Οι Χούθι χτύπησαν βρετανικό πλοίο με πυραύλους και drones – “Απάντηση” από ΗΠΑ και Βρετανία

Κοινοποίηση:
Χούθι-

Οι σιίτες Χούθι που ελέγχουν την Υεμένη ανακοίνωσαν απόψε ότι οι ναυτικές δυνάμεις τους προχώρησαν προσβολή του «βρετανικού δεξαμενόπλοιου Marlin Luanda στον κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων, τον Γιαχία Σαρέα, χρησιμοποιήθηκε «ένας αριθμός πυραύλων» και «το πλήγμα ήταν άμεσο».

Το τάνκερ Marlin Luanda φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ και ο προορισμός του ήταν η Σιγκαπούρη.

Στην περιοχή ήταν ένα βρετανικό κι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο αλλά δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν την επίθεση. Προφανώς οι Χούθι εκτέλεσαν επίθεση κορεσμού της εχθρικής αεράμυνας με ταυτόχρονη εκτόξευση πολλών βλημάτων ή επιθετικών drone.

Η… απάντηση

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούθι μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης.

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν ενώ οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά σκάφων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ των οποίων επίθεση που χθες προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βρε λιώστε αυτά τα ισλαμικά σκουπίδια να τελειώνουμε με αυτούς. Το θέλει ο κώλος τους. Λιώστε τους με τις ευλογίες όλων μας. Καθόλου λύπηση.Ποιοί είναι αυτοί που θα εμποδίζουν την διεθνή ναυσηπλοία και το κόστος των μεταφερομένων προιόντων να πηγαίνουν στα ύψη;

Comments are closed.