Οι άγνωστες προθέσεις της κυβέρνησης για νέα μέτρα τα Χριστούγεννα

Κοινοποίηση:
3b70a5c7a10bd2a5d1b48c0f843f45fc_L

Κλείνει άλλη μια χρονιά με τον κορονοϊό στη ζωή μας και όλα δείχνουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά από τα προηγούμενα, αλλά και με έντονη επιφύλαξη για ενδεχόμενα νέα μέτρα μετά τις γιορτές.

Για ακόμα μια φορά υπάρχει η αγωνία για τις επιδημιολογικές συνθήκες που θα ακολουθήσουν μετά τις ημέρες των εορτών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς θα αυξηθούν ο συγχρωτισμός και οι κοινωνικές συναθροίσεις, τα πάρτι και τα οικογενειακά τραπέζια.

«Πολλές εκφάνσεις των Χριστουγέννων θα τις στερούνται οι ανεμβολίαστοι, για να μην στερηθούν όλοι τα Χριστούγεννα» είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων.
Ρωτήθηκε, ωστόσο, για το αν υπάρχει πλάνο για μετά τα Χριστούγεννα και αν υπάρχει ενδεχόμενο επιδείνωσης της πανδημίας και νέων μέτρων.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι μέχρι τότε για έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί, άρα και η ανοσία, καθώς γίνονται, είπε, «δεκάδες χιλιάδες νέοι εμβολιασμοί την ημέρα που ενισχύουν το τείχος ανοσίας εκπληκτικά».
Ο ίδιος είπε ότι η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη και πως «εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο». Σημείωσε δε ότι φέτος «θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα»

Το καλό και το κακό σενάριο
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, είχε αναλύσει σχετικά πρόσφατα τις ημερομηνίες στις οποίες αναμένεται κορύφωση της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο καλό σενάριο «θα πάμε σε μία κορύφωση των κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αλλά η κορύφωση των διασωληνώσεων και των θανάτων θα έρθει 2-3 εβδομάδες αργότερα. Είχε εκφράσει βέβαια την ελπίδα ότι «στις γιορτές θα έχουμε μία αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών».

Στο κακό σενάριο, όμως, είχε πει πως η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου με 8.000-9.000 κρούσματα και σίγουρα με περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στα παρκα που δεν θα μπορουν να πανε τα παιδια μας λογω μη εμβολιασμου μας κ. Αδωνη ας ερθουν οι λαθρο. Μπορει να σας αρεσει κι ολας…. Ξερεις εσυ….

Comments are closed.