Ουγγαρία σε «γραμμή» Τουρκίας: Μετά την έγκριση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, νέα στρατιωτική συμφωνία Ουγγαρίας-Τουρκίας σε εξέλιξη

Κοινοποίηση:
hungary-erdo

Η Βουλή ξεκίνησε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική συμφωνία-πλαίσιο Ουγγαρίας-Τουρκίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Tamás Vargha είπε ότι η τουρκική πλευρά προσέγγισε την Ουγγαρία τον Νοέμβριο του 2020 με σκοπό τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας-πλαισίου που θα αντικαταστήσει τη συμφωνία του 1995.

Είπε ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα συνεχίσει την αμυντική βιομηχανική συνεργασία της με την Τουρκία, σύμφωνα με την πολιτική της για άνοιγμα προς την Ανατολή, η οποία θα παράσχει την κατάλληλη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων. Τα προγράμματα προτεραιότητας αυτών των εξελίξεων είναι η κοινή εκπαίδευση και ασκήσεις και η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών, που δικαιολογούν τη σύναψη μιας γενικής συμφωνίας-πλαισίου, εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος ανήκει σε μια Ενωση ακολουθεί την γραμμή της Ένωσης και όχι δική του κατεύθυνση. Ή φεύγει ή τον ψεύγουν. Έχει κάνει πολλά προκλητικά πράγματα.

Comments are closed.