Οι περιφέρειες που θα είναι στο «κόκκινο» αύριο Παρασκευή – 3.800 δασικές πυρκαγιές από την έναρξη της θερινής περιόδου

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΙΑ

Περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα.

Την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 361 δασικές πυρκαγιές και 46 το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές, αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 18:00 της Τετάρτης 10 Αυγούστου μέχρι την ίδια ώρα, σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου είναι σε ύφεση και επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα (9) ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο (2) ελικόπτερα και τρία (3) μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεσσηνία είναι οριοθετημένη και επιχειρούν, 40 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο (2) αεροσκάφη και δύο (2) ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε πέντε περιφέρειες
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής,
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κεντρική & Νότια Εύβοια και περιοχές της Βοιωτίας)
– Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)
– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο Ικαρία)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: