Οργή κατά Μητσοτάκη: Τα 600 ευρώ στους αστυνομικούς και η αποποίηση ευθυνών μετά τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Κοινοποίηση:
ψασ

«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη και άναψε το… φιτίλι των αντιδράσεων.

Μόλις λίγες ώρες πέρασαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη επειδή ο ανήλικος έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το πετρέλαιο αξίας 20 ευρώ που έβαλε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, έκανε ένα δηκτικό σχόλιο για τα 600 ευρώ του Πρωθυπουργού στους ένστολους και μίλησε για πρόκληση:

«Την ημέρα που ένας ακόμα ένστολος πυροβολεί εν ψυχρώ έναν ακόμα άοπλο-ανήλικο Ρομά που χαροπαλεύει, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για αστυνομικούς. Η απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου, συνιστά πρόκληση για την κοινωνία».

Ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση –χαροπαλεύει για την ακρίβεια- στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε και έκρηξη οργής σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα, από ομοεθνείς του συγγενείς, αλλά και άλλους πολίτες.

Αναλγησία του Πρωθυπουργού στη δήλωση για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Την ημέρα που ένα παιδί 11 ετών έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του στις Σέρρες, η πρώτη πρόκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήρθε με τη δήλωση ότι… δεν είναι αρμόδια η Κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολείων.

«Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αντί να αρκεστεί στο συλλυπητήριο μήνυμα, έσπευσε να αποποιηθεί όλων των ευθυνών για την τραγωδία, λες και δεν είναι η Κυβέρνηση αυτή που χρηματοδοτεί Δήμους και Περιφέρειες.

Οι πτώσεις σοβάδων, αλλά και άλλων υλικών, οι συνεχείς ζημιές και η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτήρια, είναι άμεσο αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας και αντί να απολογηθεί, ή έστω να σωπάσει, ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του φαίνεται σαν να κάνει… και χάρη που θα ασχοληθεί η Κυβέρνησή του για την απόδοση ευθυνών!

Και στο Twitter όμως, δεν «υποδέχθηκαν» πολύ θετικά το διπλό… χτύπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ποια 600 ρε ψευτες.

    Γνωστος μου, ο οποιος ηταν παλια συνοριακος φτανει στα 1800 ευρω οταν κανει και καποια εκτος.

    Μπηκε στον Νομο Κατσελη ενω ειναι δημοσιος υπαλληλος και δεν πληρωνει ευρω στο δανειο του.

    Εχει ενα σωρο ευκολιες λογο της δουλεια του.

    Ποια 600 ρε ψευτες.

  2. Οι μπάτσοι έχουν μπλέξει αλλά δυστυχώς το ζητούσε ο οργανισμός τους.
    Νόμιζαν θα γράφουν την Τρίτη ηλικία και όποιος περπατάει στο δρόμο.
    Τώρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γ αυτους

  3. Τοσα χρονια απ τα 40 βγαινατε σύνταξη, και να τα 2χιλιαρα μηνιάτικο σύνταξη και να οι 150ρες χιλιάδες εφάπαξ, και για αυτό ολοι σας ψηφιζατε μπατσοκ και νδ και εχεις το θράσος και μιλας;
    Δεν χορτασατε ρε;;

  4. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ? ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ε ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΣΩ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟΣ + ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΑΧΑ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ .

Comments are closed.