Οι άστεγοι της Παραλιακής στο Π.Φάληρο που ζουν στην αμμουδιά: “Eίμαι Έλλην, άπορος, άνεργος” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
astegoi exo

Για πολλούς που κάνουν συχνά την βόλτα τους στην παραλιακή στο Παλαιό Φάληρο ίσως να μην είναι κάτι καινούργιο.

Συχνά οι περαστικοί τους προσπερνούν και συνεχίζουν την βόλτα τους, αναφέρει το palaiofaliron.gr

Είναι οι άστεγοι που εδώ και καιρό κοιμούνται στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, απέναντι ακριβώς από το Sweet Home που είχε τραγουδήσει ο Καρβέλας με την Βίσση στις “Καλοκαιρινές διακοπές” και το οποίο έβαλε λουκέτο πριν 2 χρόνια.

Δύο τουλάχιστον άστεγοι ξαπλώνουν στην αμμουδιά της παραλίας κοντά στον πεζόδρομο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω και τους προσφέρει τα βράδια… λίγο φως.

Με τα λιγοστά υπάρχοντα που κρατούν δίπλα τους σε σακούλες ελπίζουν κάθε φορά σε μια νύχτα “ευγενική” που δεν θα φέρει ανυπόφορο κρύο αλλά όπως και να το κάνεις όταν είναι χειμώνας και με την υγρασία της θάλασσας “ζεστό” βράδυ για αυτούς δεν υπάρχει.

Κάποιες φορές μπορεί να τους πετύχεις να ζητιανεύουν και στα φανάρια λίγο πιο κάτω πριν το ρέμα της Πικροδάφνης.

Άλλες φορές επιλέγουν να κοιμηθούν στα παγκάκια και βάζουν πάνω τους ό,τι βρουν για να κρατήσουν το κρύο μακριά.

Εκεί ο κάτοικος του κάποια στιγμή είχε αναρτήσει και σημείωμα αναζητώντας εργασία, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι Έλληνας!
Τις παρακάτω φωτογραφίες κατέγραψε και μας έστειλε αναγνώστρια πριν φύγει για το εξωτερικό:

Είναι οι άστεγοι της Παραλιακής στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη φορά που θα περάσετε από εκεί αφιερώστε 2 λεπτά για να δείτε τουλάχιστον ότι υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα για κάποιους και αν εκείνη την ώρα δεν κοιμούνται προσφέρετε μια βοήθεια…

 

 Αναγνώστες μας μετέφεραν με σχόλια ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους προσφέρουν βοήθεια όπως φαγητό, αλλά το μόνο που δεν αμφισβητείται και είναι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εκεί και άστεγοι!
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. αντί να κάνετε λάικ, να τους πάρετε στα σπίτια σας.

  2. Άγγελε από Μιλάνο μην βιάζεσαι μετά τα τέσσερα χρόνια κυβέρνησης του Σύριζα ο Κούλης τι να πρώτο προλάβει να κάνει είσαι άδικος βιάζεσε πολύ όχι μόνο 1000 € θα δώσει αλά 1500 € τι τον πέρασες τον Κούλη μπακάλη? Ο άνθρωπος είναι γαλαντόμος ανοιχτοχέρης τι να λέμε τώρα

  3. ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΟΙ. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΛΑ.

  4. Υποψιν οτι υπαρχουν και αστεγοι εκ πεποιθησεως.Συνηθως ειναι ταλαιπωρημενα απο το πρωην κοινωνικο περιβαλλο τους η απο τις λαθος επιλογες τους.Στη διαρκεια της περιπλανησης τους διαπιστωσαν οτι μπορουν να ζησουν φανερα κ στην αφανεια(!)αποφευγοντας το αγχος της καθημερινης εργασιας,το κυνηγητο της εφοριας,τη κρατικη-κοινωνικη τρομοκρατια σε ολα τα επιπεδα.Γενικα αυτη τους η επιλογη τους προσδιδει μια συγκλονιστικη απεριγραπτη αισθηση ελευθεριας κ εμφανους ικανοποιησης στα προσωπα τους.
    Στους εκ πεποιθησεως αστεγους αποδιδω τον τιμητικο τιτλο του Ανενταχτου Σιωπηρου Επαναστατη.

  5. Καλησπέρα Στέφανε,

    Αυτό Είναι Κατάντια για Ένα Κράτος το Οποίο Υποτίθεται ΠΩΣ Έχει Κοινωνική Πρόνοια.

    Για Αυτούς τους Ανθρώπους, ως ΈΛΛΗΝΕΣ, Πρώτα και Κύρια, θα Έπρεπε το Κράτος να Διαθέτει Ένα Σεβαστό Επίδομα Κοινωνικής Πρόνοιας, με το Οποίο να Έχουν μία Αξιοπρεπή Διαβίωση, και Όχι να Βλέπουμε Αυτές τις Πραγματικά Θλιβερές Εικόνες. Εγώ ΔΕΝ Λέω, να Υπάρχουν Πολλά Επιδόματα που Είναι και Φιλοδωρήματα για Κάποιον Άστεγο, Άπορο, Ένα και ΜΟΝΟ Επίδομα της Τάξεως των 1.000 Ευρώ, για παράδειγμα, Είναι Αρκετό, Ώστε να Μπορεί να Έχει μία Στέγη, Πληρώνοντας το Ενοίκιό του, να Βιοποριστεί ( Διατροφή ), και να Πληρώνει τις Βασικές Ανάγκες, σε Παροχές Ρεύμα, Νερό και Τηλέφωνο.

    Διότι Ανάμεσα σε Αυτούς τους Ανθρώπους, Είναι και Άνθρωποι ( εάν ΔΕΝ Είναι Ηλικιωμένοι ) οι Οποίοι Επιθυμούν να Κάνουν Ένα Νέο Ξεκίνημα στη Ζωή τους, Όμως Κάτω από Αυτές τις Συνθήκες, ΔΕΝ Είναι Δυνατόν να το Πράξουν.

    Ας Θεσπίσει το Κράτος Ένα Επίδομα Κοιωνικής Πρόνοιας των 1.000 Ευρώ, το Οποίο θα Δίδεται Σταθερά για 1 ή 2 Χρόνια, Ώστε να Μπορέσουν Αυτοί οι Άνθρωποι να Επανενταχθούν στο Κοινωνικό Σύνολο και Όταν Κάποιος Τακτοποιηθεί ( Έχοντας Βρει Κάποια Εργασία Ώστε να Είναι σε Θέση να Βιοποριστεί ), Ελέγχοντας το Κράτος την Οικονομική Κατάστασή του, να Διακόπτεται το Επίδομα.

    ΔΕΝ Είναι Δυνατόν να Υπάρχει Αυτός ο Κοινωνικός Αποκλεισμός για τους ΈΛΛΗΝΕΣ και το Κράτος να Προσφέρει Όλες τις Ανέσεις σε Λαθρο-Μετανάστες, που ναι μεν ΔΕΝ Προέρχονται από Χώρες σε Εμπόλεμη Κατάσταση Αλλά Βιώνουν και Εκείνοι Κοινωνικό Αποκλεισμό στη Χώρα τους, Όμως η Ελλάδα ΔΕΝ Έχει Καμία Ευθύνη για Αυτό, η Ελλάδα, ΠΡΕΠΕΙ να Έχει ως ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ την ΕΥΗΜΕΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ( Λαμβάνοντας, Επίσης, Υπόψιν και την Δεκαετή Οικονομική Κρίση που Έπληξε την Ελλάδα ).

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  6. Κοροιδα. ΅Ας πουν οτ τους λενε μαχμουτ και μοχαμεντ ή εστω να δηλωσουν Ρομα και τα προβληματα τους θα λυθουν αμεσως. Επιδοματα, στεγη , καρτουλα με ευρω για ψωνια……Ετσι απλα

  7. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΗΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ. ΑΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Comments are closed.