εμβολιαστούν όλοι με πραγματικά αποτελεσματικό εμβόλιο (όχι αυτό το μου φα) το καλοκαίρι που θα έρθουν τουρίστες ο ιός δεν θα ξανά τους επισκεφτεί;

  6. Πικραμενε θα σε μαλωσουμε ,ελειπες απο την Ναζιστικου τυπου αποχαιρετιστηρια τελετη της Φραου Μερκελ, Δεν σου ειχαν πλυμενη και σιδερωμενη την στολη της γκεσταπο του πατερα σου;

  7. Ήσουνα και δικαστής! Ο μόνος συμπαθής στην κυβέρνηση και έγινε άδωνις λόγω των εμβολίων! Πόσοι πεθάνανε από εμβόλια, το λέτε; Ούτε ο κωλοτούμπας πρώην μακεδονομάχος άδωνις τέτοιες δηλώσεις! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Comments are closed.