Οπαδοί της Ίντερ σε Λουκάκου: Αυτό δεν είναι ρατσισμός, συνήθισέ το

Κοινοποίηση:
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)

Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο άνθρωπος του αγώνα στην «Sardegna Arena» μεταξύ της τοπικής Κάλιαρι και της Ίντερ, καθώς αποδείχθηκε ψύχραιμος από τα 11 μέτρα και χάρισε με το γκολ του τη νίκη στους «νερατζούρι» με 2-1. Ο Βέλγος επιθετικός τα κατάφερε καλά από το σημείο του πέναλτι, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα γινόταν αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους οπαδούς του συλλόγου της Σαρδηνίας, οι οποίοι έκαναν ήχους μαϊμούς.

Ο ίδιος ο 26χρονος φορ απάντησε για όσα έγιναν και ζήτησε την άμεση και έντονη αντίδραση των Ομοσπονδιών, με την Κάλιαρι, μάλιστα, να στέκεται στο πλευρό του. Δεν έπραξαν κάτι ανάλογο, όμως, οι οπαδοί της ίδιας του της ομάδας, οι οποίοι πήραν θέση ουσιαστικά εναντίον του. Μάλιστα, μέσω μηνύματός τους, του τονίζουν πως δεν έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, ότι αυτό που συνέβη ήταν μια συνήθης τακτική στα ιταλικά γήπεδα, την οποία και πρέπει να συνηθίσει.

«Είμαστε οι οπαδοί που σε υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο και σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord. Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη στο Κάλιαρι, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό, αν και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να σου φάνηκε έτσι. Στην Ιταλία χρησιμοποιούμε ορισμένες μεθόδους για να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους και όχι για ρατσιστικούς σκοπούς.

Αντιθέτως, είμαστε πολυεθνικοί οργανισμοί οπαδών και πάντοτε υποδεχόμαστε παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Θα σε παρακαλούσαμε να θεωρήσεις αυτού του είδους τους ήχους ως φόβο των αντιπάλων για τα γκολ που θα τους βάλεις και όχι ως ρατσιστική επίθεση εις βάρος σου. Ο αληθινός ρατσισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις, προκειμένου να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού και ότι οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μάχη πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα. Οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και στο γήπεδο συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στη ζωή τους. Σου εγγυόμαστε ότι αυτό που θα πουν σε έναν παίκτη από άλλη φυλή, δεν είναι αυτό που θα του έλεγαν και στην κανονική ζωή.

Μπορούμε να κατανοήσουμε την ενόχλησή σου, αλλά πραγματικά οι Ιταλοί οπαδοί δεν είναι ρατσιστές», αναφέρουν σχετικά οι τιφόζι της Ίντερ, οι οποίοι φημίζονται για τις ακροδεξιές απόψεις που κυριαρχούν στις κερκίδες τους, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως είναι αδελφοποιημένοι με τους ultras της Λάτσιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ε όχι και ακροδεξιοι οι οπαδοι της Ιντερ , το αντιθετο είναι θα ελεγα αλλα οι ποδοσφαιριστες για τα σημερινα δεδομενα λαμβανουν υψηλες αμοιβες και γνωριζουν καλα ότι δεν θα τους αποθεωνουν παντα στα γήπεδα αλλα και θα τους αποδοκιμαζουν εντονα .

Comments are closed.