Οι εθελοντές του εμβολίου της Pfizer περιγράφουν όλα όσα ένιωσαν μετά το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – “Ήταν σαν….

Κοινοποίηση:
5f60c35b280000ea129d2bcf

Άνθρωποι οι οποίοι έκαναν πρώτοι το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό περιέγραψαν πως αισθάνθηκαν και τι παρενέργειες είχε το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οι εθελοντές που ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που έζησαν αυτή την εμπειρία, συγκινούν με τις περιγραφές τους.

Με τις παρενέργειες που εμφανίζονται μερικές φορές μετά την χορήγηση του εμβολίου της γρίπης περιέγραψαν εθελοντές τα όσα αισθάνθηκαν μετά την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό.

Παρομοίασαν τα συμπτώματα που είχαν ως ένα βαρύ hangover αφού αισθάνθηκαν έντονο πονοκέφαλο, πυρετό και πόνους στους μύες.

45χρονη εθελόντρια είπε ότι η πρώτη δόση της προκάλεσε παρενέργειες ίδιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης αλλά αυτά εντάθηκαν μετά την δεύτερη δόση.
Ένας άλλος εθελοντής ο 44χρονος Glenn Deshields, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα βαρύ hangover αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες πήραν μέρος στις δοκιμές της φάσης 3.
Η Carrie, μια γυναίκα από το Μιζούρι είπε ότι πήρε την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την δεύτερη τον περασμένο μήνα.

Είπε ότι υπέφερε από πονοκέφαλο, είχε πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα. Και αυτές είναι παρενέργειες σαν αυτές του εμβολίου της γρίπης. Όμως στην δεύτερη δόση αυτές οι παρενέργειες εντάθηκαν.

Ο κ. Deshields, λομπίστας από το Τέξας είπε επίσης ότι τα συμπτώματα που είχε έμοιαζαν επίσης με βαρύ hangover.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την ύπαρξή του σε φαρμακεία. Η μεταφορά του θα γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία και σε ειδικά βαλιτσάκια τα οποία θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ερευνών του για το εμβόλιο και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που συνεργάζεται με την μεγάλη φαρμακευτική AstraZeneca.

πηγή: DailyMail

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Βαλτε τα εμβολια στο μπατο σας!!! Δε σας εχουμε καμια εμπιστοσυνη!!!

  2. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι σου χώσανε το νανοτσιπ για αυτο θα το κάνουν οι ίδιοι.

    1. Καταρχήν αν βάλουν τσιπ όπως λες, ο οργανισμός δεν μπορεί να το δεχτεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα. Αν θέλουν να τσιπάρουν τον κόσμο μπορούν να το κάνουν με άλλο τρόπο και όχι με εμβόλιο. Επομένως άσε τα περί τσιπαρίσματος.

  3. τοσο παγωμενο ??μολις καποιος το κανει κατω αμεσος θα πεφτει ?? κι το αλλο ?? οτι ισος θα πρεπει να το κανουνε καθε καποιους μηνες ??γιατι δε θα πιανει για παντα ??? δυλιητυριο σε δωσεις ??

  4. Πρεπει η πλειοψηφια να μην παει! Δεν μπορουν να κανουν τιποτα αν ειμαστε πολλοι!

  5. εχει ψηφιστεί πνπ από τον φεβρουάριο για υποχρεωτικούς μαζικούς εμβολιασμούς. ακόμα πιο ύποπτο το ότι δεν το διαθέτουν στα φαρμακεία. άρα θα πρέπει να το κάνεις στα νοσοκομεία δλδ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ το κράτος ότι σε κάρφωσε. διότι σου λέει μπορεί να το πάρει από το φαρμακείο και να το πετάξει….ε, ρε, τι ξεπάστρεμα έχει να γίνει στους υπερήλικες….

  6. Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό γιατί δεν είναι απλό εμβόλιο. Έχει παρενέργειες, δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο χρονικό διάστημα και στην ουσία όσοι το κάνουν θα είναι εν δυνάμει πειραματόζωα. Αναγκαστικά θα το κάνουν σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σε όσους θέλουν να το κάνουν. Και αφού βεβαίως πρώτα κάνουν εξέταση αντισωμάτων IgG-IgM γιατί αν βρεθούν θετικοί στα αντισώματα έχουν ήδη αντισώματα και δεν χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο. Θα είναι κάτι σαν το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β που για να το κάνεις ζητάνε πρώτα αντισώματα και αν βγούνε αρνητικά τότε σου κάνουν το εμβόλιο, γιατί αν βγούνε θετικά έχεις ήδη έρθει σε επαφή με τον ιό και έχεις αναπτύξει αντισώματα οπότε είναι άχρηστο το εμβόλιο.

  7. Ποσο μαλακάς πρέπει να σαι για να γίνεις εθελοντής σε ένα τέτοιο πείραμα; τόσο πολύ γουστάρουν να ρισκάρουν τη ζωή τους;

  8. Εμβόλιο είναι αυτό;;… Η παγωτό μπομπονελα;;;…

  9. Το θέμα είναι να μην είναι υποχρεωτικό και ας πάει να το κάνει όποιος γουστάρει και όποιος φοβάται.

  10. Ο ξηρός πάγος που γράφει ο συγγραφέας του έν’ λόγω άρθρου, “κατεβαίνει” σε θερμοκρασία μέχρι τους -45*C και όχι -70*C που θέλει το εμβόλιο (αν θέλει τόσο). 🙂

Comments are closed.