Ούτε αυτό δεν κατάφεραν οι άχρηστοι! Εξαφανίζονται οι απογραφείς που τρώνε “πόρτα”! 500 από τους 700 στην Πάτρα είπαν “αντίο”

Κοινοποίηση:
απογραφη

Με αρκετές δυσκολίες εξελίσσεται η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021, ενώ οι απογραφείς έρχονται αντιμέτωποι και με την αντίδραση πολιτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να τους κλείσουν την πόρτα… κατάμουτρα. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη πολλές παραιτήσεις απογραφέων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την απογραφή 2021, ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας του νομού Αχαΐας Νίκος Μουρτζόύχος, δήλωσε: «Η απογραφή έχει ξεκινήσει. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί, αρνείται να δεχτεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία αρνητών, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στη διενέργεια της απογραφής.

Πηγαίνει ο απογραφέας, χτυπά το κουδούνι και του κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν κατόπιν ότι πρόκειται όντως για την απογραφή, τηλεφωνούν στο γραφείο μας και μας ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν».

Αναφερόμενος στους απογραφείς, τόνισε πως δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές για να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. «Στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουμε αντικαταστήσει τους 500, οι οποίοι παραιτήθηκαν», δήλωσε.

«Δεν είναι μόνοι οι λόγοι συμπεριφοράς που κάνουν τους απογραφείς να παραιτούνται. Ένας άλλος λόγος είναι ο οικονομικός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εμπειρία του Αλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος μίλησε για την εμπειρία του ως απογραφέας. «Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ας κάνουν η κοπριτες απογραφή τούς λαθρομετανάστες και να μας πούνε πόσους εμπασαν στην Ελλάδα,. Τσίπρα. Μητσοτάκη είστε τέλέιομενη αλλά δεν το ξέρετε.

  2. Οσους ρωτάω δεν θα απογράφουν λενε να πανε να κανουν απογραφή στους μετανάστες που δίνουν και δωρεάν covit free !!!! Ο Ελληνας για να το παρει πρεπει να κανει εμβολιο, Και απο μενα πορτα φαγανε και θα τρωνε Να πανε στις δομες αλλοδαπών ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  3. Καλά στέλνουν υπαλλήλους στα σπίτια μας χωρίς αυτοί να έχουν κανει ραπίντ τέστ κάθε 24ωρο για τον ιό;
    Δεν με ενδιαφέρει εάν έχουν μπολιαστει, τους εαυτούς τους προστατεύει το μπόλι.Και μην ακούσω τις γνωστές μ@λ@κιες ότι κάνουμε το μπόλι για να προστατέψουμε και τους γύρω μας.
    🥴Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή θέλουν να στείλουν κόσμο στον άλλο κόσμο ή μας δουλεύουν , τέταρτη επιλογή δεν παίζει.
    Η όλη φάση μου θυμίζει την ταινία: Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος.
    Δεν ανοίγει πόρτα χωρίς ραπίντ τέστ κάθε 24ωρο.
    Κουμάντο σπίτι μου κάνω εγώ.
    Εδώ QR code και μ@λ@κιες δεν γίνονται δεκτά.

  4. Πυλαία Θεσσαλονίκης ούτε για δείγμα απογραφέας. Μεγάλη επιτυχία. Νομίζουν οι άχρηστοι της κυβέρνησης ότι κωλοβαράμε όλοι μέρα και δεν έχουμε άλλη σκοτούρα εκτός από την καταμέτρηση.

  5. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ;; ΓΙΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΖΑΚΙ… ΑΪΤΕ… ΓΙΑ ΧΑΠΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

  6. Ακομη και σημερα,στο Καραμπουρνακι δεν περασε κανενας απογραφεας,και ο γελοιος ο Δημαρχος τα ριχνει στους”αρνητες”.Φυσικα οι αχρηστοι,το ξανακαναν.Για ολα φταινε οι αλλοι.Χαθηκε να εχει καθε σπιτι κωδικο στο TAXIS,και αμα το νοικιαζεις,ρωτας τον σπιτονοικοκυρη.Πώς γινεται με τις δηλωσεις;Αλλα ειναι νοσηροι,σκατοψυχοι.Κωλοπαιδα του κερατα να σε βασανιζουν.

  7. εδώ και 2 μέρες προσπαθώ να κάνω ηλεκτρονικά απογραφή.εχει το σύστημα λάθος στοιχεία και επικοινώνησα 2 φορές με την αρμόδια υπηρεσία αλλά ο απογραφές μου δεν είναι διαθέσιμος.εχω αφήσει 2 μηνύματα και κάνεις δεν έχει επικοινωνήσει.
    αν δεν μπορείτε αφήστε το….

  8. η προηγούμενη απογραφη είχε γίνει Άνοιξη! η τωρινή απογραφή γίνεται χειμώνα σε κύμα κορωνοιου !
    θα μπορούσαν να την είχαν κάνει απο το καλοκαίρι που δεν είχε έρθει η μετάλλαξη Δέλτα.

    1. mary

      Η προηγουμενη εγινε ανοιξη, κατα παραβαση των αρχικων οριζομενων ημερομηνιων, διοτι ειχαν τους λογους τους! Μεταξυ αυτων και το μαγειρεμα, των στοιχειων! Ετσι την επικυρωσαν αργοτερα, με ΠΝΠ!

  9. Ρε μακακες με τετοια εγκληματικοτητα που υπαρχει,μονο ενας χαζος θα ανοιγε την πορτα.Οι γυφτοι οργιαζουν,ποτε παριστανουν τους υπαλληλους της ΔΕΗ,ποτε της ΕΥΔΑΠ,ποτε του Δημου,και κατακλεβουν οποιον αφελη τους ανοιξει την πορτα (και οχι μονο).Πως θελετε να σας ανοιξουν τις πορτες;Πλεον μονο ενστολοι αστυνομικοι ΜΕ περιπολικο και παλι αμφιβολο αν θα μπορουσαν να πεισουν τον κοσμο να ανοιξει την πορτα.

Comments are closed.