Οχετός από “ΙεροΕξεταστές” κατά του αποσχηματισμένου Ανδρέα Κονάνου! Τον στηρίζουν ιερείς από Ελλάδα και Ρωσία

Κοινοποίηση:
1

Τι είπε ο π. Λίβυος-Ρώσος ιερεάς: Πρέπει να φιλήσουμε τον αδερφό μας, τον πατέρα Andrey, αδελφικά
Μια λαίλαπα χυδεολογίας, αισχρών υπονοούμενων και επικρίσεων από τους γνωστούς-αγνώστους “ΙεροΕξεταστές” του διαδικτύου έχει επιφέρει η χθεσινή απόφαση του π.Ανδρέα Κονάνου να αποσχηματιστεί. Οι…θεοσεβούμενοι κριτές των πάντων, χωρίς να γνωρίζουν, τον έχουν περάσει κυριολεκτικά γενναιίες δεκατέσσερις.


Παρόλα αυτά έχει βρει και υποστήριξη από ιερατικούς κύκλους τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ρωσία!

Ο επίσης γνωστός π. Λίβυος, με έμμεσο τρόπο πήρε θέση με μια εκτενή ανάρτησή του στον προσωπκό του λογαριασμό στο FB , μιλώντας για την “κατάκριση, την αδελφοφαγία, το μίσος και την κακία”

“Εάν έστω και λίγο είχαμε γευθεί την Χάρη του Θεού θα γνωρίζαμε ότι εκείνο που την απομακρύνει είναι η κατάκριση, η αδελφοφαγία, το μίσος και η κακία. Το να περιμένεις με το χέρι στην σκανδάλη το λάθος του άλλου, έτοιμος να τον εξοντώσεις, αυτό δεν είναι ήθος Χριστού αλλά υποκόσμου.

Εάν έστω λίγο είχαμε γευθεί την Χάρη του Θεού, και γνωρίζαμε την γλυκύτητα αυτής, θα κάναμε τα πάντα ώστε να μην χάνεται απ’ την ζωή μας. Θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση και προσευχή, σε έλεγχο των λογισμών, ώστε να μην παγώνει η αγάπη μέσα μας και αποσύρεται το γλυκαίνων φως της Παρουσίας Του.

Εάν ζούσαμε κατά Χριστό, εάν πραγματικά ποθούσαμε την ένωση μαζί Του, θα γνωρίζαμε ότι τίποτε άλλο δεν μας απομακρύνει από κοντά του όσο η κατάκριση, η κακία, η ζήλια κι ο φθόνος. Έλεγε ο Άγιος Παίσιος, «όταν έχεις εχθρότητα, είναι σαν να βάζεις μονωτικό στην ψυχή σου και να μην περνάει σταγόνα Χάρης».

Οι άγιοι που τόσο λέμε ότι αγαπάμε και συχνά επικαλούμαστε, οι άγιοι πατέρες τους οποίους προτάσσουμε για να επιδείξουμε την εκκλησιαστικοφροσύνη μας, έτρεμαν την κατάκριση, την σκληρότητα και εχθρότητα, κυρίως δε την αλαζονεία της αρετής. Ο αμαρτωλός μπορεί να σωθεί, μα ο αλαζόνας θρησκευόμενος δύσκολα. Διότι ζει μέσα στην ψευδαίσθηση της τελειότητας του. Κάθεται πάνω στην καθέδρα των ψευδεπίγραφων αρετών του, κι από εκεί κρίνει, επιπλήττει, διορθώνει και νουθετεί τους πάντες. Γιατί, αυτός είναι “σωστός” και πάνω από όλα «ξέρει» και «γνωρίζει».

Εμένα όμως θα μου επιτρέψετε να μην πάρω μέρος στην κατακραυγή, την επίπληξη, την λοιδορία ή το θρησκευτικό λιθοβολισμό απέναντι στον «μεγάλο» αμαρτωλό. Θα προτιμήσω να συνοδοιπορήσω με τον Αββά Μωυσή που όταν στην σκήτη ένας αδελφός αμάρτησε βαριά και κάλεσαν σύναξη για να τον καταδικάσουν αυτός δεν ήθελε να πάει.

Μετα από πολλά παρακάλια πήγε. Μα πήρε μαζί του και μια κανάτα που έτρεχε νερό. Όταν οι άλλοι μοναχοί τον ρώτησαν, «τι σημαίνει αυτό, πάτερ;». Ο γέροντας τους είπε: «οι αμαρτίες μου χύνονται πίσω μου. Και δεν μπορώ να τις δω κι όμως έχω έρθει να κρίνω τα σφάλματα κάποιου άλλου..» Όταν άκουσαν αυτά οι πατέρες διέκοψαν την σύναξη για την τιμωρία».

Έπειτα θα αποσυρθώ από την βοή του όχλου που μόλις εχθές χειροκροτούσε και σήμερα ζητά την σταύρωση, και θα περπατήσω πλάι στον Αββά Βησσαρίωνα που σαν καταδίκασε η σύναξη της σκήτης έναν μοναχό που είχε πέσει σε αμαρτήματα, εκείνος σηκώθηκε και βγήκε μαζί του έξω. «Που πας Αββά» τον ρώτησαν. «Πάω κι εγω έξω μαζί του, φεύγω κι εγώ, γιατί είμαι κι εγώ αμαρτωλός, σήμερα αυτός αύριο εγώ…»

Και να σας εξομολογηθώ κάτι; Κουραστικά από όλους εκείνους που πάνε εκκλησία κι όμως ζούνε μέσα στο ψέμα και την υποκρισία, την κακία και το μίσος, την μιζέρια και την απανθρωπιά. Από όλους εκείνους που σου χαμογελάνε ενώ θα ήθελαν να σε δαγκώσουν, που περιμένουν στην γωνία το πρώτο σου λάθος για να σε λιντσάρουν.

Εγώ ονειρεύομαι μια εκκλησία που θα μπορούμε να λέμε ο ένας στο άλλο τις αμαρτίες, τα λάθη και τα πάθη μας και να θεραπευόμαστε όχι να αλληλοεξοντωνόμαστε.

Θα πάω λοιπόν μαζί με τον Αββά Μωυσή, τον Αββά Βησσαρίωνα, τον Ποιμένα και Σαμψών, γιατί κοντά τους αναπνέω, παίρνω ανάσες ελευθερίας, χαράς, αγάπης και φωτός. Και να το θυμάστε τις φλόγες της κολάσεως δεν θα της ανάψει ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι της «θρησκείας».”
«Πονάει να διαβάζεις την καταδίκη και τα κουτσομπολιά»
Στήριξη ήρθε όμως κι από την Ρωσία, μιας και ο Κονάνος ήταν μια διεθνής προσωπικότητα της Ορθοδοξίας. Ο ιερέας Ντιόνι Κοστούντορο σχολιάζοντας σχετικά με τις απαράδεκτες αντιδράσεις στην απόφαση του πρώην πλέον Αρχιμανδρίτη αναφέρει:’Στην επιστολή του, ο Αρχιμανδρίτης Andrey (Konanos) λέει ότι, βγάζοντας τα ιερατικά του ρούχα, τα φιλά και τα ευγνωμονεί. Πρέπει να φιλήσουμε τον αδερφό μας, τον πατέρα Andrey, αδελφικά. Η μόνη αντίδραση που, κατά τη γνώμη μου, επιτρέπεται σε μια τέτοια κατάσταση είναι να δείξουμε ανησυχία και υποστήριξη. Ο πατέρας Ανδρέας γράφει ότι δεν έχει χάσει την πίστη του και συνεχίζει να υπηρετεί τον Θεό και να αγαπά τον πλησίον του. Αλλά ακόμα κι αν έχασε την πίστη του, η αντίδρασή μας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.
Ο Κύριος, δίνοντας την εντολή για αγάπη, δεν τη διαφοροποιεί από εθνικότητα, φύλο, οικονομική κατάσταση, ηλικία, απόψεις. Δεν πρέπει να αγαπάμε τις απόψεις, ούτε τον τόπο και τα ταλέντα του ατόμου, αλλά το ίδιο το άτομο. Σε τελική ανάλυση, πόσο εύκολο είναι να αγαπάς έναν ταλαντούχο ιερέα, μουσικό, συγγραφέα, πολιτικό κ.λπ. Αγαπώντας τον, σαν να είστε μέρος του μεγαλείου του. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κοινός άνθρωπος χρειάζεται κυρίως αγάπη. Εξάλλου, ο καθένας από εμάς, ακόμη και ο πιο εκπληκτικός, είναι συνηθισμένος.

Και, αντίθετα, κάθε συνηθισμένο είναι εκπληκτικό και μοναδικό. Και σίγουρα, χωρίς εξαίρεση, όλοι αξίζουν αγάπη. Επομένως, τώρα το κύριο πράγμα για εμάς είναι η προσωπική προσευχή για ένα άτομο. Είναι σημαντικό να σκεφτώ μια άλλη πτυχή: εάν μια πολύ σημαντική σελίδα της ζωής μου συζητηθεί δημόσια, θα με ευχαριστήσει; Το πιο οδυνηρό είναι να διαβάζουμε καταδικαστικές φράσεις και κουτσομπολιά. Για όσους γράφουν έτσι θέλω να προσευχηθώ. Αυτοί, επίσης, αξίζουν αγάπη και χρειάζονται προσευχή όχι λιγότερο, και ίσως πολύ περισσότερο από τον αδερφό μας, Πατέρα Αντρέι. Κάθε άτομο αξίζει υποστήριξη, και ακόμη περισσότερο ένα άτομο σε κρίση. Και ο καθένας είναι σημαντικός για την Εκκλησία: νεαρός ή όχι, υγιής ή όχι, απλός ή μοναχός, άγιος ή όχι, ή σκοντάφτει ή περπατά ευθεία. Ο καθένας είναι σημαντικός για τον Θεό. Και αν θέλουμε να είμαστε Θεοί, τότε όλοι πρέπει να είναι σημαντικοί για εμάς” .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ, σωπαστε όλοι. Και οι μεν και οι δεν. Στραφειτε προς τον εαυτό σας και δείτε τον καλά, και αφήστε τους άλλους. Ο Θεός μας είναι ο μόνος Κριτής. Σε Αυτόν ανήκει η κρίση και η καταδίκη.Σε κανένα από εμάς. Ας προτιμησουμε την σιωπή.Σημερα αυτός,αυριο εμείς.όχι στην κατακριση, όχι στην επιβράβευση

  2. ΚΟΝΑΝΕ ,, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΠΑΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ… ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ..

  3. Πολλοί παπάδες το κάνουν καθαρά για βιοποριστικους λόγους χωρίς να πιστεύουν. Παπάς νεαρός που τον έβλεπα στην επαρχία εκτός εκκλησίας με παπούτσια σταρακια, μπλούζες με στάμπες νεκροκεφαλές και μπουφάν με φερμουάρ και αγκράφες όταν τον ρώτησα μου είπε ότι δεν θα είναι δέσμιος της θρησκείας. Μέχρι και τα σκουπίδια έβγαζε έξω από το σπίτι του γυμνός με το σωβρακο. Και αυτός ο ξεφτίλας μεταλαμβανε τους πιστούς. Για να μην πω για την ανωμαλία που έχω δει να παιζει με την δικαιολογία ότι ουδείς αναμάρτητος.

  4. Η με τον Χριστό η με τον Ιερώνυμο και τις τραγομορφές λουγκρες.. διαλεχτε

  5. Ακολουθώ τον π. Κονάνο στο FB και έχω αγοράσει ένα βιβλίο του (Ζακέτα να πάρεις). Προσωπικά πιστεύω ότι έχει να πει ένα πολύ καλό λόγο για όλους και οι συμβουλές του είναι καλές. Άνθρωπος που πορεύεται για αγάπη και ειρήνη, συνήθως είναι καλός άνθρωπος.

    Το ότι παραιτήθηκε από την “δουλειά του” ως ιερέας (για να ασχοληθεί με ότι άλλο θέλει να ασχοληθεί) αυτό δεν τον κάνει λιγότερο πνευματικό άνθρωπο. Ούτε “σκανδάλισε” ποτέ με το έργο του. Το αντίθετο. Με την απλότητα του και την ενασχόληση με τα “καθημερινά”, έκανε περισσότερους νέους ανθρώπους να πλησιάσουν την Ορθοδοξία και την πνευματικότητα. Τον μόνο δρόμο δηλαδή για μία ζωή με νόημα.

    Υπάρχουν πάρα πολλοί πλανεμένοι σε τούτο τον κόσμο, οι οποίοι θα βρίσουν, θα κρίνουν και θα πούνε κακά λόγια για τον π. Κονάνο και για όποιον άλλον. Ελπίζω οι δηλητηριώδεις κακίες τους να μην επηρεάσουν την καρδιά ή την ψυχή του π. Κονάνου. Διότι είναι πάμπολες οι φορές που ηρέμησε η ψυχή μου, διαβάζοντας τις καθημερινές του “συμβουλές” του.

    Ζούμε σε ένα κόσμο κακίας και ολιγοπιστίας. Σε ένα φοβικό κόσμο, με χιλιάδες πλανεμένους ανθρώπους που νομίζουν ότι φορώντας μια μάσκα των .30 λεπτών θα σωθούν. Βρίζουν την εκκλησία, βρίζουν τους πνευματικούς, βρίζουν τους “παπάδες”. Βρίζουν γιατί μέσα τους έχουν αφήσει τη βρωμιά να κατοικήσει μέσα στην ψυχή τους. Δεν λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους, διότι σπέρνουν κακία και φυσικά εισπράττουν το αντίστοιχο τίμημα.

    Αγαπητέ αδερφέ Ανδρέα Κονάνε σου εύχομαι επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής σου. Εύχομαι με το λόγο σου και τις πράξεις σου, να φέρεις περισσότερο κόσμο στο δρόμο της Αγάπης και του Κυρίου. Έστω και χωρίς “ράσα”. Ούτως ή άλλως “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά” όπως λέει σωστά ο λαός. Υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι που δεν φορούν ράσα και υπάρχουν αντίστοιχα παπάδες με ράσα που δεν εμπνέουν πνευματικότητα.

    Ο Ανδρέας Κονάνος κάνει πράξη αυτό που ήθελε να κάνει και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Να φέρει περισσότερο νέο κόσμο μέσα στην εκκλησία. Προφανώς αυτό ενοχλεί τους κάθε λογής άπιστους “politically correct” ηλίθιους που φοράνε μάσκα και γάντια μέσα στο αυτοκίνητο ενώ οδηγούν μόνοι τους με κλειστά παράθυρα…

    1. Τι υπέροχος ο λόγος σου και η τοποθέτησή σου…
      Υπάρχει ελπίδα τελικά, υπάρχουν σοβαροί και εχέφρονες άνθρωποι που δεν κραυγάζουν σαν πίθηκοι αλλά αποδεικνύουν με το λόγο τους ως χαριεν έστ ανθρωπος. όταν άνθρωπος ει

  6. Πολύ λυπηρό πραγματικά…Δεν μπαίνω εννοείται στην διαδικασία της κατακρισης αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τον αποτελείωσε ο διάβολος..Ανέτρεξα σε μια παλιά ομιλία του που ακόμα κρατούσε κάπως κ μιλούσε για Θεό κ εξηγούσε ένα περιστατικό που έζησε στα Ιεροσόλυμα στο όρος Θαβώρ συγκλονιστικό δημοσιεύω το σύνδεσμο κ ακούστε το παρακαλώ όσοι δεν το έχετε ακούσει κ θα καταλάβετε.https://youtu.be/PZGkQLT0qhk

  7. Έφυγε με ευπρέπεια και με έναν καλό λόγο για αυτό που έκανε μεχρι τώρα. Χωρίς μικροπρέπειες, κακίες και μίση.Ενδεχομένως να νιώθει ότι μπορεί να υπηρετήσει τις αρχές του με μεγαλύτερη ελευθερία απ΄ό,τι πριν και να καταστεί περισσότερο χρήσιμος σε σχέση με αυτό που μέχρι τωρα ήταν. Η παραίτηση δεν πρέπει να εκλαμβανεται, οπωσδήποτε, ως λιγοψυχία.Εφόσον δεχόμαστε ότι προσέφερε έργο ως ιερωμένος τον ευχαριστούμε για ό,τι προσεφερε στο κοινωνικό σύνολο και του ευχόμαστε καλή τύχη στη ζώη του, σεβόμενοι την επιθυμία του, όπως και αυτός έδειξε οτι σεβόταν τους ανθρωπους που συναναστρεφόταν.

  8. Σωστό! Αυτό έγραψα σε σχόλιο στην ανακοίνωση του!

  9. Εαν προσεφερε εργο θα επρεπε να αιτιολογησει την αποχωρηση τουΔιοτι αφηνει αναπαντητα ερωτηματικα και τα στερνα τιμουν τα πρωτα οπως λεει μια παροιμια

  10. Η εκκλησία το 2020 (όπως και όλα τα επαγγέλματα) πάσχουν από “στρατιώτες”. Χορτάσαμε από τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, και “αρχιμανδρίτες”. Έναν παπά, απλό, “αγράμματο” (χωρίς πανεπιστημιακούς τίτλους), με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που πρεσβεύει ψάχνουμε “με το τουφέκι” για να μας κατηχήσει.

  11. Παπάδες από το Facebook και το YouTube!!!
    Βαρειά τα ράσα παπαααα και ακόμη βαρύτερη η καλογερική !!!

    Τουλάχιστον τα κονομησες έχεις καβάντζα να βρεις και καλή κοπέλα τώρα να φτιάξεις τη ζωή σου !!!

    Ευτυχώς υπάρχουν ακομη άξιοι παπάδες που υπομένουν και αγωνίζονται!!!

  12. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ! ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΕΡΕΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΗΡΥΤΕ; ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΑΣ.

    ΤΩΡΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ, «ΟΣ Δ’ ΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΗ ΕΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΩ ΙΝΑ ΚΡΕΜΑΣΘΗ ΜΥΛΟΣ ΟΝΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΘΗ ΕΝ ΤΩ ΠΕΛΑΓΕΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.»
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ!

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ…

    1. Θωμακο αραξε λιγο…φυσικα και δεν απαρνειται τον Χριστο με αυτη την πραξη του..

  13. Εαν προσεφερε εργο οπψς λενε θα επρεπε να αιτιολογησει την αποχωρηση τουΔιοτι αφηνει αναπαντητα ερωτηματικα και τα στερνα τιμουν τα πρωτα οπως λεει μια παροιμια

  14. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει, όταν όμως είσαι δημόσιο πρόσωπο και άνθρωποι κρέμονται από τα χηλή σου πρέπει να πεις τους λόγους που αφήνεις τα ράσα. Εαν οι λόγοι είναι προσωπικοί δεν μας ενδιαφέρει, εαν όμως σχετίζεται με την εκκλησία τότε πρέπει να τα καταγγείλεις. Καλή σταδιοδρομία στην νέα σας ζωή.

  15. Δυστυχώς η ανιδιοτελής αγάπη και αλήθεια έχει φύγει καιρό τώρα από την εκκλησία. Οι περισσότεροι ιερείς είναι πολύ δογματικοι και απόλυτοι χωρίς να εμπνέουν αγάπη το ποίμνιο. Υπάρχει πολύ υποκρισία πλέον.

  16. Τον έφαγε το Εκκλησιαστικό κατεστημένο………………………………

  17. Σαν τους παπαροκαδες και αυτός…
    Αν πουλας βιβλία καi cd, κάποια στιγμή θα την κάνεις την παπαρι@.
    Τώρα θα αρχίσει να πουλάει κυραλοιφες ή θα κατέβει για βουλευτής;

  18. Δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε. Αλλά τόση κακία αδελφοί εναντίον του δεν την έχω ξαναδεί. Έτσι ήθελε έτσι έπραξε. Κακώς; Ίσως. Αλλά ο λόγος του ανάπαυσε πολλούς νέους. Μπορεί να μην τους βοήθησε να φτάσουν στην θέωση, όπως οραματιζόμαστε όλοι μας ( θεωρητικά τουλάχιστον), αλλά πολλούς τους έσωσε από δύσκολες καταστάσεις. Είναι και αυτό κάτι. Δυστυχώς πολλή θεολογική θεωρητικολογία πέφτει σε όλα τα θρησκευτικά site, αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του να σηκώσει τον αδελφό του όταν κινδυνεύει από ναρκωτικά, από άσωτη ζωή, από δύσκολες καταστάσεις. Ο Κονάνος το έκανε. Και έχουν τώρα βγεί όλοι εκ του ασφαλούς και τον σταυρώνουν. Και κυρίως οι άνθρωποι της Εκκλησίας. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ……………..

    1. Μπράβο για το κείμενο σου φιλε. Ευτυχώς έχουμε και σκεπτόμενους εδω μέσα…

  19. Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά αποσκοπούν να γίνουν οι Χριστιανοί παπάδες σαν τους Καθολικούς πάστορες και τους κήρυκες που δεν φοράνε ενδυμασία παπά και ράσα.
    Διαλύεται η ορθόδοξη εκκλησία και ο χριστιανισμος, η Πανθρησκεια είναι κοντά..

    1. θα διαλυθει η εκκλησια αμα καταργησουν οι παπαδες τα ρασα; ή διαλύθηκε η εκκλησια όπως την ήθελε ο Χριστός,επειδή δεν πράττουν κατα το θέλημά Του;

  20. Επιτέλους, καιρός ήτανε. Σας έχω γνωρίσει από κοντά. Όπως τότε, στην πειραϊκή εκκλησία, που σας έδιωξαν χωρίς λόγο και είπατε ότι μόνο την καθαρίστρια δεν έβαλαν να σας το ανακοινώσει.

  21. Θα βρήκε καμιά γκόμενα που κάνει καλό κεφαλοκλείδωμα. Ποιός ασχολείται με δαύτους είναι τόσο υποκριτές.

Comments are closed.