Ούτε να το σκέφτεστε! “Ξεπουλάνε” την Κρήτη

Κοινοποίηση:
ellada-tourkia

Το πώς θα αντιδράσει μελετά η ελληνική πλευρά εάν η Τουρκία αποστείλει ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στην επίμαχη ζώνη που «ορίζει» το τουρκολιβικό σύμφωνο για τα θαλάσσια σύνορα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα, η Αθήνα σε συνεννόηση με το Παρίσι, εξετάζει το σενάριο αποστολής γαλλικού ερευνητικού πλοίου στην περιοχή εάν η τουρκική πλευρά προχωρήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης και στείλει στο σημείο δικό της ερευνητικό πλοίο αλλά για λογαριασμό της Λιβύης.

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κορυφωθεί μετά τη συμφωνία που σύνηψαν πριν από λίγο καιρό Τουρκία και Λιβύη και αφορά τη χάραξη των θαλάσσιων ζωνών αλλά και ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας.

Αν το καταλάβαμε καλά, η Τουρκία θα στείλει δικό της σκάφος κι εμείς θα απαντήσουμε στην πρόκληση αυτή στέλνοντας γαλλικό ερευνητικό στην Κρήτη;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. το νεο ονομα θα ειναι Κρητοστάμπουλι ή Φραγκόκοτορουμ!!: οι απόψεις διίστανται.

    Το πρόβλημα σκοπευει να λυσει με πεοσωπικη παρέμβαση ο…. σουλταντσογλαν μητσοτακοτσιπραν νταμτναν ντουρούμ!

  2. Ολα τα εχουν ηδη πουλήσει, απλως προσπαθούν να μας το περάσουν οσο πιο απαλά γινεται. Αληθεια, οι ….σκληροί αντρες….. οι Κρητικοί τι θα κανουν;;; Θα κάτσουν να τους πουληςουν στους Τούρκους;;; Δεν θα μου φαινόταν παράξενο. Πανε κι αυτοι, άλλαξαν.

Comments are closed.