Οι εγκληματικές συμμορίες καταλαμβάνουν την Σουηδία: 62.000 μέλη σε συμμορίες

Κοινοποίηση:
Sweden

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια νέα έκθεση της σουηδικής αστυνομίας, η οποία δείχνει ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά στη Σουηδία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αστυνομίας, περίπου 62.000 άτομα στη Σουηδία συνδέονται με εγκληματικές συμμορίες. Για να το θέσετε αυτό σε προοπτική, σκεφτείτε ότι η Σουηδία είναι μια μικρή χώρα με μόλις 10,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Γράφει ο Peter Emanuelsen στο substack «The Freedom Corner with PeterSweden.»

“Μιλάμε για έγκλημα που απειλεί το σύστημα με μεγάλη ικανότητα βίας, το οποίο φιμώνει μάρτυρες, απειλεί κοινωνικούς λειτουργούς και διεισδύει στις αρχές και τα πολιτικά κόμματα”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Gunnar Strömmer σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. “Μακροπρόθεσμα, τα εγκληματικά δίκτυα απειλούν την ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία μας”.

Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ζοφερά είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός 5.400 ατόμων κάτω των 18 ετών συνδέεται με εγκληματικές συμμορίες. Με άλλα λόγια, έχουμε χιλιάδες παιδιά που κάνουν τη δουλειά των συμμοριών. Πώς μπόρεσε η κατάσταση να γίνει τόσο άσχημη;

Η αρχηγός της αστυνομίας Petra Lundh εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που συνδέονται με συμμορίες στη Σουηδία είναι στην πραγματικότητα πιθανότατα υψηλότερος.

“Αυτό δεν είναι μόνο αστυνομικό ζήτημα. Είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό. Είναι ένα κοινό κοινωνικό πρόβλημα”, προειδοποίησε.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση στη Σουηδία έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει μέτρα κατά των εγκληματικών συμμοριών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναπτύξει τον στρατό για να βοηθήσει την αστυνομία στην καταπολέμηση των συμμοριών.

Έχω κάνει ρεπορτάζ για τα προβλήματα στη Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη πλευρά, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν σταθερά να αγνοήσουν ή να υποβαθμίσουν την κρίση.

Με αποκαλούσαν με ονόματα όπως “θεωρητικός συνωμοσίας” ή “ακροδεξιός” επειδή ανέφερα την αλήθεια για το τι επρόκειτο να συμβεί στη Σουηδία, με το πρόβλημα της κατάληψης της κοινωνίας από εγκληματικές συμμορίες.

Αλλά δυστυχώς είχα δίκιο.
Τώρα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αναγκάστηκαν να καλύψουν αυτό το θέμα, καθώς δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον.

Τώρα έχουμε περίπου 60 ζώνες απαγόρευσης στη Σουηδία, με την αστυνομία να περιγράφει ορισμένες από αυτές ως “περιοχές ανομίας”.

Έχουμε επίσης μια κρίση βομβιστικών επιθέσεων στη Σουηδία. Το 2023, σημειώθηκαν 149 βομβιστικές επιθέσεις – νέο ρεκόρ. Αυτό είναι πρωτοφανές για μια χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Η Σουηδία, η οποία κάποτε ήταν γνωστή ως μία από τις πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο, έχει τώρα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βομβιστικών επιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λοιπόν, τι πήγε στραβά;
Η Σουηδία αντιμετωπίζει επίσης κρίση βιασμών. Πριν από μερικά χρόνια, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης γελοιοποίησαν ανθρώπους σαν εμένα ως “θεωρητικούς συνωμοσίας” επειδή έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρελό αριθμό βιασμών που συνέβαινε στη χώρα.

Τώρα είναι κοινώς γνωστό ότι η Σουηδία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς βιασμών στον κόσμο, μια καταστροφή.

Τι πήγε στραβά λοιπόν στη Σουηδία; Κανείς στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν θέλει να μιλήσει για τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Δεκαετίες σοσιαλιστικών πολιτικών κατέστρεψαν τη Σουηδία.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν είναι πολύ αργά για να αντιστρέψουμε το καράβι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αφήσατε το φίδι να μεγαλώσει και τώρα το κυνηγάτε. Πέστε μας ότι οι εγγληματιες είναι και Σουηδοί να γελάσουμε. Το ίδιο έργο βλέπουμε και στο Ελλάδα από το 1990## έως και σήμερα. Ζήτω οι Αλληλέγγυοι…..

Comments are closed.